Večerní běh
klon.xx 21.09.2008 20:35:48
Zdravím všechny…jelikož se blíží zima a začíná se brzy stmívat, tak bych chtěl být viděn:-)..Neznáte někdo nějaký e-shop na nějaká ty blikátka atd..Všude mají jen na kola a ty jsou poměrně velká na upínání na tělo…děkuji
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 21.09.2008 21:43:25
Na blikátka bych se vykašlal, mám blikající pásky na ruce, ale různě to padá, zachytává se to o funkční trika a podobně. Tohle používám já, když chci být v noci viděn: http://www.e-levne.com/ – to oblečení fakt svítí, dokud jsem ho na sebe nevzal v noci a neviděl fotky (kde ho osvítil blesk), taky jsem nevěřil. Je to bezva…
Praha 4
Dav 22.09.2008 09:13:40
Myslím, že po cyklo-krámech by se našly nějaké menší blikačky s upínáním ve formě klipsu…, nic proti reflexním nášivkám…jen si říkám, při tom, jak se dnes jezdí, při tom počtu smrťáků, nebudu se na silnici cítit bezpečně, ani když budu blikat jako vánoční stromeček…
sam 22.09.2008 09:42:27
Jen pro upřesnění, to, co zmiňuje Oslík, nejsou nášivky.
Praha 4
Dav 22.09.2008 09:49:18
…omluva Oslíkovi, špatně jsem formuloval…, přesto trvám na tom, že čím více prvků (aktivních), které řidiče na běžce upozorní, tím lépe…
Nymburk
dan67 22.09.2008 20:34:39
záleží na lokalitě, případně pomůže nějaký eshop. obchody obecně – turistické vybavení (outdor), cykloprodejny konkrétní tip bych měl na třinec, ale to máš asi z ruky
moje doporučení na výrobek je Petzl Tactikka, mám a je skvělá.
PetiLbc 22.09.2008 20:43:40
já jsem koupila takové blikátko v Lidlu – za 2 ks chtěli 69kč – myslím že by ho ještě mohli ve zbytkách mít… jedná se o pásek s diodkama… je na suchý zip nosím ho na noze, nepřekáží a jsem vidět
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 22.09.2008 21:03:34
Já běhám pouze s čelovkou a pokud člověk běhá po levé straně a pěkně při kraji tak je to podle mého názoru ochrana dostačující. Čelovku je třeba mít nastavenou tak, aby osvětlovala silnici cca 2 – 3 m před běžcem tak, aby v žádném případě neoslňovala řidiče protijedoucích vozidel a to ani při přímém pohledu.
Kopřivnice
Darebak 22.09.2008 21:50:09
Jelikož už se stmívá dříve a bývá šero, tak jsem začal běhat s reflexní vestou. Dalo by se říct, že je podobná jako klasická reflexní vesta, která se vozí v autě, ale je to speciální sportovní. Speciální je hlavně v tom, že je velmi lehká, síťovaná. Když si ji dám na sebe, vůbec ji necítím, nepřekáží a díky reflexním pásům jsem krásně vidět.
Občas na mě sice ostatní lidi koukají jako na blbce, ale oni si postupně zvyknou. Musíme si zbylou neběhající populaci vycvičit :)
burak 22.09.2008 22:13:29
[quote=Darebak]…tak jsem začal běhat s reflexní vestou.[/quote] Zrovna o necem takovym uvazuju. Kdes to koupil? Nejakej odkaz? Diky.
Kopřivnice
Darebak 22.09.2008 23:00:31
2 burak: Poslala mi to sestra z Anglie. Povedlo se mi najit odkaz: http://www.peteblandsports.co.uk/…80/index.htm Jsou to ty 2 vesty dole, popisem vice odpovida ta RonHill Brite Lite BIB, u te druhe ja zase vetsi obrazek. Moje se pouze lisi tim, ze ma vyrazne oranzove lemovani, misto toho cerneho. Je to fakt vyborna vec!
