Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Tuk na břiše

Tuk na břiše

Nalezené položky: 94 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
avatar

Sloviensko

rudo muž 19.03.2016 09:42:17

>> Pohoda, 19. 03. 2016 08:23:54

jj

GRAIN BRAIN

GLUTEN BELLY

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Bratislava

Brutto muž 19.03.2016 09:42:20

>> Alena77, 19. 03. 2016 08:12:30

Ano brucho je dost problem u oboch pohlavi, len kym zeny zacnu nsberatna zadku a stehnach, chlapi pokracuju vo zveladovani pivneho svalu :)))

avatar

Sloviensko

rudo muž 19.03.2016 09:45:19

>> Brutto, 19. 03. 2016 09:42:20

poznam dost zien co zadok a nohy velmi dobre stihle a brucho usilovne rastie

a su to zeny, co nedokazu prejst okolo pekarne bez toho aby necingala kasicka

pivne brucho je preto ze pivo je obilny vyvar

ale obilie podavane v tuhej faze funguje rovnako dobre

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Martanx muž 20.03.2016 01:00:52

>> Brutto, 19. 03. 2016 06:28:20 Souhlas s vařením, asi mám jiný repertoár, klasickou českou kuchyni, italskou a francouzskou, ale na tom nesejde. Pořádně se naučit vařit mě přimělo paradoxně hubnutí nějakých cca 6 let nazpět. Předtím to byly hamburgery, cola, čokolády, uzeniny… taky jsem podle toho vypadal. Z dob střední školy a základky mi zbyla chuť pro sport a tak stačilo začít něco dělat a držet rozumnou stravu a ani jsem nemusel jíst nepečivovou stravu a podobně a zhubl jsem za rok kolem deseti kilo.

Moje jediná otázka o kterou jde je stále stejná: Riskuju snížení výkonnosti klasickou, byť rozumnou redukční dietou? Kdo znáte Jste to co jíte a pana Havlíčka, tak to přesně mám na mysli. Žádný extrém, ale zdravá strava s omezeními.

Díky :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 20.03.2016 06:06:11

>> Martanx, 20. 03. 2016 01:00:52

zdrava strava, co to je?

kazdej autor napise ze zdrava strava to je to co on ma rad.

a o jakej stupen zdravi nam de ?

dozit se duchodu? dozit se 333 let?

dozit se, aneb byt pri silach a delat svetove veteranske rekordy?

medicina nevi co je to zdravi, medicina vyucuje, ze zdravi to je kdyz nejde napsat nakou diagnozu nakej choroby.

a podle toho zo kdo chce chapat jako zdravi , tak se muze uspokojit is s prislusne „zdravou“ stravou.

pri neprilis velikem trenovani, zalezi na tom co se ji, a tedy primarne na obili a vyrobcich, jestli bricho se tuku zbavi nebo ne.

priextremnim trenovani zleze tuk vsude a vykonnost muze jit nahoru,

vime vsichni ze sampioni jsou chronicky vychrtli a pomahaji si i zakazanymi tabletkmai na chudnuti, nebi jeste nezakazanymi (projekt Oregon).

shodit tuk je znamka vysoke vykonnosti, ovsem jak se k tomu dostat, ze jo

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 7497,8 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:42:42 (2020)
maraton: 3:51:09 (2018)

Alena77 žena 20.03.2016 08:30:51

Kamarádka a trenérka fitness v jednom mi na otázu jak zhubnout břicho odpověděla. Břicho je 10% o cvičení a 90% o jídle.

rudo- Co zdravá strava ? Moje představa- málo uzenin, málo mouky, málo vepřového, málo alkoholu. Hodně ryb, zeleniny, luštěnin, bílého masa a vody.

