krvavy necht/otlak na prstoch aky typ topanky
dodulka 14.05.2016 16:12:16
Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu a tip na nove bezecke topanky. Pouzivam asics ale na stvrtom prste na nohe sa mi stale robi otlak a mam krvavý necht a preto som rozmyslala ze by som mozno skusila iny typ/tvar topanky. Vedeli by ste poradit ktora znacka by mohla byt vhodna? Momentalne pouzivam Asics gt 2000 a behavam okolo 10 km. Dakujem :)
AdCo 15.05.2016 00:23:14
>> dodulka, 14. 05. 2016 16:12:16
Ahoj, obecná zásada pre topánky na dlhšie behy je, že sa kupujú o pol/celé číslo väčšie, ako na bežné nosenie. Kvôli možnému napuchnutiu nôh pri dlhších behoch. Ďalšie parametre sú už individuálne, podľa typu nohy a preferencií bežca. Ja napríklad preferujem širší predok topánky a neutrálny došlap. Vyhovujú mi INOV-8, behám väčšinou v teréne. Čítal som, že obecne aj Mizuná sú širšie, Adidasy skôr užšie, ale v USA sa predávajú niektoré značky bežeckých topánok aj podľa šírky prednej časti. Asics-y by som zaradil do stredu, na spevnené cesty používam Asics DS trainer 19, sú ako papučky, zvŕšok bez šitia, žiadne otlaky v nich nemám. Aj ponožky sú dôležité, používam bežecké, bez švov.
dodulka 15.05.2016 22:57:26
>> AdCo, 15. 05. 2016 00:23:14
>> AdCo, 15. 05. 2016 00:23:14
ahoj dakujem za tip. prave nad nejakymi so sirsou spicou rozmyslam. Tie ktore mam teraz mam vacsie takze v tom problem neni, ale dnes som ich tak obzerala a v porovnani s inymi sa mi veru zda ta spica je uzsia. Rozmyslam nad Mizuno pocula som ze su dobre. Ale predtym ako pojdem o obchodu som este sa chcela popytat na nazor a skusenost inych.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.