Inov-8 Evoskin - běháte v tom někdo ?
cechura 08.10.2014 22:10:45
Ahoj, pořídil jsem si jako doplňkové běžecké „boty“ Evoskiny od Inov-8 (silikonové pětiprsty), jakožto levnější alternativu k VFF. Natěšený jsem je hned dnes vyzkoušel, ale při běhu byly pro mě zklamáním. V prodejně seděly perfektně, dobře držely na noze, odraz byl jistý, ale naživo v terénu hrůza. Bota jako taková má dobrou adhezi na všech površích, dokonce i na mokré trávě, snad jen s výjimkou bláta, tam kloužou.
Asi největší problém je, že jakmile noha v botě trošičku navhlne (pot, rosa …), hrozně v ní klouže, hlavně při běhu do kopce nebo z kopce. Takže nejde pořádně zabrat, prsty mají tendenci vyjíždět ze silikonových prstů, pata je nestabilní … Přitom na běžnou chůzi jsou perfektní, dovedu si je představit při běhu za sucha na dráze nebo na silnici.
Nejsem žádný ultra-minimalista nebo naopak ultra-tlumič, běhám krosy v běžných tlumených botách, od jara do podzimu chodím hodně bos, běhám občas taky bos nebo hlavně v barefoot botách Feelmax Osma 3 (asi nejpohodlnější boty, co jsem měl kdy na noze, jak na chůzi tak na běh, i 25 km po zpevněných a lesních cestách). Kupoval jsem Evoskiny s představou, že trasy, kde při bosém běhu musím občas přejít do chůze (ostré kamínky) v nich zvládnu trochu svižněji, také jako náhradu za dosluhující Feelmaxy.
Řeším teď, jestli je mám zkusit vyměnit za o číslo menší, nebo si je nechat na chůzi a normální nošení (to jsou ale skoro vyhozené peníze). Proto se ptám: máte někdo tyto boty na běh a jak jste s nimi spokojení ? Jakou máte velikost Evoskinů a nohy ?
Martin
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.