Co na sebe, kdyz ne neopren?
Brno
vl001 15.07.2009 11:04:20
Mám dvě kombinézy. Jednu od Triexpertu bez kapes a nově jednu od Kiwami s kapsama. V plavání mezi nima žádný rozdíl nevidím, nabírání vody se nekoná.
Jo a tu druhou jsem si koupil proto, že si myslím, že na dlouhej se má brát kombinéza určená na dlouhej. A to ta moje první ani ta od Atexu není.
Dubnice pod Ralskem
Sokolík 15.07.2009 11:59:59
Díky za tip Advide, hned jsem si objednal. Dal jsem na Krtka, takže s kapsou
r4d3k 16.07.2009 14:44:20
Dnes mi přišla kombinéza od Atexu, vyzkoušel jsem jí a protože je to první kombinéza tak bych měl dotaz. Jak moc těsná by měla být. Spodek je úplně nádherně, guma přes stehna akorát, jen si nejsem jistej vrškem. Nevím jak to popsat, ale než jí zapnu jsou strany zipu dost roztlemený. Po zapnutí nikde neškrtí. Je lepší aby byla dost na tělo, nebo by měla být volnější?
Jecminek.Maselnik 16.07.2009 15:19:09
je lepší, když je kombinéza dost na tělo, bo se do ní výstřihem nenabírá voda. Co se týče kombinézy od Atexu, tak ta skutečně kapsy nemá, nicméně v Atexu je podle mého plánku umí. Šijeme tam totiž kombinézy oddílové a na tu moji mi na zakázku kapsu udělali a to velice hezky. A taky je využívám a taky se mi do nich nenabírá voda (bo jsou na zip:-)))
r4d3k 16.07.2009 15:51:33
[quote=Jecminek.Maselnik]je lepší, když je kombinéza dost na tělo, bo se do ní výstřihem nenabírá voda. Co se týče kombinézy od Atexu, tak ta skutečně kapsy nemá, nicméně v Atexu je podle mého plánku umí. Šijeme tam totiž kombinézy oddílové a na tu moji mi na zakázku kapsu udělali a to velice hezky. A taky je využívám a taky se mi do nich nenabírá voda (bo jsou na zip:-)))[/quote] Kombinéza od Atexu, tedy ta moje, kapsy má. 2 malé na zádech. Je to nějaký model 2009 a má síťovaná záda.
Jecminek.Maselnik 16.07.2009 16:15:53
no vida, časy se mění:-) Ta současná kombinéza vypadá výrazně lépe než ta, kterou jsem kupoval předloni. Dobře jsi koupil.
r4d3k 16.07.2009 16:41:14
[quote=Jecminek.Maselnik]Dobře jsi koupil.[/quote] Doufám. Vyzkouším za 9 dní na Slapech. Je první, ale stojí rozumné peníze a při koupi další už budu mít větší jasno.
lassie 16.07.2009 20:29:12
Čau, co je na Slapech?? Před 3 lety jsem tam jela docela pěknej triatlonek, někdy tou dobou, pořádá to povodí Vltavy, ale na inetu se po dalších ročnících nějak slehla zem. Nebo to vyzkoušíš jen tak na plavání?
r4d3k 16.07.2009 21:14:42
[quote=lassie]Čau, co je na Slapech?? Před 3 lety jsem tam jela docela pěknej triatlonek, někdy tou dobou, pořádá to povodí Vltavy, ale na inetu se po dalších ročnících nějak slehla zem. Nebo to vyzkoušíš jen tak na plavání?[/quote] jj, to je ono. Na netu to snad nikde ani není. Poslal mi to kamarád mailem. Je to pro hobíky a proti kolu je tam docela málo běhu, holt na kole jezdí každej. U hráze pod budovou Povodí v sobotu 25.7. do 09.00 prezentace po předběžném přihlášení. Pošlu ti to mailem.
PoorAxl 26.08.2009 10:29:23
Pročetl jsem si tohle vlákno, ale pořád nemám jasno, co si oblíct na 1/2 železňáka, jak to dělají ostatní? Na sprinty jsem celkem úspěšně použil kombinézu, ve které jsem odjel celý závod. Tento týden ale jdu poprvé na delší závod – 1/2 ironman – a mám obavu, že by mi byla na cyklistice zima a nevím, jestli by to zvládlo mé pozadí. Není navíc potřeba spěchat při převlékání. Proro jsem myslel plavat v normálních plavkách, pak se komplet převlíct do cyklokalhot se šrákama a cyklo trička a po kole se zase komplet převlíct do trička a trenek (v tom cyklo se asi nepoběží dobře).
