Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » maraton - prosim poradte

maraton - prosim poradte

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

stefiondra muž 06.05.2013 09:50:42

Dobry den, moc prosim o rady predevsim zkusenejsi z vas. Na posledni chvilku jsem ziskal cislo na Maraton a v nedeli bych chtel jit, ale.. Jak tusite, s treningem to neni zadna slava. Chodim behat pravidelne dvakrat tydne 8–10 km v tempu cca 5.35/km coz chapu, ze jeko trening na maraton je strasne malo. Vcera (tyden pred zavodem) jsem si dal posledni (a prvni) velky tr. – 27 km za 2.40 s malou prestavkou na obcerstveni po 15 km. Ale pak uz to bylo trapeni a dnes me boli skoro vsechno. Pred trema rokama jsem dal maraton za 4h, ale to jsem mel natrenovano vic. Otazka zni, mam podle vas realnou sanci to dobehnout/nebo i dojit? Pokud ano, mate nejake specialni rady jaky rezim tenhle tyden abych zvysil svoje sance na dobehnuti? Predem moc diky! Ondra

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 06.05.2013 10:03:04

>> stefiondra, 06. 05. 2013 09:50:42

Myslím, že šanci maraton doběhout/dojít máš slušnou, když limit je 7 hodin, nicméně otázkou je, jakou máš motivaci. Běžet závod v dvojnásobné délce, než je týdenní kilometráž, ale nebude úplně pohodové, doporučuji to pojat velmi volně a závod si spíše užít. Pokud se jedná o aktuální únavu po 27km dlouhém běhu, tak myslím, že by bylo dobré tento týden už žádné rychlé běhy neběhat, ale na druhé straně zkusit tu únavu vyklusat, samozřejmě ve velmi pomalých a krátkých bězích (např. 2 km tempem 8:00/km či ještě pomalejší, obden). Přeji Ti hodně štěstí.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)

stefiondra muž 06.05.2013 10:39:23

Diky, ja vim idealni to neni no, spis jde o to neriskovat nejakou ujmu na zdravi. Maloval jsem si ten cas kolem 4.30h ale nevim nevim. Doplnujici otazka jeste, doporucujete tedy bezet od zacatku volneji, treba 6.10/km? projevi se pak nasporene sily v druhe pulce zavodu nebo ne? Mam s tim problem a jsem zvykly na to tempo cca 5.35, jinak skoro behat neumim, prijde mi ze pomalejsi tempo je moc pomale :-) Takze ma cenu se hlidat na zacatku? Melo by mit pak telo vice sily na krizovych poslednich 15 km? Dik!

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 06.05.2013 10:47:24

>> stefiondra, 06. 05. 2013 10:39:23

Doporučuji běžet pocitově volným tempem, ale nenutit se do něčeho extrémně pomalého, co by bylo nepřirozeného a pocitově naŕočného. Plánování tempa bych v tomto případě vůbec neřešil a dal bych na pocit s tím, že si musíš být od začátku vědom, že běžíš maraton a ne desítku. Každopádně velmi doporučuji to volné pobíhání, pokud možno poprvé už dnes.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.