Jak jíst po běhu pro hubnutí
ugu 01.08.2012 21:24:32
Ahoj, mám dotaz, pročítala jsem tady starší diskuze, už se to tady několikát opakuje. Co a kdy jíst po běhu? Nemám na mysli ale po závodě na doplnění energie, ale spíše po „proběhnutí“. Někde jsem četla, že hned po běhu je dobré sníst třeba banán a za půl hodiny bílkoviny, ale někdě, že se nemá aspoň hodinu jíst, aby člověk nenabral spálený tuk zpátky.
Díky
Brno
mulisak 01.08.2012 23:42:56
To doplnění energie, hlavně formou bílkovin, se doporučuje kvůli rychlejší regeneraci a zamezení ztráty svalové hmoty. Já to nedodržuji a myslím, že pro člověka, který běhá kvůli hubnutí, nejde mu o co nejrychlejší regeneraci (pro 2-fázový trénink) a po běhu nemá nutkavou potřebu k jídlu, je lepší s následnou konzumací nespěchat a nechat tělo čerpat energii z tukových zásob. Ale zase to nepřehánět, zdravé hubnutí neznamená hladovění a je potřebné a příjemné se aspoň jednou denně pořádně nadlábnout.
LuckaB 02.08.2012 07:59:25
Na otázku KDY? bych odpověděla, až se tělo zklidní. Pokud začneš jíst dříve, tak tělo přestane spalovat a začne se věnovat zpracování stravy. Takže jakmile doběhneš a tak nějak se dostaneš do pohody.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.