Od kolika hodin běháte?
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 11.09.2007 13:23:13
Ahoj, noční Grand Prix mě přivedla na zajímavou myšlenku: v kolik hodin běháte? Myslíte si, že má vliv na výsledek závodu, který startuje – řekněme – v 11 hodin, jestli pravidelně běhám od 11 nebo od 15 hodin?
Liberec
Advid 11.09.2007 13:34:55
Spíš si myslím, že to je psychologická záležitost. Takže ano, vliv to mít může, ale nemusí. Mě se třeba Grand Prix běželo stejně jako jiné závody.
Jecminek.Maselnik 11.09.2007 14:37:35
nejčastěji teď běhám kolem 5:30 ráno. Bohužel jsem zatím nenarazil na závod v podobném čase, abych mohl tuto teorii podpořit nebo vyvrátit
Štěpánovice
VanaXXL 11.09.2007 14:47:44
Já jsem právě přešel z 600 na 615 kvůli světlu. Skáču po 15 minutách. Kolem Vánoc budu na 715. Řekl bych, že v mé výkonostní kategorii pár šprušlí nad peklem čas startu nehraje roli. Na špičkového atleta snažícího se o překonání OR možná může mít vliv – ale to si jen tak tipuju.
Mato 11.09.2007 14:55:07
Telo si pamata a je naucitelne byt pripravene vtedy, ked treba. To zn. ze ked je start maratonu napr. v 7.00 rano (napr. Chicago), tak ak som behal dostatok treningov (najma intenzivnych) v tom case, tak moje telo bude ready to spravit aj v preteku. Inak obecne sa povazuje za idealny cas na vytrvalostnu aktivitu od 16.h do 19.h- vtedy je telo na nu najlepsie pripravene. Spickovy bezci, co behaju vecerne meetingy sa na ne pripravuju a pred sezonou presuvaju aspon 2–3 treningy v tyzdni na neskorsie vecerne hodiny. Vsetko je to o priprave. Obecne vsak plati, ze ranni bezci sa lahsie prisposobia vecernemu startu, ako naopak (vecerni bezci skoremu rannemu startu). Inak ja behavam rano od 6.h cez tyzden a poobede po 17.h a cez vikend po 9.h a o 16.h.
Přerov
Aldaman 11.09.2007 15:00:01
V létě při 30 C a vyšších teplotách jsem nejraději běhal v 5:00 ráno. Teď co už je ráno tma a musím běh zkoordinovat z prací a rodinnými povinostmi tak běhám až večer. Přes týden běhám večer a o víkendu se snažím vyběhnout ráno. Takže mně jako naprostému amatérovi zatím nedělá problém, jestli vyběhnu ráno a nebo večer. Jdu tehdy když mi to čas dovolí. Večerních závodů je minimum, většinou se běhá o víkendu dopoledne a to mně naprosto vyhovuje.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 11.09.2007 16:30:09
Kdykoli mám čas mezi 8.00 – 22.00. Nejvíce mi ale pro delší kilometráž vyhovuje dopolední běh, pro trasy do 20 km je ideální večerní běh. U mě je to dáno střídáním nočních a ranních směn v zaměstnání. Večerní běh má ovšem pro mě své kouzlo, hlavně za soumraku a za tmy.
Michalovce
ferri 11.09.2007 17:55:32
Ja behavam vacsinou po 20:00, ale teraz kedze sa uz skor stmieva tak to chcem posunut aspon o hodinu, ale nedari sa. Rano nechodim behat, lebo som lenivy a nechce sa mi skor vstavat.
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy 11.09.2007 18:29:34
Doma mezi 8. a 11. hodinou. V Ústí mezi 16. a 20. hodinou a v létě i mezi 5. a 6. ranní (před směnou).
Mladá Boleslav
Mildan 11.09.2007 23:09:09
Myslím, že to vliv nemá. Já jsem večerní závod popř. trénink běžel poprvé a udělal jsem si osobák o 31s. Běhám většinou na večer o víkendu když nemám závod tak v šest ráno, ale z vlastní zkušenosti jsem ráno dost dřevěnej a hůř se rozbíhám.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.