Pitny rezim pri dlouhem treninku
Terreza 28.08.2007 12:33:28
Ahoj bezci :), chtela bych se vas zeptat jak resite doplnovani tekutin pri treninku delsim nez 2 hodiny. Jsem bezec zacatecnik. Beham asi 3 mesice a v poslednich dnech behavam trasy kolem 1,5 – 2 hodiny. Zkusila jsem si s sebou jedenkrat vzit pullitrovou PETku vody, ale pri behu mi „zavazi“. Nestaci jen dostat do sebe hodne tekutiny pred treninkem a pak hned po skonceni? Diky vsem za rady. Tereza :)
Sokolov
koyama 28.08.2007 12:43:09
Kopíruju ti sem mou odpověď z jiného vlákna (http://forum.behej.com/…jste-studeni): „Pokud se týče vody na dlouhých, tak mé lepší já běhá na prameny (rozuměj od jednoho k druhému). Já většinou táhnu flašku v ledvině. Sem tam využiju i zmíněných pramenů.“
Sem tam taky běhám s camelbagem. Ale když ti vadí půllitrová PETka.....
Praha|Dresden
dees 28.08.2007 13:40:46
http://forum.behej.com/…avode-pijete
http://forum.behej.com/…beh-ve-vedru
http://forum.behej.com/…iju-chlastam
To jsou nejaka diskuzni vlakna o zavodnovani.
Praha 9
Lubos M 28.08.2007 21:20:12
Já běhám s 0,5litr. lahví v ruce, když běžím déle jak 2hod tak si obvykle po cestě ještě něco koupím
Břeclav
Adamas 29.08.2007 12:51:37
čau, já jsem si objednal přes net od P. Baběráda pás s šesti lahvičkama od New Balance za 450,–Kč. Nemusím nic držet v ruce, perfektne sedí, netlačí, neposkakuje a má ještě vzadu kapsu se zipem, kam se vleze mobil s klíčema, nebo třeba banán a tyčinka. Dohromady mají lahvičky 0,72 litru. Velkou výhodou je že si můžu dát do každé něco jiného (třeba kolu, ionťák či vodu), nebo když neběžím moc dlouho, tak si můžu vzít třeba jen dvě lahvičky. Někdy, když je ale horko, tak mi ani tyhle lahvičky nestačí a to je pak ŽÍZEŇ AJ JA JA JA JAJ :D
Vsetín
Plyšák 29.08.2007 20:52:19
V sekáči mi dcery koupily pás s kapsou na cca 1l láhev, umísťuje se dozadu na bedra a dá se to. Dlouhé běhy dávám pomalu a tak to ani moc neskáče. Jinak při bězích do 1,5 hodiny nenosím pití, mám ho doma připravené a po návratu saju. Dříve jsem tahal flašku v ruce a to je docela otrava, ale má-li to zachránit před smrtí žízní, tak to může být.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 30.08.2007 19:54:24
[quote=Plyšák]V sekáči mi dcery koupily pás s kapsou na cca 1l láhev, umísťuje se dozadu na bedra a dá se to. Dlouhé běhy dávám pomalu a tak to ani moc neskáče. Jinak při bězích do 1,5 hodiny nenosím pití, mám ho doma připravené a po návratu saju. Dříve jsem tahal flašku v ruce a to je docela otrava, ale má-li to zachránit před smrtí žízní, tak to může být.[/quote] S tou flaškou v ruce máš pravdu. Jednou jsem běžel s lahví plnou jonťáku (1,5l) asi 4 km, než jsem doběhl na polní cestu, kde jsem hodlal cca 2 hod. trénovat. Dovedeš si asi představit, s jakým gustem hned letěla do trávy. :D Když už musím běžet s pitím, tak s lahvičkou o objemu max. 350 ml.
Praha 4
hanice 31.08.2007 15:16:36
Kdyz se vydam taky na beh pres 1,5 h, volim trasu tak, ze cca v puli behu se vyskytuju v jednom miste, kde si nechavam flasku s vodou na zidce. Zatim mi ji jen jednou nekdo skopnul, lepsi napad se mi zatim neosvedcil, v ruce lahev zavazi, zadny zavazadlo nechci a koupit si nekde znamena zastavit a v mem pripade definitivne, ja uz tu masinu pak nerozpohybuju. Toz radsi ziznim!!
Ústí nad Labem
PetrK 31.08.2007 16:44:31
[quote=Terreza]Ahoj bezci :), chtela bych se vas zeptat jak resite doplnovani tekutin pri treninku delsim nez 2 hodiny. Jsem bezec zacatecnik. Beham asi 3 mesice a v poslednich dnech behavam trasy kolem 1,5 – 2 hodiny. Zkusila jsem si s sebou jedenkrat vzit pullitrovou PETku vody, ale pri behu mi „zavazi“. Nestaci jen dostat do sebe hodne tekutiny pred treninkem a pak hned po skonceni? Diky vsem za rady. Tereza :)[/quote] Ahoj Terezo, rad je spousta, každému ale vyhovuje něco jiného. Přidávám jednu, kterou jsem tu zatím nečetl, nebo jsem ji přehlédl. Když jsem běžel dlouhý běh (35 km) před přípravou na maraton, projel jsem trasu předtím večer na kole a na určitá místa, která jsem si označil, jsem si schoval petky s ionťákem, to byly moje občerstvovací stanice a při běhu jsem nemusel nic tahat. Ale chápu, že ne vždycky to jde.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.