Motto: „Co sám nechceš, nečiň druhým.“
avatar

Arnhem

Celkem 1424,05 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:55:35 (2016)
půlmaraton: 2:07:48 (2016)

Janka86 žena 20.03.2016 09:51:43

>> Martanx, 20. 03. 2016 01:00:52

Ahoj,

ja jsem vykonostne jina kategorie, ale taky posledni rok resim ten samy problem s brichem. Me pomohlo vysadit lepek a uz treti den jsem mela bricho polovicni. Vsak si to zkus treba na jeden tyden a uvidis. Ja ale pecivo nevylucuji, jen jsem ho nahradila tim bezlepkovym z pohanky, kukuricne a bramborove mouky… Od zacatku roku jsem na diete. No dodrzuji ji zhruba pres pracovni tyden a o vikendu vecer u telky mi to moc nevychazi… Ale i tak mam dole 5kg… Takze pecivo jim bezlepkove a vse ostatni taky bez lepku. Cukrovinky jsem omezila. A treba me prekvapilo, ze 250g bileho jogurtu s cerstvym ovocem ci 2ma lzicemi cornflakes a doslazene medem me zasyti stejne jako dva krajice chleba se sunkou…Je treba to vyzkouset… Nesmis si rikat, ze te to nezasyti. Jo a k te vykonosti, u me vykonost stale stoupa. Ale prisizuji to tomu, ze postupne hubnu-od zacatku behani uz nejakych 8kg celkem a taky tomu, ze stale jsem v zacatcich behani a zlepsuji se proste pravidelnym treninkem…Nicmene co se tyce stravy, stravuji se o dost zdraveji nez pred rokokem…

Motto: Nikdy nerikej nikdy
avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 20.03.2016 09:52:27

>> Martanx, 20. 03. 2016 01:00:52

Hodne ti rekla Alenina poznamka. Odpovidame neustale na prvotni otazku, ktera zaznela, coz bylo Jak zhubnout tuk na brise, neb se ti nejen kvuli maratonu nechce tahat 3kila tuku na brise. Odpovedi jsi dostal, problem je, ze nechces ucinit zadnou zmenu. I v tomhle prispevku nazyvas styl stravovani zdrava strava s omezenim. To je zakladne spatne. Nejde o omezeni. Jde o nastaveni jineho systemu a primarne prestaveni toho, jak mas nastavenou hlavu. Je tezke poradit, kdyz kazda odpoved zni – to asi nepujde, nedovedu si predstavit.

Sveho casu tu Pohoda psala, ze se zbavila sacharidoveho bricha. Padesatileta pani, co pravidelne sportuje. Jen zmenila styl. Nevzala to jako omezeni, ale novy zpusob. Tak kdyz k tomu pristoupis, mas sanci na uspech. Novy styl s sebou samozrejme nese objevovani novych chuti, jidelnich kombinaci, jiny typ vareni. Pro cloveka, co ma rad kulinarinu, podle meho krasna a zajimava vyzva.

Otazka vykonnost versus vaha a snizovani hmotnosti je tu diskutovana v nekolika vlaknech a tam bylo receno asi vse. Staci nastudovat.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Martanx muž 20.03.2016 14:18:58

>> Janka86, 20. 03. 2016 09:51:43 Díky, pokrok máš slušný, gratuluju. Také si myslím, že to se snížením výkonnosti nebude tak horké. Už jen tři kila dolů udělají na běhu své, zrychlím a to určitě pokryje případný výpadek výkonu než se to srovná. Momentálně dojídám zbytek chleba a nový neplánuju koupit. Problém u mě byl množství pečiva, když koupím dvě kaiserky určitě lepší než celý chleba který přece musím hrr dojíst aby se nezkazil. Postupně zjišťuju čím ho nahradit. I taková plechovka sterilovaného hrášku docela zasytí a je tam skoro 6× méně sacharidů…

>> Skritek Hugo, 20. 03. 2016 09:52:27

Neříkám, že to nejde jak tady radíte, spíš je to otázka priorit. Z druhé strany když se podívám na kamarády, výkonnostní běžce, nemyslím, že mají nějaký extra jídelníček ve stylu bezlepková strava, NSS a podobně. Přesto vypadají o něco lépe, více vysportovaně. Zčásti to přikládám genetice protože mám rodiče z východní Moravy a tam se jí hodně a nezdravě. Druhá věc je jak jsem psal množství a možná i věk. Další kamarád (půlmaraton 1:21) láduje pizzu, KFC, colu, všechno a štíhlý, nechápu. Možná je to věkem, je mladší.

