Proč mi žádné boty nesedí na patě?
rosnicka01 27.02.2015 09:59:00
Prosím o radu – běhám 1 rok a zatím se mi nepodařilo najít boty, které by se mi po několika výbězích nezačaly pohybovat na patě.
V prodejně při zkoušení je vždy vše OK, při výbězích se postupně „rozvolňují“ a i přes tkaničky utažené na maximum (až mi brní chodidla) stále kvedlají. To samozřejmě vede k tomu, že jsou boty po několika týdnech na vnitřní straně pat roztrhané a nepoužitelné a hlavně, tím neustálým drážděním jsem si po roce běhání pořídila prima zvápenatělé výrustky o velikosti půlky hrachového zrna na obou patách (umístěné na vnější straně patní kosti zhruba 2 cm nad zemí a 2 cm od středu paty).
Zničila jsem tyto boty: Merrel, Asics Lahar, Asics Gel Fujitrabuco, Adidas Kanadia. Zkoušela jsem dát do bot gelové výlepy paty (výrobce udává použití při zouvajících se botách), bohužel bez odezvy.
Má někdo tip, co s tím? Jednak je to finančně dost náročné a hlavně se bojím, že si vyběhám epesní ostruhy patní kosti a budu mít po běhání úplně. Díky.
FrantaA 03.03.2015 11:04:39
Mám to jako ty. Vyzkoušela jsem už desítky bot. V lepším případě mi „sedí“ a prodřu je neúměrně brzy a v horším případě po jednom nošení letí z domu a já si z nich týden léčím bolavé paty. Problém mi dělají všechny typy bot. Mám na patách výrůstky. Ne zespodu, ale zezadu, takže tomu nemůže pomoci žádná vložka nebo podpatěnka.
Praha 9 - Č.Most
Benhard 03.03.2015 11:59:25
A vážete standardně až po úplně poslední dírku nebo ji nechávate volnou?
Ondřej S. (aka
poohDA)
03.03.2015 11:59:54
zkusil bych použít nějaké „protipuchýřové ponožky“, asi před rokem a půl jsem si pořídil asi tři páry z Deacathlonu, mám je doteď a prakticky neběhám v ničem jiném. Zrohovatělá kůže na patách změkla.
jm1 03.03.2015 12:26:34
>> rosnicka01, 27. 02. 2015 09:59:00 …Zničila jsem tyto boty: Merrel, Asics Lahar, Asics Gel Fujitrabuco, Adidas Kanadia…
S podobne tvarovanou patou mam se znackou Asics obdobne spatne zkusenosti, Adidasy jsem (jako prilis uzke) nezkousel.
Problem naopak nemam s goretex. Salomony (pouzivam na zimu) a s bezeckymi Pumami (drive COMPLETE „neco“, v soucasnosti FAAS cislo).
Bratislava
ivan99 03.03.2015 12:30:40
Mozno vas problem by vyriesili minimusky, ale tak ako sa maju nosit, teda bez ponoziek.
Potom dobre sedia a pekne obopinaju nohu. Jedny mam aj na obrazku.
Pozor ale. Treba zacinat opatrne.
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 03.03.2015 12:52:35
Mne nesedia na pate ani jedny … bezecke kupujem vzdy o cislo vacsie…tak noha je akosi vpredu/vzadu volnejsia…aj snurky si viazem tak akurat aby priehlavok netlacil a tym padom sa pata moze hybat
Dlzka nohy 27,8 a tenisky kupujem 28,5cm
Ale pri behu sa citim pohodle a nic ma neodiera
Podla mna to pobude tym dopadom…ak preslapete patu
nb minimus …dnes prvy krat idem skusit mizuno hitogami tak hadam som nezakrikol
Bratislava
ivan99 03.03.2015 13:21:22
>> ttomino1980, 03. 03. 2015 12:52:35
Nie som si istý, nemas nohy okolo 11UK ?
Prievidza, Slovensko
ttomino1980 03.03.2015 15:52:56
>> ivan99, 03. 03. 2015 13:21:22
NB mam 10uk …mizuno 9,5uk…co by malo byt 28,5cm
Inac hitogami dobre…citit ze drop je 9mm a pata mi trocha zavadza…ale to len pri pomalsom tempe…pri zrychleni je to ok…21km v tempe 5:17
Edit>prvým prispevkom ze mi žiadne „nesedia“ som chcel povedať ze na beh mam tenisky volne a nemam ich absolútne fixovane na nohe ako by chcel mať zakladatel
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.