Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trénink běhu na 1000m / 1km

Trénink běhu na 1000m / 1km

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Rustfizzle muž 23.08.2007 01:34:12

Dobrý den. Je mi 18 let a chtěl bych se v rámci cca. půl roku naučit co nejlépe zaběhnout trať 1000 metrů. Prosím, jakým způsobem na tuto trať trénovat nejefektivněji ? Snažil jsem se vyhledat si to, ale polopaticky rozvržený trénink (typu pondělí – 10× 400 metrů, úterý – 2× 400 m + 4× 800 m, a tak dále) jsem nenašel, a jsem krapet zavalen informacemi na to, abych si to zvládnul sestavit sám. Omlouvám se, zda se tu toto téma již vyskytlo; já jsem je nenalezl.

Děkuji.

Lomnice nad Popelkou

Celkem 14657 km
Minulý měsíc 0 km

Dooma muž 23.08.2007 09:01:29

Ahoj. Nevím odkud jsi, ale nejrozumnější by bylo kontaktovat nějakého atletického trenéra někde ve Tvém okolí. Je totiž dost nelehké a ani to není moc dobré Ti zde napsat, že toto máš jít v pondělí, toto v úterý atd., když nevíme vůbec, jaké jsou Tvoje nynější možnosti a schopnosti, jak vypadáš, v čem jsi dobrý a kde by jsi naopak potřeboval zapracovat…takže moje rada je, zajít do atletického klubu k nějakému trénérovi běhů.

Motto: V každém závodě přijde chvíle, kdy se závodník setká se skutečným soupeřem a překvapeně zjistí, že je to on sám. http://www.atletika-behy.cz

Celkem 360 km
Minulý měsíc 0 km

MH 23.08.2007 09:07:06

Univerzální rozpisy jsou zavádějící, protože každý vychází z jiné výkonnosti, běžecké (sportovní) historie, … takže mohu jen vřele nedoporučit. Zásadní je také, jestli máš půl roku k přípravě na 1000 m, nebo je to jen jedna z mnoha disciplín, které tě čekají.

Pokud bys přeci jen hodlal kopírovat, pak existuje knížka s přibližným názvem „Malá škola atletiky“, nakl. Olympia přelom 80./90. let, kterou najdeš v knihovně a ve které je řada ukázkových tréninkových plánů na 800/1500 m, hlavně pro dorost a juniory. Jdou na to relativně dost přes rychlost a vůbec kvalitu.

Curil muž 27.08.2007 19:35:43

Můžu se jen zeptat na co to potřebuješ??? Nepotřebuješ to jako součást přijímacího řízení k PČR??? Mám s tím čerstvé zkušenosti.....

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.