Takže jak jsem psal, díky za rady, neříkám, že to nejde, jde to, jen nebudu hned přecházet na opačný extrém, ono těch 70km za týden a cvičení taky musí udělat svoje. Včera bylo 33km ve slušném tempu v kopcích a chlebem jsem to opravdu večer nedoháněl. ;-)

avatar

10 km: 0:53:39 (2015)
půlmaraton: 1:56:00 (2015)

gilwen77 žena 20.03.2016 14:19:57

>> Janka86, 20. 03. 2016 09:51:43 Nicmene co se tyce stravy, stravuji se o dost zdraveji nez pred rokokem…

Hmm, mouku bych ještě oželela, ale ten cukr, prevít, ten mě furt ovládá. Takže jsem stále v baroku :-(

avatar

Černé Voděrady

Celkem 21713,08 km
Minulý měsíc 66,85 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 20.03.2016 14:33:45

>> gilwen77, 20. 03. 2016 14:19:57

Měla jsi zůstat v gotice ;-)

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

České Budějovice

Celkem 12147,12 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:57 (2014)
půlmaraton: 1:35:02 (2018)
maraton: 3:34:26 (2016)

PaKo muž 20.03.2016 18:04:26

>> Skritek Hugo, 20. 03. 2016 09:52:27

Výstižné, mám přesně ten samý dojem :-)

>> Martanx, 20. 03. 2016 14:18:58

Co kdo jiný láduje, na to se vykašli, to není tvoje starost. Odbourání lepku nebo cukru a cukrovinek není nic zas tak extra a už vůbec ne extrém. Mám pocit, že extrém je spíš to, co dnes baští většinová populace (odpozorováno z nákupních košíků v obchodních centrech). Navíc to s sebou nese i skryté zdravotní benefity, které ale člověk docení až v pokročilejším vě­ku.

Ale jak už jsem říkal, stejně tak i jm1 a skřítek, je to o hlavě, nebo-li jak jsi správně poznamenal, o prioritách. A ty se v průběhu života zpravidla mění.

PaKo ;-)

avatar

Praha

10 km: 0:46:38 (2014)
půlmaraton: 1:44:33 (2016)

David Grey muž 21.03.2016 22:36:25

>> Martanx, 20. 03. 2016 14:18:58

ad genetika, clovek „dedi“ stravovaci navyky, postavu ani tak moc ne, nastesti teda :) toho je dukazem polovina lidi kolem mne, ktera beha ci dela jiny sport a nikdo z nich tak nevypada jako jejich rodice, prarodice apod. :). a jinak, radsi bych mel o 10 kilo tuku navic a mel takovou aerobni vytrvalost jako ma Lynne Cox!!

avatar

10 km: 0:53:39 (2015)
půlmaraton: 1:56:00 (2015)

gilwen77 žena 21.03.2016 22:57:59

>> David Grey, 21. 03. 2016 22:36:25

Nesouhlasím – postava se IMHO dědí, rozhodně nějaké typické znaky. Napříč naší rodinou, 3 generace, máme téměř všechny ženy specificky tvarovanou zadek. Nikdo úzké boky. Velikost se samozřejmě díky tuku liší, ale tvar ne.

