přestávka po sezoně
Okříšky
LiNo 28.10.2012 17:43:30
Zdar filozofové :)
jak dlouho si po sezoně dáváte oddych ? Já to vidím tak na 3 týdny nic nedělání… a co vy ?
shaby 28.10.2012 17:58:39
Právě mi tři týdny válení skončily a od zítřka se jede od nuly;-)
Olomouc
321919 28.10.2012 18:54:07
Již od svých mladých let se snažím alespoň trochu, jak mi zaměstnání a rodinna dovolí, dodržovat rozdělení roku na systém čtyřtýdenních cyklů. Přižemž cyklus na přelomu října a listopadu mám jako odpočinkový. V tuto dobu běhám opravdu jen ralaxační výklusy dle okamžité chuti a nálady. Klidně jen 2× za týden. O co méně běhám o to více se snažím zařadit jiné aktivity, kolo, plavání. Vše tak aby tělo po sezoně zregenerovalo. Jen mám pocit, že bych na regenaraci s přibývajím věkem potřeboval i o nějaký týden více.
Bratislava
andyxx7 28.10.2012 20:37:57
no ja som tiez prave skoncil 2-tyzdne oddychu a domaceho posilovania, od utorka idem na zimnu fazu
Praha
Valerius 29.10.2012 22:21:10
Jelikož jsem celý srpen marodil a naběhal jen 40km, tak se žádný oddych nekoná. Musím využít každého dne, kdy nejsou mokré, popř. zasněžené silnice.
Každopádně relax je super, ale 3 týdny nic nedělání mi přijde trochu moc.
Brno
Petr Kaňovský 29.10.2012 22:35:42
V zimních měsících tradičně nezávodím vůbec či minimálně a neběhám téměř intenzity (na ledu či sněhu bych se i bál) a mívám některé týdny i nižší kilometráž, nicméně běh nevynechávám a běhám v podstatě kontinuálně celý rok, více v grafu týdenní kilometráže (červeně je vyrovnaný průměr zobrazující celkový trend, modře je běh a zeleně rotoped, který se uplatňoval hlavně v prvních letech). Důležité ovšem pro mě je, že zejména v zimě to běhám velmi pomalu, pomocí krátkých frekvenčních krůčků, na velmi nízkých tepovkách, řekněme 110–120.
rudo 29.10.2012 23:18:13
ma sezon 12 do roka a po kazdej si dam 3 tyzdne relax
Postrizin
SlavoK 30.10.2012 08:45:49
Vzdy ked si dam po sezone pauzu, tak sa mi nieco stane (zranenie) a pauza sa predlzi a nastup je taky nanicovaty. Sice som oddychnuty, ale musim opatrne a nahrane aby som si neobnovil zranenie. Napriklad minuly rok. Pauza po maratone (samozrejme som bol trocha vyklusat a plavat. A po asi 10dni pauzovania som sa raz rano zobudil a nejak som blbo spal a natiahol si trieslo a citil som to este dalsie 2 tyzdne.
Alebo teraz, uz som si fakt pauu davat nechcel, ale donutilo ma narazene koleno po pade. A po pauze pri lakom klusani som si zacvikol nejaky nerv albo co to je na lavej strane chrbta, a musim pauzovat dalej, ani chodit sa s tym poriadne neda.
Neznasam posezonne pauzy, u mna je to zdroj zraneni, nie cas regeneracie.
Aki 30.10.2012 09:38:34
Před dvěma roky jsem pauzu nedal a celá sezona byla na prd. Loni jsem dal a letošní sezona se vydařila fajn. Právě teď mi probíhají 2 týdny neběhání. Letošní jsem si zpestřil zlomeninou malíčku a reklamací garmina. Doufám, že to bude všechno do pondělí v pořádku. Pauza je myslím důležitá, odpočinu si a hlavně dostanu chuť běhat. Sice první dva týdny to stojí za prd, ale organismus se brzo stabilizuje. Na příští rok počítám ještě s 1 týdenní pauzou někdy v létě po hlavních závodech. Na škodu to určitě nebude.
Žilina u Kladna
Pohoda 30.10.2012 10:23:24
Já přestávku nedávám, běhám ale poněkud na jiných časech než vy , takže s mými třemi pomalými půlmaratony ročně a nějakou tou desítkou se moje tělo hravě srovná
Praha
mapo 30.10.2012 10:38:53
Taky žádnou pauzu nedávam, max. když musím pro nějaké zranění, ale to jen tu nejnutnější. Řídím se heslem pohyb léčí, běhání je pro mne pohybem nejdostupnějším a nejsnáze realizovatelným. Samozřejmě ubírám kilometry nebo nezávodím, když jsem unavená po nějakém ultra, ale klusat se snažím pořád. Pauzy mně nedělají dobře na tělo i na psychiku.
Vesec u Turnova
Strouhal Zdenek 31.10.2012 19:17:06
Také bez pauzy po skušenostech z mých začátků se po pauze moc nechce!U mě to vždy bylo jako nový začátek běhání,asi jsem pauzy z jednoho měsíce měl skrátit tak na půl.
Josef1978 05.11.2012 23:52:02
Těžká otázka, člověk má strach odpočívat, aby neztratil vydřené tempo. Každopádně mám vybráno, po plastice křížového vazu jsem pauzoval půl roku
Olomouc
tomaz 06.11.2012 09:21:53
>> Josef1978, 05. 11. 2012 23:52:02
ale přece nikdo netvrdí, že ta pauza má být sezení na gauči. Jen oddych těla od jednotvárného běžeckého zatížení… Za např. 2 týdny zas tolik fyzičku neztratíš, zvlášť pokud zůstaneš aktivní (zařadíš jiné sporty).
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 06.11.2012 13:33:42
Teď jsem si jednu nedobrovolnou pauzu po 5-ti letech dal, a můžu říct, že je to pro člověka v předdůchodovém věku za trest . Nohy mi bolí, jak po maratonu. Běžec má běhat, dokud to jde! A na pauzu má čas v hr…
Lenda 06.11.2012 16:13:46
Letos žádnou pauzu neplánuji.Měla jsem nedávno dvoutýdenní kvůli zranění a určitě přijde nějaká viróza,při které si ji neplánovaně udělám.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.