Co na hlavě?
Radek 22.10.2008 14:07:39
Ahojte teploty klesají, chlad už je tady a zima se blíží. Mohu se vás zeptat co máte NA hlavě, tedy s jakou pokrývkou hlavy běháte? Mělo by to být taky funkční? Děkuji za tipy a rady. R.,
Praha 4
jirka.strang 22.10.2008 15:00:54
tak do +5 běhám s kladickou kšiltovkou, pokud nefouká, no a když je míň, mám od Mizuna termo čepku…a doporučuju ( myslím, že na značce moc nezáleží ). Ale jsou běžci, co čepici nenosi…
Brno
hugo 22.10.2008 16:00:04
Pokud je nad nulou, tak běhám v šátku. Když to sleze pod nulu, tak většinou v čepici od Vietnamců .
Praha 4
Dav 22.10.2008 18:18:18
Šátek pořád, kvůli pocení, aby to neteklo po ksichtu…, v zimě cyklistickou čepici, co se používá pod přilbu…, funguje, leč člověk vypadá jak blbec ,–p
Joe_Pike 22.10.2008 18:50:06
Pokud je tak kolem +5 tak používám „šátek“ BUFF original… a pokud je tak nějak větší zima (0° a méně) tak si beru takovou nějakou čapku:
_Marvin 23.10.2008 08:00:56
Nad nulou nic, nebo kapucu v opravdu silném dešti, v mrazu kulicha – mam tušim od klimatexu, ale myslim že je to celkem jedno…
Mato 23.10.2008 08:56:53
Co chytim prve do ruky, ak je 0 a menej stupnov. Vacsinou mam nejake bezecke capice po ruke (NB, Nike, Brooks) z funkcneho materialu, ale pri mraze je to jedno a kludne si dam aj obycajnu pletenu. Mam daco aj od Moiry (fleece, aj cyklisticku pod helmu), ale zle to zakryva usi a je horsia nez bezne capice. Siltovku beriem ak prsi, aby mi neprskalo do oci. Inak beham bez capice, lebo sa potim a je mi teplo.
Praha-Bohnice
BuckTheBug 23.10.2008 09:59:50
Ahoj, pouze čelenky – v létě bavlněná s rádoby funkčním podšitím (kupuji na Expu za 50,–), v zimě fleese. Čepici jedině, když hodně prší, protože je mi v ní strašný hic.
Komik1000 23.10.2008 13:37:44
Zatím běhám v kšiltovce. Sice jsem koupil jsem softshellovou běžeskou čepici, ale byl jsem v ní jen jednou a ještě mi bylo vedro. Myslím, že její čas teprve přijde.
joshula 24.10.2008 00:25:16
Přes rok nic, když prší tak šátek. V zimě používám tenkou funkční čepku od Asics. Její výhoda je, že se dá nosit už při chladnějších večerech teď na podzim a z jara.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 24.10.2008 06:13:28
Já přes rok slabou funkční čelenku (lepší než zavazovací je na suchý zip), ale spíše kvůli potu, když je chladněji, tak šátek a když je ještě chladněji, tak jak kdy – buď tenká funkční čepice od moiry nebo silnější čelenka. Ale nedá se říct jen podle teploty, protože stačí abys obešl barák a z druhý strany je teplota dost jiná. Zhruba při tom mrazu už jí beru, ale třeba ráno může být +5°C a pocitově je to horší než +10°C odpoledne.
Praha 4
jirka.strang 24.10.2008 08:18:32
[quote=Oslík]Já přes rok slabou funkční čelenku (lepší než zavazovací je na suchý zip), ale spíše kvůli potu, když je chladněji, tak šátek a když je ještě chladněji, tak jak kdy – buď tenká funkční čepice od moiry nebo silnější čelenka. Ale nedá se říct jen podle teploty, protože stačí abys obešl barák a z druhý strany je teplota dost jiná. Zhruba při tom mrazu už jí beru, ale třeba ráno může být +5°C a pocitově je to horší než +10°C odpoledne.[/quote] …a když je pod –20 tak si omotáš Huskyho Kiminku ( pro neznalé pes kamarádky, který běhá cik cak ) a to je pak teplíčko…jen ty mouchy…to je fakt problém:(
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 24.10.2008 11:58:35
obvykle šátek – bavlna, klimatex je to víceméně jedno… když je větší zima tak lehkou běžkařskou čepicu. ve velké zimě se to dá případně kombinovat – šátek a na to čepku.
bezec58 21.11.2008 15:02:43
Také termo čepice Mizuno, nic lepšího jsem ještě neviděl.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 30.11.2008 08:52:19
Jakmile klesne teplota pod 5°, běhám v pleteném kulichu, který dobře zakrývá i uši.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 30.11.2008 10:18:55
[quote=Leszczynski][quote=Mira.B.]Jakmile klesne teplota pod 5°, běhám v pleteném kulichu, který dobře zakrývá i uši.[/quote] Myslis plus 5°C ? To musis mit pak uplne mokre vlasy, ne?[/quote] Ano, myslím +5°C.Škoda, že nemám na fóru svoji fotku. Pak bys viděl, že téměř žádné vlasy nemám :D Ale jinak: Sice mi je teplo na hlavu, jenomže když běhám bez čepice jsem dost náchylný k nastydnutí, když mi nafouká do uší. I když pravda, že při těchto teplotách by to mohla vyřešit jako kompromis nějaká pletená čelenka jen přes uši.
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy 30.11.2008 16:29:16
Pokud nefouká, až do do cca +8 °C kšiltovku (tu mám vlastně stále – v létě stíní oči, hlavu i zátylek a chytá pot, v dešti chrání brýle před vodou). Pokud klesne teplota pod 8 °C (nebo v silnějším větru pod 12 °C), běhám s funkční čepicí (je tenká a zakrývá mi i uši). Když je zima a navíc prší, nasadím si na tuhle čepici ještě kšiltovku :).
PS: hlavu mám jak koleno a nosím brýle
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.