Vybusnost, hbitost,...
Myse.7 20.09.2008 13:53:45
Ahoj. Je mi 19 let a hraju zavodne fotbal. V zakovskych letech jsem byl porad maly a celekm slusne rychly a hbity. A nyni jsem behem asi tak tri let hodne vyrost a to v cem sem vynikal tak v tom tedka ztracim. Merim 180 cm a vazim 68 kg. Pripadam si dost hubeny. Mohl byste mi nekdo poradit nake cviky na vybusnost a hbitost prosim ? Dekuji
chico 20.09.2008 17:24:05
Cau Myse.7 nevim jestli jsem ten pravy ti radit ale zkusim to. Ad výška:Te ztraty koordinace se neboj, to se stane kazdemu kdyz rychle vyroste ze si s tim telo chvili neumi poradit, v normalnim zivote to nepoznas ale pri sportu to prekazi znam to, jsem mezi 16 a 18 rokem vyrost ze 165 na 187. Casem se to srovna samo. Ad váha: Tam by jsi na svalový hmotě mohl trochu zapracovat, jako fotbalista by jsi mel predevsim na nohou, tím získáš i větší výbušnost /odpich /. Ad hbitost a rychlost: zkousej treba kratky sprinty z ruznych poloh, hodi se u toho mit nekoho kdo ti to odstartuje a bude te motivovat a v neposledni rade ti to zmeri ( z leze, sedu, tureckyho sedu, z kliku, ostartovat + 5metru skipingu, liftingu + 10 – 15 metru start jako na míč atd, ). Mohl by jsi zaradit i nektere prvky z treningu tenisu, nechat si hazet tenisak do stran a zkouset ho co nejrychleji chytit. No a samozrejme kotnikový odrazy s lehkou vahou. U atletu to funguje, tak proc by nemelo u fotbalisty :)
Myse.7 23.09.2008 17:26:23
[quote=chico]Cau Myse.7 nevim jestli jsem ten pravy ti radit ale zkusim to. Ad výška:Te ztraty koordinace se neboj, to se stane kazdemu kdyz rychle vyroste ze si s tim telo chvili neumi poradit, v normalnim zivote to nepoznas ale pri sportu to prekazi znam to, jsem mezi 16 a 18 rokem vyrost ze 165 na 187. Casem se to srovna samo. Ad váha: Tam by jsi na svalový hmotě mohl trochu zapracovat, jako fotbalista by jsi mel predevsim na nohou, tím získáš i větší výbušnost /odpich /. Ad hbitost a rychlost: zkousej treba kratky sprinty z ruznych poloh, hodi se u toho mit nekoho kdo ti to odstartuje a bude te motivovat a v neposledni rade ti to zmeri ( z leze, sedu, tureckyho sedu, z kliku, ostartovat + 5metru skipingu, liftingu + 10 – 15 metru start jako na míč atd, ). Mohl by jsi zaradit i nektere prvky z treningu tenisu, nechat si hazet tenisak do stran a zkouset ho co nejrychleji chytit. No a samozrejme kotnikový odrazy s lehkou vahou. U atletu to funguje, tak proc by nemelo u fotbalisty :)[/quote] Diky zkusim to
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.