nové boty pro začínající běžkyni
lindysek 21.07.2017 10:05:30
Ahoj všem běžcům! Rozhodla jsem se, že půjdu do sebe a shodím pár kilíček během hihi Dneska jsem zaběhla svých prvních cca 1,5km a sotva se vleču. Chtěla bych se vás zkušenějších zeptat, jak mám vybrat nové botky na běh? Nejde mi o značku, spíš o to, jak vybírat… Běžela jsem ve starých keckách a moc pohodlný to teda nebylo a na nožkách se mi začíná dělat něco jako puchýře Máte nějaký tipy, jak vybrat obuv, ze které mi při mých výkonech neupadnou nohy? Díky moc za rady, Lindík
lindysek 21.07.2017 10:56:04
Tak jsem se dočetla, že bych si na běhání měla koupit boty o číslo nebo o půl čísla větší? Máte s tím někdo zkušenosti? Je to dobrá rada nebo si mám koupit prostě stejnou velikost jako u normálních kecek?
Tachlovice
kaz67 21.07.2017 22:43:56
>> lindysek, 21. 07. 2017 10:56:04
ano boty o číslo více než co kupuješ, radčí silničky – objemové – ne trajlovky, zaběhni spíše někam do lesa nebo aspoň do parku, ze začátku běhej na čas , tak třeba ob den 15 minut, po třech týdnech 20minut a pak se uvidí, nádech nosem, výdech klidně pusou, a běžeckou podprdu vzadu do kříže, běhu zdar
Desert 22.07.2017 08:06:03
pokud se nezná princip, tak se většinou kecá, každý uvádí to, co někde slyšel, tedy nedovedu si představit Bolta u sprintu s botami o číslo většími ( i když jemu už vzhledem ko kondici je to jedno), zde je možné si rozbít hubu,
tedy platí, čím větší dálky běháš, tím má být bota větší, povoluje klenba nohy a noha natéká, optimálně zatím pro tebe tak o půl čísla???
snucho 22.07.2017 08:15:23
Ano, aspon 0,5–1 cislo vacsie. Plne suhlasim s Desertom.
Dolezite podla mna je aby ti noha sedela pevne v topanke – aby sa nevyzuvala a nelietala pata a stred nohy aby sa dal pohodlne utiahnut/povolit.
Poskusaj viac druhov a ked sa ti bude nejaky pozdavat, tak urcite si zmeraj aspon 3–4rozne velkosti.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.