Beru si to i do terenu, presto ze jeste byva svetlo. To kdyby se odnekud vyritil nejaky zbesily cyklista, hned si me vsimne. Nebo kdybych vysilenim padl nekam do prikopu, tak me zase rychle objevi houbari :)
Praha
pulec 23.09.2008 14:29:36
[quote=Oslík]Na blikátka bych se vykašlal, mám blikající pásky na ruce, ale různě to padá, zachytává se to o funkční trika a podobně. Tohle používám já, když chci být v noci viděn: http://www.e-levne.com/ – to oblečení fakt svítí, dokud jsem ho na sebe nevzal v noci a neviděl fotky (kde ho osvítil blesk), taky jsem nevěřil. Je to bezva…[/quote] Koukala jsem na ten odkaz a i se mi to líbí, jenže nevím – nevypadá pak člověk jako světluška? Aby mě nezačal honit někdo se síťkou :o)
Jecminek.Maselnik 24.09.2008 11:03:14
svítí to jenom při osvitu, samo samozřejme nikoli. Proti paspulím to má výhodu poměrně velkoplošného efektu. Jedinou nevýhodou toho oblečení je, že se smí prát jenom na 30, šetrným práškem a nesmí se ždímat. Jinak jdou relexní prvky do kopru. Potvrzeno, bohužel, vlastní zkušeností, když jsem kalhoty přimíchal omylem mezi normální černé věci.
Praha 2
Serža 24.09.2008 15:19:27
[quote=Jecminek.Maselnik]svítí to jenom při osvitu, samo samozřejme nikoli. Proti paspulím to má výhodu poměrně velkoplošného efektu. Jedinou nevýhodou toho oblečení je, že se smí prát jenom na 30, šetrným práškem a nesmí se ždímat. Jinak jdou relexní prvky do kopru. Potvrzeno, bohužel, vlastní zkušeností, když jsem kalhoty přimíchal omylem mezi normální černé věci.[/quote] mám Illuminite bundu, peru jí na 40°C, normálně se ždímáním a je v pohodě. Problém je, že není prodyšná a je mi v ní horko – je použitelná až tak pod –5°C
Jecminek.Maselnik 24.09.2008 15:44:07
zajímavé. Mně se takto jednou opraly kalhoty a polovina reflexního materiálu je v čudu. S ostatními věcmi už jsem raději sakra opatrný, takže nevím, byla-li to jenom náhoda. Nebo máš kliku a nějakou megaodolnou bundu:-). Já mám tuším Munich a ještě nějaké triko vpředu s reflexně zeleným neprofukem, vzadu černé a reflexní
Design 24.09.2008 17:49:10
[quote=Serža][quote=Jecminek.Maselnik]svítí to jenom při osvitu, samo samozřejme nikoli. Proti paspulím to má výhodu poměrně velkoplošného efektu. Jedinou nevýhodou toho oblečení je, že se smí prát jenom na 30, šetrným práškem a nesmí se ždímat. Jinak jdou relexní prvky do kopru. Potvrzeno, bohužel, vlastní zkušeností, když jsem kalhoty přimíchal omylem mezi normální černé věci.[/quote] mám Illuminite bundu, peru jí na 40°C, normálně se ždímáním a je v pohodě. Problém je, že není prodyšná a je mi v ní horko – je použitelná až tak pod –5°C[/quote] Takže to s prodyšností oblečení co odkazoval Oslík není dobré? Respektive vyplatí se to například před konkurenci např. Adidas, který má taky reflexní prvky ale méně?
sam 24.09.2008 18:18:02
[quote=Serža][quote=Jecminek.Maselnik]svítí to jenom při osvitu, samo samozřejme nikoli. Proti paspulím to má výhodu poměrně velkoplošného efektu. Jedinou nevýhodou toho oblečení je, že se smí prát jenom na 30, šetrným práškem a nesmí se ždímat. Jinak jdou relexní prvky do kopru. Potvrzeno, bohužel, vlastní zkušeností, když jsem kalhoty přimíchal omylem mezi normální černé věci.[/quote] mám Illuminite bundu, peru jí na 40°C, normálně se ždímáním a je v pohodě. Problém je, že není prodyšná a je mi v ní horko – je použitelná až tak pod –5°C[/quote] Pokud mě mé záznamy neklamou, máš bundu WindJammer, která samozřejmě prodyšná je (především na zádech). Je pochopitelně i teplá a brání proti větru, jak napoví název. Já před dvěma lety běžel Českolipský cross maraton v triku Harrier, které je materiálem obdobou té bundy v +3C, kdy padal déšť se sněhem a šlo to jen s funkčním nátělníkem pod. Takže to samozřejmě není na použití v létě a v teple. Ale to je asi jasné. Jinak Oslík má úplně jinou bundu typ ProTrainer Jacket.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.