Bolest nártu
Prostějov
M@ty
19.03.2013 19:06:58
Začal mě bolet nárt a počítám s tím že je to z běhání jelikož to začalo bolet den po 17km což je jeden z vyšších objemů co běhám ale nic co bych nebyl zvyklý běhat. Asi mě bolí šlachy od prstů a to od 2. a 3. prstu zleva. Už to trvá asi 14 dní beze změny. Při chůzi zlehka kulhám a citím bolet. Mazal jsem to mastí na klouby pač nic jiného nebylo teď jsem koupil ibuprofen gel. Jinak samozřejmě neběhám ale mám práci kde se celkem nachodím takže nemám to kdy nechat v klidu. Momentálně jsem v Anglii a zatím nejsem přihlášenej u doktora a asi to ani neplánuji pač plánuji návrat do pár měsíců proto taky píši sem jestli mi budte schopni něco poradit :( Dikec
Plzeň
Maty
20.03.2013 07:06:01
>> M@ty, 19. 03. 2013 19:06:58 Ahoj, to
budou asi měkké struktury kolem metatarzů. Nevím, zda Tě to uklidní –
mě už skoro půl roku bolí to samé, včetně oblasti kolem vnějšího
kotníku. Je to způsobené asi přetížením. Mně osobně to začalo po
zvýšení objemů a zrychení. Plus podklad – přešel jsem v té době na
asfalt. Když to bylo úplně nejhorší (ráno jsem pajdal a trvalo několik
minut, než jsem to rozhýbal a rozchodil), tak jsem se vrátil na hliněný
povrch, začal posilovat gumou kotníky (na youtube najdeš návod pro
posilování bosoběžců), každé ráno protahoval nohu – prostě jsme jí
tak v ruce od kotníku dolů rozpohybovával – kroucení v kotníku, flexe,
extenze atd…a bolest postupně ustupovala (klepu na zuby). Z mazání jsem
dával koňskou mast, konopnou. Vše to bylo o vmasírovávání. Jo a pak
ještě masáž pěnovým balónkem, ta taky pomohla. Na Tvém místě
(vyzkoušel jsem to na sobě) bych s tím běhal dál. Třeba volně, ale
běhal. Ten rest
nezabírá.
MSF a ať Ti to běhá. Petr
SR, Reca
satch
20.03.2013 08:29:27
Mňa bolí nart na presne rovnakom mieste už 3. týždeň. Prehnal som objemy, navyše naboso (VFF)… Všade písali, že naboso treba opatrne… ja som bol múdrejší, tak 3 týždeň sedím… Kúpil som si bicykel… to je v pohode. Zo začiatku som si natieral nohu 2× denne gélom ibuhepa. Účinok nebol žiadny, ale pred 3 dňami som si začal natierať gél na noc a zabalil do igelitu. Cez deň to sťahujem bandážou. Toto mi výrazne pomohlo. Včera som prvý krát skúsil odbehnúť asi 800m, ale asi som to uponáhľal :). Takže doporučujem na noc nahrubo natrieť, zabaliť do igelitu, nenamáhať, oddychovať a ak cez deň musíš chodiť, aspoň si to niečom stiahni.
Plzeň
Maty
20.03.2013 09:10:07
Ještě mě napadlo – zkus ledovat. To je takový základ.
Lysá nad Labem
zdeno
20.03.2013 11:44:32
Podle mých zkušeností na druhu masti nezáleží. Podstatné je to masírování. Ovšem může to být třebas i únavová zlomenina. Pak je to na několik měsíců. Doporučuji na nějaký čas alternativní sporty, kolo, veslařský trenažér.
Prostějov
M@ty
23.03.2013 10:17:23
Dikec za rady…vyzkůšám a uvidím…konečně mám 2 dny off tak snad to bude ok.
Prostějov
M@ty
04.04.2013 17:44:54
>> M@ty, 23. 03. 2013 10:17:23
Tak ty 2 dny asi opravdu pomohly už mě noha nebolí a konečně jsem už i asi po měsíci zase vyběhnul.....potřeba se připravit na můj první Maraton :)
d.a.v.i.d
08.04.2013 15:19:02
dobrý den,už 2 týdny mě bolí vnější strana kotníku,šel jsem běhat a asi jsem to přehnal běhal jsem naráz 9 km poprvé a k večeru mě začal strašně bolet kotník,nemohl jsem na to šlápnout a musel jsem kulhat,nyní po 2 týdnech odpočinku to bolí stále,máte s tím nějakou zkušenost co stím???
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.