Dýchání nosem?
PF87 20.09.2007 13:05:39
Ahoj, začínam trochu běhat a všude sem čet že je dobrý dýchat nosem. V létě když bylo teplo tak to šlo celkem v pohodě, ale teď když je tak 10°C se mi v nose dělá hlen, což je blbý – polikat je to hnusný a každou minutu stavět a smrkat taky nic moc. Máte s tim někdo nějaký zkušenosti? Zvyknu si nebo přejde to? Máte nějaký tipy na to jak se má při běhu správně dejchat? Jesi nechcete psát eseje, tak sem hoďte nějaký linky, klidně i v angličtině. PS: Na podobný téma sem narazil v poradně, kde se dostalo odpovědi něco v tom smyslu že teď je na učení správného dechu zima ať se zeptá na jaře. Věřim tomu že to je pravda ale přesto bych se něco rád dozvěděl již teď :)). Takže moc Dík za všechny komentáře.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 20.09.2007 13:16:48
podobné téma : http://forum.behej.com/…ravne-dychat
Polykání ani smrkání není to pravé, nauč se flusat :)
Liberec
Advid 21.09.2007 07:38:07
Standa asi mysle „flusat“ nosem, tj. ucpat jednu dirku a frknout hlen ven. Nedělat před citlivými děvčaty.
Košice
deep 21.09.2007 11:27:30
Zozačiatku sa ti bude blbo dýchať nosom. Bude sa ti upchávať. Moja teória je že telo sa bráni námahe. Treba to prekonať. Po čase zistíš že už to nosom ide. Kým si nebehal tak si poriadne nosom ani nedýchal. Jak to rozdýchaš budeš schopný ťahať obrovské objemy vzduchu. A ešte sa mi osvedčilo, pokiaľ bežím na pohodu a nechcem to prehnať, dýcham nosom. Nos ťa nepustí do väčšej námahy. Keď totiž ideš naplno nos nestíha, tam už musíš dýchať všetkým.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 21.09.2007 13:56:11
[quote=Advid]Standa asi mysle „flusat“ nosem, tj. ucpat jednu dirku a frknout hlen ven. Nedělat před citlivými děvčaty. [/quote] Já to nedělám raději před žádnými děvčaty, vždy se předem letmo rozhlédnu. :D
pecjan 22.12.2007 13:28:37
Nemáte prosím vás někdo zkušenosti se „spáleným“ nosem z mrazu při běhání v zimě? Jakmile začnou první mrazíky, z intenzivnějšího dýchání při běhání se mi jakoby odře nos zevnitř a teče mi krev. Neběhám nijak intenzivně, ani ve velkých mrazech. Pak i obyčejné smrkání dost bolí. Už i uvažuju o nějaké klapce na nos…:-) Jen mě napadlo, zda se s tím taky někdo nepotýká.
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 22.12.2007 15:32:43
[quote=Advid]Standa asi mysle „flusat“ nosem, tj. ucpat jednu dirku a frknout hlen ven. Nedělat před citlivými děvčaty. [/quote] Tak to jsem taky začal zkoušet, ale pravděpodobně z toho mi pak z ničeho nic začne při tréninku téct krev z nosu… Jinak myslím, že hlavní účinek je, že nosem se nedýchá tak studený vzduch, takže jak je pod nulou, prvních několik minut dýchám nosem a pak tak nějak jak se mi to hodí :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.