Pozitivní vliv ostatních sportů na běh?
Choceň/Chomutov
obrik 18.11.2007 14:51:27
Rád bych zde otevřel následující téma. Jak přichází zima, začal jsem zase jednou týdně hrát squash. Nebo si občas zajdu zahrát fotbálek – sálovku. Je možno tyto sporty – hlavně se ptám teda na ten squash brát jako součást běžeckého tréninku? Po hodině squashe toho mám plný kecky, spocenej jsem, že je po mě mokrej kurt, zadek mě z toho 2 dny bolí, ale přeci jen je to něco dost jiného, než běh. Když máte na týden naplánováno 5 běžeckých tréninků, je možno jeden z nich nahradit tím squashem, nebo je to potřeba brát navíc?
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 18.11.2007 15:01:37
zalezi jak moc beh „zeres“. jak rika Mato, beh natrenujes nejlepe behem, ale pokud ti nejde o to dostat ze sebe absolutni bezecke maximum, nejsou doplnkove sporty na skodu. ono vrcholovy (i ten bezecky) sport moc zdravy neni a predpokladam, ze vetsina hobiku beha spis proto, aby si zlepsili kondici a delali neco co je zdravejsi nez sezeni u TV nebo v hospode. takze si ostatnima sportama srovnas dysbalance pestovane behem a taky si od behu „odpocines“ a bude te treba behani bavit jeste o to vic :)
Most
Dalimil 18.11.2007 15:14:53
Brno
Pavlis 19.11.2007 08:29:14
V loňském roce jsem celou zimu skákal přes švihadlo cca 2–3× týdně 1000–5000 přeskoků rychlostí cca 100×/1min. Mělo to za následek, že jsem na jaře byl schopen i delší běhy běhat po špičkách = větší rychlost.
Choceň/Chomutov
obrik 21.11.2007 14:25:02
Jj, „běh se nejlíp natrénuje během“, to je dobrá hláška :) a asi pravdivá…
Dalimile díky za link, omlouvám se, že jsem si ho nevšiml před založením tohoto tématu…
Pavlis, čoveče, to není vůbec špatnej nápad s tím švihadlem, to se dá skákat doma v předsíni i za třeskutých mrazů a určitý přínos to taky určitě bude mít!
Zelus 22.11.2007 16:26:49
Nazdar pánové, tak já jen doplním že třeba squash je sice náročný na fyzičku ale spíš na rychlostně zaujatý reakce a tudíš by byl vhodný spíš pro trénink sprintera, ale pro běžce a a především amatérského je hlavnější trénovat kondici takže hooodně běhat a nebo jak už bylo napsáno: skákat přes švihadlo-to je totiž nejlevnější běžeckej trenažér
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.