Je to dobrá volba? Dík za rady.
lassie 26.08.2009 10:54:13
Je to dobrá volba, pokud neútočíš na přední místa, ta chvilička tě nezdrží, určitě se vyplatí pohodlí, kór když není třeba ideální počasí. Na týhle štaci je lepší obětovat minutu či dvě v depu než pak jet či běžet v nepohodlí. Mně se v cyklo vcelku běhá dobře, nesmí to být ale větší vložka, na tuhle trať jsem taky raděj na běh vzala jiný kaťata.
mh-rce 26.08.2009 11:12:12
já mám na běh a plavání elasťáky s nohavicema ironman (typ nevim), na kolo přes ně dám cyklokalhoty a to stačí, u klasických plavek bych se bál, že budou dřít.
Seb 26.08.2009 11:42:22
Já jsem ujel 1/2 ironman v triatlonové kombinéze a bylo to celkem v pohodě. Na plavání jsem na ni navlékl neopren a na kolo si oblékl dres s krátkým rukávem a kapsami, abych měl kam dát gely, tyčinky a další dobroty.
lassie 26.08.2009 11:44:36
[quote=Seb]Já jsem ujel 1/2 ironman v triatlonové kombinéze a bylo to celkem v pohodě. Na plavání jsem na ni navlékl neopren a na kolo si oblékl dres s krátkým rukávem a kapsami, abych měl kam dát gely, tyčinky a další dobroty.[/quote] No on se asi ptá proto, že ten neopren nemá, aspoň si to myslím, když to člověk vlastní, tak pak něco nacpe pod něj, nemá to asi tak mokrý a nepotřebuje převlíkat. Teda tak mi to aspoň přišlo.
PoorAxl 26.08.2009 12:01:56
Je to tak, nemám neopren. Dík za rady, vidím to asi na komplet převlíkání. Ty cyklo kalhoty mám sice se šrákama, ale snad nebudu za exota . A i kdybych byl, tak to neva.
A není třeba v pravidlech nějak zakázáno jít úplně do naha? Aby to někoho nepohoršovalo.
Ironjozef 26.08.2009 12:24:17
Za nudizmus je diskvalifikácia :), a je to aj v pravidlách. Ale kombinéza na polovičku je úplne perfektná, netreba nič viac. Cyklokalhoty sú podľa mňa úplná zbytočnosť, veď keď chceš ísť 1/2IM máš predsa zadok už určíte vytrénovaný. Vôbec nevidím problém ísť aj 200km bez vložky a to mám sedlo tvrdé a poriadne špicaté (na silničke). Takže neblbni a a normálne v drese – nebude žiadny problém.
Liberec
Advid 26.08.2009 12:24:42
Pokud je, tak jsem letos porušil pravidla na třech závodech po dvou depech. :)
pug 26.08.2009 12:44:25
Jak píše Pepa, o zadek bych se nebál. Namazat a šup s ním do kombiné. Pokud je venku zima nebo fučí větr, tak mam s sebou na cyklo ještě dres s dlouhým rukávem s neprofukovými přednímy díly rukávů a trupu (mám ho delší, aby mi ten vítr nešil na podbřišek) a na běh funkční triko s dlouhým rukávem. Eště se mi nestalo, že by to nestačilo. Tenký světlý dlouhoruký triko si beru někdy i v případě, že rupe slunko, abych nebyl spálenej (to jsem odkoukal od Seveřanů ze záznamu havajského IM).
Ironjozef 26.08.2009 14:44:48
Ak je megazima, tak ja používam elastické 3/4-ťáky s vabronožkami – tým sú nohy celé zakryté a je to viac ako dosť. V 3/4-ťákoch sa dá v pohode aj plávať, pod neoprénom ani nehovodím. A hore, pokiať je nad 10 stupňov jednoznačne iba dres, v ktorom aj plávam a poprípade cyklonávleky na ruky. Pod dres ešte moiru s krátkym rukávom v ktorej tiež plávam. Dostatočne to ochráni pred chladom a nie je potreba žiadne prezliekanie. Prezliekaním v depe na 1/2IM stratíš neskutočne veľa.
