Jak znovu začít sportovat...
vlastimila 28.09.2008 14:18:39
Jsem bývalý sportovec,no sportovec ,od 5 do 15 let sportovní gymnastka a atletka-poté již pouze rekreační.Nemusela jsem nikdy řešit svoji kondici.ale úrazy a nemoci udělaly své.Poslední 3 roky jsem se vůbec nemohla hýbat po úrazu páteře a ztrátě imunity,i 3 schody byl pro mne problém.Nyní teprve 1,5měsíce chodím na kruhový trénink na hydraulických strojích kombinovaný Funwalkerem,pilates,gumičky,míče apod.Jak zesilují svaly,ubývají bolesti páteře.Potřebovala bych ale pro kondici začít běhat.Uvažovala jsem i o koupi sporttesteru.Můžete mi doporučit jak začít?
karolína 30.09.2008 16:39:24
…byla jsem na tom před 5ti lety podobně,taky jsem vlastně znovu začínala po nějakých 15 letech…myslím,že to chce nad tím moc nepřemýšlet a jít si prostě jen tak zaběhat,když to nejde, tak jít a pak zas třeba běžet,podle chuti,začít pomalu a potroškách a přidávat postupně,taky různě bojuju s alergií a různejma bolístkama kloubů apod,…vybavení jsem vlastně začala řešit krom bot až vloni – myslím sporttester…ale pokud chceš vážně začít,tak stačí navlíct tepláky a boty a vyběhnout
přeju hodně štěstí a žádný bolístky karolína
keane1980 01.10.2008 12:58:08
Nemůžu si vynachválit Garmin Forerunner 305. Sice je trošku větší a drahý, ale stojí to za ;) V kombinaci s měřičem tepové frekvence (je součástí balení) budeš mít dobrou kontrolu aby ses zezačátku nepřetěžovala; hlavně opatrně po takovém uraze! Ať to jde:)
Andrew22 04.10.2008 19:18:02
Já si zase nemůžu vynachválit Forerunner 405. Má všechny výhody FR 305 ( liší se v několika detailech, jako menší displej, který ale zobrazí informace bez problémů) a navíc je menší. Bohužel taky dražší, ale zas funguje jako hodinky. A s vypnutou GPS vydrží nabitý dlouho.
Nymburk
dan67 05.10.2008 18:29:59
Od loňska mám SigmaSport PC15 a jsem spokojený. Obsahuje základní funkce,
- aktuální puls
- čas treninku
- průměr a max. tepu za trenink
- čase ve třech nastavitelných tepových zonach
navíc
- stopky
- okruhový měřič
- a nějaké další nepotřebnosti
neobsahuje GPS snímač ani footpod, takže neměří vzdálenost, rychlost atd. Já to nepotřebuji.
Výběr sporttesteru je závislý především na potřebách uživatele a jeho peněženky.
Jecminek.Maselnik 05.10.2008 20:18:03
rozhodně doporučuji začít po poradě s lékařem. Zranění páteře není žádná legrace a start po něm také ne.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.