Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Zvedat či nezvedat?

Zvedat či nezvedat?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Hitchhooker žena 10.11.2012 21:08:49

No, asi to bude vypadat jako blbej dotaz, ale jak praví klasik: Lepší se zeptat a být blbcem 5 minut, než nezeptat a být blbcem celý život…:D Otázka je jednoduchá – zvedat při běhu (pomalém!!) kolena, nebo ne? Běhám asi dva tři měsíce a doteď jsem se snažila zvedat kolena dost, ale dnes jsem běžela s tátou a on skálopevně tvrdil, že je zvedám moc a že to není potřeba (on ale teda teď vůbec neběhá, jen dělal zamlada docela dost atletiku). A zdůrazňuju, že je to pomalý běh, protože při tom rychlejším tak nějak mám představu, co bych měla dělat (ale tak nechci běhat, protože bych byla vyřízená).Jo, a kdybyste náhodou našli nějaké ukázkové video, tak ho sem hoďte! :)

Sloviensko

rudo muž 11.11.2012 00:50:52

>> Hitchhooker, 10. 11. 2012 21:08:49

zakladna otazka je tu aku mas kadenciu noh, kolko krokov za minutu.

lepsie by bolo keby si ty dala svoju forku alebo videjko ako tie nohy zdvihas

velmi vysoke zdvihanie noh je sucast bezeckej ABC a je to dobry cvik vacsinou sa vykonava v kadencii daleko vyssej ako je bezna bezecka zavodna kadencia, ale to su len kratke useky – do 20 sekund ak mas pomalu kadenciu a zvyraznujes zdvih kolena pocas dlheho pomaleho behu je to tiez mozny treninkovy prostriedok

v treninku si casto naschval niektore prvky ztazujeme.

Motto: you can't stop, what is coming !

Praha-Dalejské údolí

Celkem 2570,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:34 (2016)
půlmaraton: 1:22:23 (2015)
maraton: 3:11:54 (2015)

oblivion muž 12.11.2012 15:41:03

>> Hitchhooker, 10. 11. 2012 21:08:49

Kdysi kdesi na YT bylo jedno pěkné video „elitního“ afrického běžce v teniskách, běžícího hliněnou domovinou kolem chatrčí, z pohledu „souběžně“ a nízko letícího vrtulníku. Ale ten jeho dálkový běh rozhodně nebyl pomalý.

Nicméně účelem bylo ukázat, kterak pěkně zvedá patu až do výšky kolena a noha od kolene dolů se tak posunuje vpřed ve vodorovné poloze. Koleno se pak zvedá jen do té míry, aby umožnilo švih nohou k dalšímu došlapu. Příliš nízké koleno švih brzdí. Ale zase: z čím menší výšky chodidlo došlapuje, tím šetrnější a hladší běh.

U pomalého běhu záleží na jeho účelu. Pokud jde o:

• zafixování techniky: „Do nácviku častěji zařazujeme skipping s přechodem do běhu, na úseku 30 m provádíme 15 m skipping a doběhneme se zdůrazněným zvedáním kolen.“
  • objem či regeneraci: Já osobně sotva zvedám nohy, tedy jak kolena, tak paty.
Motto: „Výhoda běhání naboso je, že se vám uprostřed závodu nerozváže tkanička.“
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.