Jecminek.Maselnik 26.08.2009 15:13:08
souhlas, půlka v kombinéze je naprosto v pohodě, máš-li tedy v ní aspoň tenkou vložku. A na Pilmanovi bude letos ještě naposledy teplo:-))
Ironjozef 26.08.2009 15:31:10
Presne tak, Pilman bude krásny koniec sezóny v týchto zemepisných šírkach a preto s Demim nebudeme chýbať a pôjdeme v kombinézach :).
PoorAxl 26.08.2009 15:36:58
Ječmínek to trefil – přihlásil jsem se na Pilmana. No, tak jste mě nalomili na tu kombinézu, že bych to teda risknul. Někdo psal o moiře pod kombinézu, kdyby bylo zima. Není to blbost? Dá se s tím plavat? To pak přece musí být děsně mokré? I ta kombinéza zůstává po plavání minimálně hodinu mokrá a studená.
A někdo jiný zmiňoval něco o mazání – to jako na kraji kombinézy, aby neškrábala? Když jsem plavával jen v plavkách a pak v nich běžel, míval jsem odřená stehna jak o sebe škrondaly, ale kombinéza má nohavičky, tak to snad nehrozí.
Brno
rk 26.08.2009 15:43:20
[quote=Ironjozef]Ak je megazima, tak ja používam elastické 3/4-ťáky s vabronožkami – tým sú nohy celé zakryté a je to viac ako dosť. …[/quote] Toto jsem si za chladu (12°C ?) a mírného deště letos v Otrokovicích myslel taky, v chladu trpím na kolena. Měl jsem kombinézu a přidal jsem po plavání návleky na kolena a dlouhý dres. Voda stékajíci z kombinézy právě do těch návleků plány zhatila. Kolena prochladla ihned. Raději holá kolena oholených nohou a relativní sucho než mokrý hadr na nich. Při 16°C a suchu byla kombinéza a přes ní krátký tenký dres na kolo akorát. Mimo Ironjozefa, ti co jezdí úplně vepředu a více topí, mají jen kombinézu bez rukávů za jakéhokoliv počasí nad 10.
Převlíkání s mokrou kůží a ve spěchu jde fakt hodně ztuha. Kdo má, tak na 1/2IM kombinézu. … Mažu tam, kde bych se mohl odřít. U mě krk od neoprenu, vnitřek stehen, podpaží ve vedru.
pug 26.08.2009 15:48:28
Namazat zadek, třiselné záhyby, bajáce a podpaží. Zasolíš se totiž (třeba), a pokud ten pot nepude od kůže pryč, tak tě ta sůl pohryže. Železpepa si asi bere moiru pod neopren, nebo skoroneopren pointzero, ne? Na plávání bez gumy bych to nebral, to budeš s sebou zbytečně tahat vrstvu vody navíc. A co to máš za kombinézu, že ti za hodinu neuschne?
PoorAxl 26.08.2009 16:44:36
[quote=pug]A co to máš za kombinézu, že ti za hodinu neuschne?[/quote] Dal bych odkaz, ale taková už se asi neprodává. Je od firmy Speedo, kupoval jsem ji před 2,5 lety a prostě mi přijde, že je v ní zima a mokro celkem dlouho.
Ukázka zde: http://picasaweb.google.com/…Triatlon2009#…
Ironjozef 26.08.2009 17:34:19
Moiru dávam pod neoprén, ale nie je moira ako moira. Tá moja je ultralight. Dres aj s moirou je suchý do 10-tich minút po vylezení z vody, možno aj rýchlejšie.
quassar 28.07.2010 17:10:57
Zrovna řeším taky triatlonovou kombinezu a vzhledem k tomu, ze jsem na tom tedka dost mizerne financne, zrejme zvitezi atex. Nevite jaky tam jsou dodaci lhuty?
Liberec
Advid 28.07.2010 18:20:35
Myslím, že docela dobrý. I ti udělají kapsičku na zip, pokud bys chtěl. A nebo zapínání tam, kde není.
quassar 29.07.2010 12:57:35
>> Advid, 28. 07. 2010 18:20:35
Co to znamena „docela dobry“? :) Kdyz to objednam pristi tyden, budu to mit do Doksymana?
Liberec
Advid 29.07.2010 18:34:31
Řekl bych, že jo. Ale když jim napíšeš, bude to lepší.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.