Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trening pre futbalistu na rychlostnu vydrz

Trening pre futbalistu na rychlostnu vydrz

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

murgy muž 24.02.2008 19:09:33

Zdravim ludia… mam takyto problem. resp. tri.

1. : som aktivny futbalista. trenujeme 6× do tyzdna, resp. 5× trening a 1× zapas. takze pohybu mam az az. robim to uz cca 15 rokov. lenze stale nemam rychlostnu vytrvalost… nabehane mam vela. niekedy aj po treningu idem sam este odbehnut nejaky ten kilometer a v pohode vladzem aj rychlejsim tempom. problem nastava vtedy ked mam robit viac kratkych sprintov za sebou. vtedy sa strasne zadycham a niekedy mi je az na odpadnutie. je na to nejaky specialny trening ktorym by som zlepsil tento druh vytrvalosti?
  2. : druhy problem asi suvisi s predoslim. robia nam kazdy rok testy a z hrozou som zistil ze mam najmensi objem pluc z nasho druzstva. aj sa to hanbim povedat ale z minulorocnych 76% som klesol na 74% a vobec neviem preco.
  3. : dalsi problem je s mojimi svalmi. vobec nechapem preco ale cim dalej tym som skratenejsi. robim strecing na kazdom treningu… aj ked nie uplne dosledne… ale stale dociahnem spickami prstov menej a menej… uz sa nedotknem ani clenkov. preco to je? co s tym???? ani moj trener to nechape lebo som celkom rychly na to ako som skateny.

pomozte mi prosim…

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 25.02.2008 08:47:37

Rychlost a skratene svaly nemaju vela do cinenia. Je samozrejme lepsie byt rychly a ohybny, ale pokial Ti Tvoja relativna neohybnost neprekaza pri hre, tak by som sa s tym nestresoval Skus zapojit po zahriati aj dynamicky strecing a najma dbaj na jeho dobre prevedenie. Tvoj problem udychat viacero kratkych sprintov po sebe suvisi s neschopnostou spracovat hromadiaci laktat vo svaloch sposobeny nezvykom tela pracovat pri vysokej zatazi. To, ze dokazes odbehnut x kilometrov v rovnomernom tempe (aj ked sviznejsom) este neznamena, ze zvladnes x opakovanych sprintov s kratkou pauzou. Musis aj toto na treningu pilovat, potom sa v tom zlepsis. Hodnota objemu pluc o nicom nevypoveda. Je priamo zavisla na velkosti cloveka a na genetickych danostiach. Mensi clovek ma spravidla mensi objem pluc nez 2 metrovy chlap. Neznamena to vsak, ze tento mensi clovek nemoze byt lepsi bezec/futbalista, ako niekto vacsi. Spravidla prave ti mensi su lepsi (su obratnejsi, rychlejsi a lahsi). Vypovedaciu hodnotu ma vsak hodnota VO2 max a laktatova krivka (u futbalistu to druhe menej). Tebou uvadzane hodnoty v % su matuce- co to je za jednotku? % z coho? Objem sa udava v litroch alebo ml, nie? hovoris ze Ti hodnoty klesli o 2%- ale oproti comu?

murgy muž 25.02.2008 09:41:56

no dr. povedal ze podla tabulkovych hodnot ktore su udane na moju vysku by som mal mat urcity objem pluc a z nich mam len 74%. pokles o 2% bol oproti minulemu roku kedy sme tiez absolvovali testy.

kde by som nasiel nejaky trening aby som lepsie zvladal tie sprinty?

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 25.02.2008 10:47:24

S extra treningom by si sa mal poradit so svojim trenerom. Neviem ci je dobre, aby si si pridaval nieco navrch bez konzultacie s nim. Pod ohode by Ti mohol pripravit individualny program, ktory by si absolvoval v priebehu tyzdna. On by mal najlepsie vediet, kolko Ti moze nalozit bez toho aby sa to negativne podpisalo na Tvojej vykonnosti v zapasoch. Nie vzdy viac je aj lepsie. Mimochodom, tabulkove hodnoty su len tym, ako sa volaju- tabulkovymi. Realna vykonnost na ihrisku je to, co sa pocita.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.