Praní bot v pračce?
Mato 07.09.2007 13:13:40
ABsolutne proti praniu v pracke. Po viac ako 70. paroch mozem potvrdit poskodzovanie medzipodosve dlhodobym ponaranim bot do vody, najma vsak trpi lepidlo, ktore nie je sposobile na taketo zaobchadzanie. Spociatku, ked som este byval s rodicmi, mi mama iniciativne oprala boty v pracke, ale okolo 6. paru som jej to rezulotne zakazal. Kazdy vyrobca obuvi odporuca iba jemne oplachnutie, nanajvys rucne vycistenie v mydlovej vode. Vystavujem boty po dlhe roky extremnej zatazi a mozem porovnat ich zivotnost, no najma schopnosti, na kt. su urcene, ked sa vyperu a ked sa nechaju ako su pocas ich zivotnosti, maximalne tak oplachnute vo vode, ci zlahka pretrete makkym kartacom. Naprat, neprat, neprat. Byt predajcom a niekto mi donesie oprate boty v pracke (da sa to rozpoznat), tak mu rovno zamietnem reklamaciu, nech ma akykolvek dovod. Boty smrdia, iba ak sa nedostatocne a nespravne ususia.
Jecminek.Maselnik 07.09.2007 13:37:47
ideální na vyprání bot je běh ve sněhu. To jsou pak botičky jako nové . Taky mám obavu prát boty po dobu jejich „pracovního života“ v pračce. Ve chvíli ovšem, kdy postoupí do kategorie neběžeckých, nechám je oprat. Pak jsou použitelné i v interiéru třebas do posilky, nebo se v nich dá normálně chodit a vypadají jako nové. S ohledem na ot, že už jsou vlastně „na penzi“ mne ani netrápí případná reklamace, kterou už neřeším a botky putují do popelnice.
Mato 07.09.2007 14:49:23
Detto, Jecminku, tak v tomto sa zhodneme. :) Ja vysluzile boty „povysujem“ do stavu dochodkoveho (ako zavodne kone) a dam im dostojne dozitie v cistote pri inej cinnosti, ako je behanie.
Jecminek.Maselnik 07.09.2007 15:46:39
hloupé je, že ty důchodové boty mají tendenci se hromadit a člověku je líto je vyhodit, když jsou tak hezky oprané . Je fakt, že ve zkušebních laborkách jsou schopni poznat i to, že se džíny nepraly na ruby, natož pak boty oprané v pračce, takže i kvůli reklamaci je asi rozumější tolerovat sem tam nějakou šmouhu.
Patrik1404 13.08.2014 19:59:25
Ja mám terenné minimusy od NB a tiež rozmýšlam, že by som ich vypral. Na zvršku je pár šmúh a nejdu dole (nie že by mi vadili a zároven divne vonajú.Nie je to vyslovene zápach, je to taká vona trávy, dreva a lesa dokopy
Má niekto skusenosti konkrétne s týmto typom topánok (minimalistic)? Niekedy mám pocit, že sa mi rozpadnú na nohe pri behu
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.