Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jaký studijní materiál?

Jaký studijní materiál?

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Liberec

PeterPan 27.01.2006 18:46:21

Ahoj,

můžete doporučit nějakou chytrou knihu, která by se běháním na střední a delší tratě nějak komplexně zabývala? Myslím od stravování přes techniku, způsob trénování, jaké typy tréningu, jak často atd. atd. Když tady pročítám příspěvky o odbourávání laktátů a pojídání kloubní výživy, mám pocit, že mi chybí základní vzdělání. Jasně, chápu že nejdřív to chce běhat a pak řešit problémy, ale pochopte mě, když něco načtu, aspoň budu moct blufovat :)

A ještě něco, myslíte, že když se ve 27 letech začnu připravovat na maraton, že bych měl absolvovat nějaké komplexní lékařské vyšetření? Abych někde v lese nezjistil, že s tou vrozenou srdeční vadou to fakt už dál nepůjde… :)

P.

Liberec

Celkem 2137 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:20:42 (2007)

m.thums muž 27.01.2006 19:03:49

Já začal cca v 36 letech, vyšetření žádné, také jsem na tom byl jako ty, ale neřeš to, prostě běhej, hýbej se, později se vrhni na nějaký systém, až poznáš, že to opravdu chceš…ona ta příprava totiž bolí více, než celý maratón a jde o to vydržet… ;), hlavně se nevzdávej .....

Motto: Hlavně se z toho ne.....t

Čelákovice

Camilio 27.01.2006 21:12:19

Na začátek můžeš zkusit (1) Tvrzník, Soumar: Jogging. Grada 2004 (2) Tvrzník, Soumar: Běhání. Grada 2004 (3) Steffny, Praman: Běh pro zdraví. IKAR 2003. Další knihy jsou zmíněné v sekci „Literatura“.

Praha 12 - Modřany

Celkem 160966 km
Minulý měsíc 819 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 27.01.2006 22:13:00

[quote=Camilio]Na začátek můžeš zkusit (2) Tvrzník, Soumar: Běhání. Grada 2004 Další knihy jsou zmíněné v sekci „Literatura“.[/qu­ote] Jo, tak tuhle knihu opravdu doporučuji zvláště proto, že je stručná a srozumitelná. Ve 27 letech jít preventivně k doktoru pokládám za předčasné. Nejdříve něco naběhej, potom zkoušej doktora (až tě bude něco bolet). Lidi kouřej a pijou taky bez lékařského doporučení, běhání je zdravé. Však ono ti tělo řekne dost, když to s tréninkovými dávkami přeženeš.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !

Zbořený Kostelec

Celkem 1126 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:40:00 (2006)
maraton: 3:57:00 (2003)

papaaya muž 29.01.2006 00:05:10

no, az projdes Tragedi forum, dalsi knihy uz potrebovat nebudes…tou dobou budes mit uz prvni maraton za sebou :)) – tech temat a prispevku je tu pozehnane..a pokud nejake chybi: smele do toho.
Drzim palec, at ti to beha a doktora dlouho nepotrebujes.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.