Trénink běhu na 1000m / 1km
Rustfizzle 23.08.2007 01:34:12
Dobrý den. Je mi 18 let a chtěl bych se v rámci cca. půl roku naučit co nejlépe zaběhnout trať 1000 metrů. Prosím, jakým způsobem na tuto trať trénovat nejefektivněji ? Snažil jsem se vyhledat si to, ale polopaticky rozvržený trénink (typu pondělí – 10× 400 metrů, úterý – 2× 400 m + 4× 800 m, a tak dále) jsem nenašel, a jsem krapet zavalen informacemi na to, abych si to zvládnul sestavit sám. Omlouvám se, zda se tu toto téma již vyskytlo; já jsem je nenalezl.
Děkuji.
Dooma 23.08.2007 09:01:29
Ahoj. Nevím odkud jsi, ale nejrozumnější by bylo kontaktovat nějakého atletického trenéra někde ve Tvém okolí. Je totiž dost nelehké a ani to není moc dobré Ti zde napsat, že toto máš jít v pondělí, toto v úterý atd., když nevíme vůbec, jaké jsou Tvoje nynější možnosti a schopnosti, jak vypadáš, v čem jsi dobrý a kde by jsi naopak potřeboval zapracovat…takže moje rada je, zajít do atletického klubu k nějakému trénérovi běhů.
MH 23.08.2007 09:07:06
Univerzální rozpisy jsou zavádějící, protože každý vychází z jiné výkonnosti, běžecké (sportovní) historie, … takže mohu jen vřele nedoporučit. Zásadní je také, jestli máš půl roku k přípravě na 1000 m, nebo je to jen jedna z mnoha disciplín, které tě čekají.
Pokud bys přeci jen hodlal kopírovat, pak existuje knížka s přibližným názvem „Malá škola atletiky“, nakl. Olympia přelom 80./90. let, kterou najdeš v knihovně a ve které je řada ukázkových tréninkových plánů na 800/1500 m, hlavně pro dorost a juniory. Jdou na to relativně dost přes rychlost a vůbec kvalitu.
Curil 27.08.2007 19:35:43
Můžu se jen zeptat na co to potřebuješ??? Nepotřebuješ to jako součást přijímacího řízení k PČR??? Mám s tím čerstvé zkušenosti.....
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.