Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Běhání v zimě

Běhání v zimě

Nalezené položky: 65 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední

star 31.10.2006 13:18:22

No já se průdušky snažím chránit, dodržuji již výše popsané rady, ale ty vůbec nezabírají. Je to možná tím, že před 4 roky jsem prodělal prošlý zápal plic, no a od té doby je to na nic ! Ale stejně mi to nedá a zas vyběhnu.

Brno

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:29 (2009)
půlmaraton: 1:33:05 (2008)
maraton: 3:23:02 (2012)

running-observer muž 31.10.2006 22:31:38

Jasně, po zápalu plic už nejsou plíce asi nikdy stejné, jako před ním… Je to individuální zátěž… Pokud je to tak, pak bych to viděl tak, že je nutno zkusit dvě možnosti a u jedné z nich zůstat: 1) Najít si při běhu takové tempo, kdy frekvence dechu bude asi taková, že cyklus nádech/výdech bude na 7 kroků (s delším nádechem, a to ještě nosem) a problémy se nedostaví, nebo 2) v takovém chladu venku neběhat.

Doudleby nad Orlicí

Celkem 17409 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2007)
půlmaraton: 1:47:00 (2014)
maraton: 3:44:21 (2009)

Mira.B. muž 06.11.2006 10:12:35

[quote=star]Ahojte. Vidím, že všichni řešíte převážně tmu. Já běhám tak 4 x týdně po 6 – 7 km. Ale když nastane zima, tak má imunita – průser, na tom není moc dobře a stačí dva běhy a mám nastydlé průdušky. Nepomáhá otužování v létě, vitamíny, ovoce… No prostě v zimě nemůžu běhat. A jak bych rád !!! Poraďte jak na tento problém.[/quote] Já jsem na průdušky také docela citlivý, běhám i v zimě, akorát letos jsem to pro veliké množství sněhu a mráz v lednu přerušil. A přestože jsem běhal i za menších mrazů, tak jsem poprvé nastydl až během té zimní přestávky. Chce to se ale dobře strojit, raději více tenčích vrstev. A nezapomenout na čepici a rukavice. Po běhu se si dám hned teplou sprchu, obleču se do suchého oblečení a dám si něco teplého k pití. Na posílení imunity se doporučují echinaceové kapky/ lze koupit v lékárně/, ale je to nutno užívat delší dobu. Za velikých mrazů ale neběhám.

Jeseník

Celkem 305 km
Minulý měsíc 0 km

Di 09.11.2006 20:05:50

:) No já třeba celou loňskou zimu proběhala.. :) s trochou vůle, u mě platí, že jak jednou začnu, tak už nepřestanu.. :) se zimou jsem problémy neměla, ale když tady bylo víc jak – 15, tak jsem do toho nešla.. :) a nebo jsem se rozbíhala se šátkem přes pusu… :) jak se to rozdýchá je to fajn… :), běhala jsem hlavně po ušlapaném a vysypaném… Přece jenom ty loňské 2 metry sněhu nic moc.. :) a boty stejné jako na podzim, ale na začátku jara letěli, vstříc životu na skládce, byli starší tak jsem počítala s tím, že je dorazím… No a jinak pohoda.. :) docela mi to otužování i pomohlo a taky jsem se díky tomu, začala před běháním pořádně rozcvičovat..:) takže tak asi.. :)

Stará Huť

Celkem 4847 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 4:07:24 (2005)

Pavlína žena 10.11.2006 10:24:26

Běhám celou zimu, a to i v neušlapaném sněhu. Mám na to boty Adidas wanaka, goretexové, a pokud je sněhu o trochu víc, používám návleky. Pokud vím, letos přišel na trh obdobný model i od Mizuna. Pokud je méně než –15, neběhám. Na pití používám malou plastovou izolační lahev (objem 0,5l). Na 2h běhu se v ní voda udrží v přijatelném stavu (na konci je vlažná). Co se týká oblečení, jednoznačně se mi osvědčilo použít raději více vrstev. Lepší je mít tenčí elasťáky a pod nimi funkční prádlo než jedny zateplené.

Motto: renesance
Nalezené položky: 65 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.