běh s astmatem
xvrbickax 13.10.2008 08:16:43
Dobrý den,je mi 21 let,měřím 193 cm a vážím zhruba 105Kg,od malička mám težké astma,ale i přesto mám chuť běhat a dokázat,že to jde,ale nevím,jestli bych měl opravdu začít,jestli se mi třeba nezhorší astma,a jestli je dobré běhat??A jak mám běhat,kolik minut denně atd.Děkuji
bugik 13.10.2008 09:56:03
Imho pokud budes behat zvolna, alespon ze zacatku, tak ti to jedine prospeje. Nezapomen s sebou nosit sprej, kdyby nahodou. Behej tak, aby ses nezadychal moc, abys byl schopen pri behu plynule konverzovat, nebo jeste lepe si porid meric tepove frekvence a drz se treba kolem 130 nebo 140. Najdi si nejaky treninkovy plan pro uplne zacatecniky, neber ho jako dogma, ale snaz se ho dodrzovat… Zkratka zacni :) Na netu se povaluje hromada materialu pro bezce zacatecniky..
Liberec
megatraged 13.10.2008 14:10:24
Co jsem se tu dočetla je nás tu spoustu astmatiků, chce to jen poslouchat svoje tělo a nelámat to přes koleno.Pomalu a trpělivě zvyšovat zátěž a pokud bereš pravidelně inhalační léky, hlásit doktorovi jak zvládáš zátěž.Dá se přizbůsobit i léčba astmatu zvýšený zátěži.Klidně začni svižnou chůzí nebo indiánským během.Bude se to postupně zlepšovat.Já si ze začátku pravidelně 20min před během foukla 2dávky Ventolinu,pomáhalo to v začátcích líp zvládat rozběh, teď už nic takovýho nepotřebuju, jen pokud se přechodně zhorším. Držim palce
bezec58 13.10.2008 15:54:10
to: xvrbickax Moje odpověď je jednoznačná ANO běhat. Běhám 25 let, z toho 19 let závodně a mám astma od 14 let. Určitě s tím sportuje plno fotbalistů, hokejistů a atletů /T.Dvořák/. Chce to jen volit dobře místo běhu a zátěž dávkovat dle pocitu, každopádně to průduškám pomáhá a neškodí a jen silné tělo poslouchá, protože slbé poroučí.
Praha 4
Dav 14.10.2008 10:12:57
Objevilo se mi astma, tak jsem přestal kouřit a začal, zlepšení je jednoznačné, moje běhy jsou spíše o objemu než o rychlosti, Berodual mám pořád při sobě…, pokud bych měl citovat chytré knížky: Běh je jeden z tolerovatelných spoutěčů astmatických potíži:-) Inhalátor většinou ale potřebuji až po běhu, jak se zpomaluje dechová frekvence, dochází u mě asi ke zůžení průdušnice a prostě si musím šlehnout)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.