Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

BCAA

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Černá Hora

Celkem 2211,7 km
Minulý měsíc 57,4 km

klon.xx muž 18.05.2008 22:52:59

Zdravím vás všechny.Chci se zeptat,v den když neběhám, tak posiluji.Vůbec se nesnažím a ani vůbec nechci bý nějakej svalnatec,ale sílu chci mít i kvůli jinému sportu co dělám.Vím…neběhám nějaké dálky, ale těch 100 km za měsíc udělám a jedná se mi o to že bych nechtěl shazovat právě na těch svalech.Pořídil jsem si jako doplněk stravy BCAA (500 mg).Nechci na svalech nabývat, ale ani ubývat…myslíte, že je to dobrá volba??Máte s tím někdo zkušenosti???Pop­ř..znáte něco lepšího??

Praha

Lucas muž 19.05.2008 09:13:52

ahoj, BCAA beru pouze pokud týdenní objemy překročí 70–90km a pouze po težším tréninku. Nevím jestli je to subjektivní pocit, ale mám dojem že to opravdu mírně pomáhá s regenerací. Osobně si ale myslím, že z těch 100km měsíčně moc svalů neshodíš. Každopádně s BCAA mám docela dobrou zkušenost.

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 19.05.2008 17:01:41

BCAA beru po těžkých trénincích…těžko říct zda pomáhá, já ale nepoznám nikdy, zda mi ten přípravek či lék pomohl, pokud to není česnek:-D

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

České Budějovice, Bratříkov

10 km: 0:36:59 (2006)
půlmaraton: 1:25:58 (2006)
maraton: 3:33:50 (2008)

fuji muž 19.05.2008 18:12:13

Mně osobně vůbec nepomáhají. Bral jsem je po těžkých trénincích, ale zjistil jsem, že daleko lepší je pestrá strava a masáž než vyhozené peníze za umělé sr… Co mi pomáhá a mám vyzkoušené je Super Lecitin 1200 s vitamínem E a česnekem. Jinak pevné tělo udržíš gymnastikou, sexem a střídáním zátěže. :)

Motto: [i]"Nechtěj všechno ale jen to, co nemůžeš!"[/i] [i]Já[/i]

Celkem 7928 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:13:01 (2008)

Quidos muž 30.05.2008 18:39:28

Vyzkoušel jsem všechno možný, ale nic nefungovalo. Při maratonech používám vodu smíchanou s obyčejným cukrem a kuchyňskou solí.

Hořovice, Praha

Celkem 50 km
Minulý měsíc 0 km

Abina1 žena 30.05.2008 22:38:13

myslím že BCAA není špatná volba já sama je užívám když mám trénink 6×týdně běhám a posiluji.....

Kynšperk nad Ohří

Celkem 5267 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:09 (2010)
maraton: 3:41:43 (2011)

schonfeld muž 12.06.2008 23:15:38

Různých testů BCAA bylo provedeno nespočet a opírají se o ně předeším výrobci. Seriózní lékařské studie u těchto aminokyselin potvrdily pouze to, že v některých případech skutečně podporují svalovou regeneraci po větším výkonu, ale to je asi tak vše. Žádný vliv na výkon, vytrvalost, podporu při hubnutí atd. atd.

Docela zajímavě některé věci v tomto směru popisuje kniha Výživa ve sportu kterou vydal Galén, a docela dobré informace jsou na www.sportvital.cz kde je autor i ochotný pomoci.

Nicméně co se týká osobních zkušeností, před časem jsem řešil přesně totéž. Podle mého subjektivníh pocitu regeneraci trochu pomáhají, ale neumím odlišit nakolik je to skutečný vliv BCAA a nakolik placeboefekt. Nicméně protože to nijak neškodí, proč to po těžším tréninku neužít. Ale pravidelně to nekonzumuju.

Motto: Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom!

Hořovice, Praha

Celkem 50 km
Minulý měsíc 0 km

Abina1 žena 12.06.2008 23:37:11

knihu Výživa ve sportu jsem četla a není to špatné čtení…já osobně ale doporučuji přečíst si knihu Suplementy ve výživě…pokud máte možnost neváhejte …našla jsem v ní spoustu zajímavých věciček co jsem i zavedla do praxe…neuvádějí tam vždy jen jeden názor ale snaží se bý objektivní atd.

Liberec

Celkem 92 km
Minulý měsíc 0 km

iceman muž 28.06.2008 08:48:40

BCAA jsou pro regeneraci,sílu a ochranu sv. hmoty velmi vhodné, ale problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g..A taky důležitá věc je vstřebatelnost!!! pokud si koupíš BCAA v tabletách které jsou tvrdé tak je taky v tomto stavu můžeš najít v tvojí stolici..tekuté bcaa jich obsahují celkem málo nato, abys něco pocítil a jsou plné cukru..Dobré BCAA jsou v tabletách které se ti rozsypou v ruce když je silou zmáčkneš, nebo taky v tabletě s tankým obalem..

Motto: Všechno je to v tý kouli na krku :)

_Marvin muž 30.06.2008 13:44:33

[quote=iceman]…ale problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g…[/quote] Opravdu jsi myslel 2g BCAA na kilogram čisté tělesné hmotnosti? Pro člověka s čistou tělesnou hmotností např. 75 kg je minimální účinná dávka mezi 150g BCAA? To snad ne:)

Liberec

Celkem 92 km
Minulý měsíc 0 km

iceman muž 04.07.2008 11:07:53

[quote=_Marvin][qu­ote=iceman]…a­le problém je v tom, že si taky musíš vzít určité množství které ti bude fungovat-hranice je myslím někde na 2gBCAA/ckg (ckg-čistá tělesná hmotnost-bez tuku!) a výš, ne však přes 3g…[/quote] Opravdu jsi myslel 2g BCAA na kilogram čisté tělesné hmotnosti? Pro člověka s čistou tělesnou hmotností např. 75 kg je minimální účinná dávka mezi 150g BCAA? To snad ne:)[/quote] Jej sorry,sem se upsal, trocha mi to ujelo..:-) Oprava 0,2g/ckg..

Motto: Všechno je to v tý kouli na krku :)
Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.