Závod na 10km
jakvoj 18.06.2012 01:44:06
Dnes 12km za 57:59 (4:50 na km), oproti 40 dní starému rekordu je to zlepšení o 10minut; jsem nadmíru spokojený, když jsem vybíhal, tak jsem doufal v čas 1:02–1:03, čas pod hodinu mě opravdu překvapil. Doufám, že to takto půjde dále.
V rámci tohoto běhu jsem zaběhl 10km za 48:16 (4:50 na km) a pak jsem pokračoval další 2km v naprosto stejném tempu. Byl to poslední těžký běh před středečním závodem, který zároveň určil tempo pro závod, rád bych to stihl do 47:30
Brno
mulisak 18.06.2012 10:42:37
To je zbytečně opatrné. Mně se v minulosti osvědčilo si dát týden před závodem na 10km v tréninku test na zhruba poloviční vzdálenosti pocitově ne zcela naplno. Předzávodový odpočinek (obyčejně 2 dny úplně bez běhu) plus adrenalin v závodě způsobí, že tempo z tréninkového testu udržím na dvojnásobnou vzdálenost.
jakvoj 18.06.2012 14:21:31
>> mulisak, 18. 06. 2012 10:42:37
Nerad předpovídám lepší čas, než na který se opravdu cítím Když to půjde, poběžím rychleji. Pokusím se to rozběhnout tak tempem 4:40 a uvidím, jak to půjde či nepůjde. Přece jenom neznám trasu ani profil závodu a běží se přes den v horku, což bude pro mě v podstatě novinka, protože mé večerní běhy bývají po jedenácté večer a ranní před sedmou hodinou. Asi to taky chce nepodcenit jídelníček, nejraději běhám nalačno, ale celý den bez jídla by asi nebyl ideální.
Aki 18.06.2012 14:39:44
>> jakvoj, 18. 06. 2012 14:21:31
na olympijskej den se počasí vždy vydaří :). Minule byly 30tky a těsně před bouřkou a po doběhu zase začalo pršet, takže podmínky fajnový. Jinak profil je celkem rovinatý, jen se začátek je trošku do kopce a pak konec na stadion zase z kopce. Běží se 2 kola po Ladronce. Přeji ti at ti závod vyjde :).
jakvoj 20.06.2012 22:21:48
Tak dneska to bylo za 46:54 (4:42 na km). Dorazil jsem na závod těsně před zahájením, trochu jsem se motal v centru Prahy. Takže jsem se ani nestihl protáhnout a už jsem stál na startu. První kilometr jsem přepálil a uběhl za 3:59, druhý už jsem zvolnil na 4:20, ale už jsem cítil, že tuhnou nohy a špatně se dýchá. Opět jsem trochu zvolnil a na 5km jsem se dostal za 22:35. Poté bohužel přišla krize a běžel jsem km za 4:57, 5:03, 4:50.
Dnešek tedy hodnotím jako celkem úspěšný, původně jsem odhadoval, že to uběhnu za 47:30, což jsem překonal o půl minuty. A kdyby nebylo takové vedro / dusno a kdybych začátek rozběhl trochu pomaleji, tak bych pravděpodobně měl o trochu lepší čas.
jakvoj 17.07.2012 10:05:20
Od posledního příspěvku jsem toho moc nenaběhal, ale asi týden po závodu jsem v rámci delšího běhu zaběhl 21km, přestože to původně mělo být asi 15. A od té doby to se mnou šlo z kopce; nemohl jsem se zbavit bolesti pravého lýtka. Dvakrát jsem si dal 5 dní pauzu a zkoušel to pomalu začít běhat, ale bolest se vždy během pár dní vrátila. Dokonce jsem se vydal pořídit nové boty, protože moje staré byly úplně sešlapané a určitě nic netlumily. V nových botách mě ale začalo bolest místo těsně nad achilovkou (úpony achilovky / lýtka?) na obou nohách a proto jsem se rozhodl, že od běhání budu muset na nějaký čas upustit. Pro začátek zkusím pauzu dva týdny, během kterých se budu věnovat cyklistice. P
Před a po běhu jsem se pravidelně protahoval, dokonce jsem se začal od přítelkyně učit jógu, abych se vyhnul zraněním. Asi jsem prostě běhal pro začátek příliš moc a moc často příliš rychle. Ale chybami se člověk učí a až za těch pár týdnu začnu znovu běhat, tak se snad donutím postupovat pomaleji
JuroR 17.07.2012 11:38:04
Je mi docela líto, že jsem se ve své předpovědi tak trefil. S tou pauzou děláš dobře, také se mi to velmi osvědčilo, i když moje pauza nebyla z vlastní vůle. Ale koukej se k běhání vrátit, jinak tě na metro běhu předběhnu a to by byla ostuda.
Praha 4
Zdeněk68 17.07.2012 20:43:27
>> jakvoj, 17. 07. 2012 10:05:20
Je lepší 14 dní neběhat , než to přehnat a vyřadit se na tři měsíce. Jak píšeš zkus zvolnit, to tělo se musí rozběhat a pak už to jde samo. U mě to rozběhání trvalo dva roky, u tebe to bude výrazně rychlejší.
Držím palce ať to není nic vážného, to vedro na Olympijském běhu mě taky ničilo
PS: s tím protahováním bych to taky nepřeháněl, nejsme sprinteři, já většinou běžím prvních 15 minut pomaleji, než se tělo prohřeje a prokrví .............
jakvoj 10.08.2012 11:04:48
Během dvoutýdenní pauzy jsem dokázal neběhat, maximálně jsem si zahrál badminton nebo se projel na kole. Minulý týden jsem opět zkoušel začít běhat a šlo to. Čtyřmi pomalými běhy jsem se dostal na 34km za týden. Minulý pátek jsem si doslova doběhl pro Forerunner 110 dvě minuty před zavírací dobou a tak tento týden mám již podrobnější statistiky o svých bězích.
Teto týden tedy: 50.96km za 4:55:53 s průměrnou rychlostí 10.3km/hod, průměrným ST 153 a převýšením 675m rozdělených do pěti běhů.
Příští týden budu na Mallorce, takže nic nenaběhám, ale alespoň si tělo trochu odpočine po tomto týdnu a po návratu budu moct opět naplno začít. Trochu jsem přehodnotil cíle pro tento rok, desítku pod 40 ani nebudu zkoušet; jako reálnější cíl bych ji viděl někdy na jaře. Ale do Vánoc bych rád stihl 5km pod 20min a k tomu myslím nemám zas tak daleko.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.