Totéž s hrudníkem. :-( Jó kdyby tak ty poměry šly prohodit :-?

avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 21.03.2016 23:16:41

>> David Grey, 21. 03. 2016 22:36:25

To je moc velký omyl, fyziognomie se dědí zásadně. A mimochodem, na závodění v běhu je ti aerobní vytrvalost tak nějak na nic, snad na maraton a dále.

avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 21.03.2016 23:25:48

>> gilwen77, 20. 03. 2016 14:19:57

A co se tu řeší? Nafouklé břicho (ad lepek…), nebo tuková vrstva na něm? Stokrát omílaný fakt – tuky mizí rovnoměrně z celého těla. Nelze hubnout na konkrétním místě. Takže když zhubnu, zhubnu i na břiše. Když někdo ukládá hodně na břiše, bude se muset s mířit s tím, že navzdory šlachovitým nohám nebo třeba zádům nebude mít na břiše „radiátor“. Mimochodem, pominu-li estetické potřeby, vadí tolik, že jsem z celkových třeba 15 % tuku shodil na 7 %, ale holt mi víc zůstává na břiše?;-)

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 21.03.2016 23:27:27

*>> VSid, 21. 03. 2016 23:16:41 aerobní vytrvalost tak nějak na nic *

Doporučuji si zobrazit toto (např. listy 9 a 12)

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 21.03.2016 23:40:03

>> Petr Kaňovský, 21. 03. 2016 23:27:27

Ale ano, to já více méně znám. Tohle je chemická analýza, měl jsem na mysli spíše tepová pásma – desítka se vyhrává, pokud jsem schopen ji celou odběhnout v tepech, které se pohybují na úrovni anaerobního prahu a nad ním. A vím pochopitelně, že bez pořádného aerobního základu to nejde. Nicméně můžu do aleluja zlepšovat svůj aerobní výkon, ale dokud nezačnu trénovat rychlostní vytrvalost v anaerobním pásmu, rozhodně se nebudu plést mezi borce v přední lajně…

avatar

10 km: 0:53:39 (2015)
půlmaraton: 1:56:00 (2015)

gilwen77 žena 22.03.2016 01:22:00

>> VSid, 21. 03. 2016 23:25:48

Řeší se zpravidla na prvních dvou stránkách, potom už se obvykle jen planě žvaní 8-)

Tuk na břiše, pokud je hlavně ten vnitřní, tak prý sakra vadí. Ale som neni dochtor.

avatar

Desert muž 22.03.2016 06:44:56

>> VSid, 21. 03. 2016 23:16:41

" …na závodění v běhu je ti aerobní vytrvalost tak nějak na nic" nějaká ptákovina né???

>> VSid, 21. 03. 2016 23:40:03

opravdu víš o čem píšeš, není anaerobní jako anaerobní, bez aerobního základu se do fáze " …ale dokud nezačnu trénovat rychlostní vytrvalost v anaerobním pásmu, rozhodně se nebudu plést mezi borce v přední lajně…" těžko někdo dostane, :-P

avatar

Desert muž 22.03.2016 06:58:53

>> gilwen77, 22. 03. 2016 01:22:00

" Tuk na břiše, pokud je hlavně ten vnitřní, tak prý sakra vadí. Ale som neni dochtor." tentokrát máš pravdu, ten vnější se odbourá metabolicky, ten vnitřní ( dutina břišní) je spíš detoxikace, 8-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 22.03.2016 08:05:15

>> Desert, 22. 03. 2016 06:58:53

""" tentokrát máš pravdu, """

;-) 8-O
Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 22.03.2016 09:25:51

*>> Desert, 22. 03. 2016 06:44:56 Jistěže vim. Neudelas dobry vysledek na desitce, kdyz budes trenovat do aleluja v aerobnim pasmu. Predbehne te prvni cyklista, ktery po zimnim najizideni a nekolika rychlych kopcich pro radost sleze z kola. 8-)

Uvodni otazka vlakna nebyla mirena na visceralni tuk v brisni oblasti. Je zbytecne vytahovat ho jen aby mohlo byt neco receno.

avatar

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 22.03.2016 09:47:11

>> David Grey, 21. 03. 2016 22:36:25

Stravovací „návyk“ je dynamický zpětnovazební systém mezidruhové konkurence střevní „flóry“, s makro-manifestací skrze hormonální řízení hostitele – např. chutě. ;o)

>> VSid, 21. 03. 2016 23:25:48

„Centralizace“ nevadí, naopak – pro běh je výhodnější mít tuk (hmotu) právě na břiše, tedy nad průmětem těžiště a v nepohyblivém místě (tj. s minimem efektu páky a cyklické setrvačnosti). Ale to je řeč o podkožním tuku. Vnitrosvalový tuk se naopak ukládá v místě „předvídaného“ použití, spolupůsobením tréninku a inzulinu.

