Běhání v zimě
star 31.10.2006 13:18:22
No já se průdušky snažím chránit, dodržuji již výše popsané rady, ale ty vůbec nezabírají. Je to možná tím, že před 4 roky jsem prodělal prošlý zápal plic, no a od té doby je to na nic ! Ale stejně mi to nedá a zas vyběhnu.
Brno
running-observer 31.10.2006 22:31:38
Jasně, po zápalu plic už nejsou plíce asi nikdy stejné, jako před ním… Je to individuální zátěž… Pokud je to tak, pak bych to viděl tak, že je nutno zkusit dvě možnosti a u jedné z nich zůstat: 1) Najít si při běhu takové tempo, kdy frekvence dechu bude asi taková, že cyklus nádech/výdech bude na 7 kroků (s delším nádechem, a to ještě nosem) a problémy se nedostaví, nebo 2) v takovém chladu venku neběhat.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 06.11.2006 10:12:35
[quote=star]Ahojte. Vidím, že všichni řešíte převážně tmu. Já běhám tak 4 x týdně po 6 – 7 km. Ale když nastane zima, tak má imunita – průser, na tom není moc dobře a stačí dva běhy a mám nastydlé průdušky. Nepomáhá otužování v létě, vitamíny, ovoce… No prostě v zimě nemůžu běhat. A jak bych rád !!! Poraďte jak na tento problém.[/quote] Já jsem na průdušky také docela citlivý, běhám i v zimě, akorát letos jsem to pro veliké množství sněhu a mráz v lednu přerušil. A přestože jsem běhal i za menších mrazů, tak jsem poprvé nastydl až během té zimní přestávky. Chce to se ale dobře strojit, raději více tenčích vrstev. A nezapomenout na čepici a rukavice. Po běhu se si dám hned teplou sprchu, obleču se do suchého oblečení a dám si něco teplého k pití. Na posílení imunity se doporučují echinaceové kapky/ lze koupit v lékárně/, ale je to nutno užívat delší dobu. Za velikých mrazů ale neběhám.
Di 09.11.2006 20:05:50
:) No já třeba celou loňskou zimu proběhala.. :) s trochou vůle, u mě platí, že jak jednou začnu, tak už nepřestanu.. :) se zimou jsem problémy neměla, ale když tady bylo víc jak – 15, tak jsem do toho nešla.. :) a nebo jsem se rozbíhala se šátkem přes pusu… :) jak se to rozdýchá je to fajn… :), běhala jsem hlavně po ušlapaném a vysypaném… Přece jenom ty loňské 2 metry sněhu nic moc.. :) a boty stejné jako na podzim, ale na začátku jara letěli, vstříc životu na skládce, byli starší tak jsem počítala s tím, že je dorazím… No a jinak pohoda.. :) docela mi to otužování i pomohlo a taky jsem se díky tomu, začala před běháním pořádně rozcvičovat..:) takže tak asi.. :)
Pavlína 10.11.2006 10:24:26
Běhám celou zimu, a to i v neušlapaném sněhu. Mám na to boty Adidas wanaka, goretexové, a pokud je sněhu o trochu víc, používám návleky. Pokud vím, letos přišel na trh obdobný model i od Mizuna. Pokud je méně než –15, neběhám. Na pití používám malou plastovou izolační lahev (objem 0,5l). Na 2h běhu se v ní voda udrží v přijatelném stavu (na konci je vlažná). Co se týká oblečení, jednoznačně se mi osvědčilo použít raději více vrstev. Lepší je mít tenčí elasťáky a pod nimi funkční prádlo než jedny zateplené.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.