Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » běh s astmatem

běh s astmatem

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

xvrbickax muž 13.10.2008 08:16:43

Dobrý den,je mi 21 let,měřím 193 cm a vážím zhruba 105Kg,od malička mám težké astma,ale i přesto mám chuť běhat a dokázat,že to jde,ale nevím,jestli bych měl opravdu začít,jestli se mi třeba nezhorší astma,a jestli je dobré běhat??A jak mám běhat,kolik minut denně atd.Děkuji

bugik žena 13.10.2008 09:56:03

Imho pokud budes behat zvolna, alespon ze zacatku, tak ti to jedine prospeje. Nezapomen s sebou nosit sprej, kdyby nahodou. Behej tak, aby ses nezadychal moc, abys byl schopen pri behu plynule konverzovat, nebo jeste lepe si porid meric tepove frekvence a drz se treba kolem 130 nebo 140. Najdi si nejaky treninkovy plan pro uplne zacatecniky, neber ho jako dogma, ale snaz se ho dodrzovat… Zkratka zacni :) Na netu se povaluje hromada materialu pro bezce zacatecniky..

Liberec

Celkem 2180 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:32 (2009)
půlmaraton: 1:55:58 (2009)
maraton: 4:15:31 (2009)

megatraged žena 13.10.2008 14:10:24

Co jsem se tu dočetla je nás tu spoustu astmatiků, chce to jen poslouchat svoje tělo a nelámat to přes koleno.Pomalu a trpělivě zvyšovat zátěž a pokud bereš pravidelně inhalační léky, hlásit doktorovi jak zvládáš zátěž.Dá se přizbůsobit i léčba astmatu zvýšený zátěži.Klidně začni svižnou chůzí nebo indiánským během.Bude se to postupně zlepšovat.Já si ze začátku pravidelně 20min před během foukla 2dávky Ventolinu,pomáhalo to v začátcích líp zvládat rozběh, teď už nic takovýho nepotřebuju, jen pokud se přechodně zhorším. Držim palce

Jablonec nad Nisou

Celkem 13401 km
Minulý měsíc 0 km

bezec58 muž 13.10.2008 15:54:10

to: xvrbickax Moje odpověď je jednoznačná ANO běhat. Běhám 25 let, z toho 19 let závodně a mám astma od 14 let. Určitě s tím sportuje plno fotbalistů, hokejistů a atletů /T.Dvořák/. Chce to jen volit dobře místo běhu a zátěž dávkovat dle pocitu, každopádně to průduškám pomáhá a neškodí a jen silné tělo poslouchá, protože slbé poroučí.

Motto: Chceš-li znát stav svého mozku, sáhni si na své lýtko. Aristoteles

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 14.10.2008 10:12:57

Objevilo se mi astma, tak jsem přestal kouřit a začal, zlepšení je jednoznačné, moje běhy jsou spíše o objemu než o rychlosti, Berodual mám pořád při sobě…, pokud bych měl citovat chytré knížky: Běh je jeden z tolerovatelných spoutěčů astmatických potíži:-) Inhalátor většinou ale potřebuji až po běhu, jak se zpomaluje dechová frekvence, dochází u mě asi ke zůžení průdušnice a prostě si musím šlehnout)

Motto: ...kam až?
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.