>> gilwen77, 21. 03. 2016 22:57:59

V návaznosti na sousední diskuzi o „prorostlosti“: ta pomáhá především ženám k vytrvalosti.

Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 22.03.2016 11:21:42

>> oblivion, 22. 03. 2016 09:47:11

Jen doplním k tomu těžišti – to souhlasí, protože „běžecké“ těžiště je prý spíše přímo to břicho/pupek, respektive tělo v této rovině (obratle L1-T12)

avatar

Desert muž 22.03.2016 14:19:03

>> VSid, 22. 03. 2016 09:25:51

" Uvodni otazka vlakna nebyla mirena na visceralni tuk v brisni oblasti. Je zbytecne vytahovat ho jen aby mohlo byt neco receno. "

zrovna tento tuk je důvodem, proč se ti v různých oblastech dle M/Ž ukládá podstatně více tuků, než je normální, :-)

avatar

Celkem 6330 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:43 (2015)
půlmaraton: 1:28:22 (2015)
maraton: 3:14:20 (2017)

VSid muž 22.03.2016 14:37:14

>> Desert, 22. 03. 2016 14:19:03

Co je to M/Ž? Tuk se ukládá normálně rovnoměrně – při stejné zátěži, když jím přiměřeně, neukládá se, když málo, mizí, když hodně, ukládá se. Ale jinak je mi to jedno, radiátor mám na břiše už 25 let – jíst přiměřeně, hodně se hýbat a samozřejmě cvičit břišní svalstvo. (ale to už jsem pořádně nedělal tak pět let):-)

avatar

Martanx muž 22.03.2016 15:02:17

Pár dní od mého dotazu a musím říct, že vidím zlepšení. Především jsem učinil ten pšeničný „objev“ i já a začal sledovat glykemický index potravin. Takže mi vypadly z jídla všechny možné pseudozdravé kaiserky, chleby, slazené jogurty a podobně. Nahrazeno půlkou celozrnným nebo alespoň žitným pečivem, druhým dílem zeleninou, ovocem a luštěninami.

Zmírnily se hlaďáky, zvlášť dopoledne, kdy jsem se naládoval borůvkovým jogurtem a do musli a čaje si sypal cukr :-D Teď mi jahodový jogurt přijde přeslazený, zkusil jsem dnes po pár dnech zdravějšího jídla a už to nechci, alespoň zatím. Chce se mi po něm spát, jako dřív a za chvíli má člověk hlad… proč asi.

Úbytek váhy drobný také, ale na to je příliš brzy. Ještě něco mizí, pálení žáhy, které už začínalo být na léky, takže dobrý. Díky ;-)

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 22.03.2016 15:08:05

>> Martanx, 22. 03. 2016 15:02:17

Hezke.

Ja myslim ze zitne pacivo je lepsi nez celozrne psenicne. (za men i chutove, ale ted mam na mysli zejmena lepkovou cast, a taky zitne se taky casto dela celozrnne zitne)

avatar

Martanx muž 22.03.2016 15:16:43

>> SlavoK, 22. 03. 2016 15:08:05 Jasně, myslím celozrnné žitné, nebo jen normální žitné. Na celozrnné pšeničné jsem zatím nenarazil. kromě těch balených chlebů, které mají skoro všude a chuťově nic moc, je docela problém v normálním supermarketu najít nebalené a hlavně čerstvé chleby.

Nalezené položky: 94 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.