Plavecká rýma
Liberec
Jonas 01.07.2013 21:18:32
Když jsem minulý podzim začal intenzivněji trénovat v bazénu (3–5× týdně), netušil jsem, že se mi z toho vyvine „bazénová rýma“ – tedy něco jako alergická reakce na chlorovanou vodu. Od určité doby prakticky po každém tréninku jsem z bazénu odcházel s nosem, ze kterého mi teklo jako při klasické nebo pylové rýmě. V noci se nedalo spát bez nosních kapek. Většinou to trvalo den až dva, než se zase sliznice uklidnila.
Těšil jsem se na jaro, až opustím bazén a začnu plavat ve volné vodě bez chloru. Jenže rýma se mi začala projevovat i tam a úplně se stejným průběhem a trváním. Trochu jsem hledal na internetu a zjistil, že je nás – podobně postižených – víc. Rada zněla: pořídit si skřipec na nos (angl. nose clip). Nejdřív se mi to zdálo legrační a nedůstojné sportovce, ale nakonec jsem si ho pořídil (od Areny ve slevě za 99 Kč v Intersportu). Výsledek je takový, že rýma se už nedostavuje, a to ani když chodím plavat ven v těchto chladných dnech. Žádný negativní vliv na pohodu a efektivitu plavání jsem nezaregistroval.
Třeba moje zkušenost pomůže i dalším.
jmaselnik 02.07.2013 09:05:11
>> Jonas, 01. 07. 2013 21:18:32
dobrý tip, vyzkouším. Já letos čelím této patálii tím, že neplavu
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.