Moj prvy pretek
Michalovce
ferri 20.09.2007 23:24:32
Tak a uz mam za sebou svoj prvy pretek :) Bol som na Trnavskej hodinovke. Moje dojmy su vynikajuce a som sam zo seba prekvapeny. Pred pretekmi som si povedal, ze zacnem pomalsie(5:30min/km) a pojdem na tep tak do 160. Ale ked som zacal utekat, tep mi vyskocil hned nad 170 a aj ked som sa snazil spomalovat(velmi mi to neslo) tak sa tep drzal. Ale kedze sa mi behalo v pohode, tak som si to tempo drzal (okolo 4:50min/km). Len som sa bal ze neskor stratim silu. Ale v pohode som drzal a pred koncom som este zrychlil na 4:20min/km a pred cielom aj na 4:05min/km. Odbehol som vzdialenost 13,05km. Bolo to velmi vysoko nad moje ocakavania. Ja som dufal ze odbehnem tak do 11km. Akurat mi chlapik, ktory mi ratal kola naratal o 3 kola menej. To som zistil az neskor, ked som si pozrel svoje kola na sporttestry. Ale tak co uz. Som zo sebou spokojny, aj ked to zase nie je tak vela, ale je to moje prve. Inac ma prekvapilo, ze tam nebola pocas pretekov k dispozicii voda(ci uz na pitie alebo na osviezenie). Ale mal som nastastie svoju, takze mi to nevadilo. Inac bolo pekne slnecne pocasie, na beh bolo mozno trochu teplo. Ospravedlnujem sa Vam za taketo dlhe rozpisovanie, ale chcel som sa pochvalit a podelit zo svojimi dojmami.
Přerov
Aldaman 21.09.2007 07:53:27
Vůbec se nemusíš omlouvat, každý z nás je na tom stejně, aspoň si myslím, že rád vzpomíná na svůj první závod. Pro někoho je to už dávno a musí hodně vzpomínat, pro někoho je to čerstvé. Já také rád vzpomínám na svůj první závod a už se těším na to, jak ho poběžím podruhé. Už aby byl Mikuláš :).
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 21.09.2007 11:35:34
Hezké povídání, ferri, já si na své první závody (cyklistika a běh) už skoro nepamatuji (a to není tak dávno), ale třeba první půlmaraton nebo první krosový závod si budu pamatovat ještě dlouho… I když většinou jsou to takové vytržené vzpomínky na pár metrů trati… Ale je to hezké vzpomínání… Někdy mi chybí ta doba, kdy jsem běhal tady u nás zimní běžecký pohár a stačilo mi denně 8 km, abych vyhrával dorostence – tehdy jsem si myslel, jak jsem rychlý… :)
Žilina
Pefo 17.12.2007 14:34:48
Na môj prvý pretek si teda veľmi dobre pamätám,hoci je to už 28rokov.Bol som 10ročný žiačik,ktorý chodil do atletického oddielu v Kys.N.Meste k trenerovi Srholcovi – momentálne žije už 26rokov v Prahe.Od marca som poctivo chodil na tréningy 3× do týždňa,prvé tenisky,z ktorých som sa radoval,boli za 23korun od rodičov – leštil som ich pred každým tréningom.Keď som dostal prvé teplákové oblečenie z nápisom na chrbte TJ ZVL KNM,chodil som s ním hrdo po sídlisku.Keď som sa dozvedel,že pôjdem 1.9.1979 na preteky do Staškova,nespal som dva dni pred tým.Spomínam si,ako som ešte 10min. pred odchodom autobusu musel s kamarátom vybavovať pečiatku od lekára do registračky.Našťastie sa to podarilo a hrdo som si sadol do autobusu na posledné sedadlo ako jeden z najmladších bežcov.Na štarte som stál snaď nervoznejší ako neskôr na hocijakom svetovom poduajtí.Po štartovom vystrele som vybehol a prvých 200 m jasne na prvom mieste,postupne ma obehol jeden super,potom druhý,tesne pred cieľom tretí.Skončil som tesne za vysnívaným stupňom a smutne som pozeral,ako si na stupňoch moji superi preberajú človeče nezlob se,lietajuci tanier a gumenú loptu…Pekné spomienky..:-) http://petertichy.wbl.sk/1979.jpg http://tichypefo.wbs.cz/1981.jpg
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.