Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Rychlá rozcvička

Rychlá rozcvička

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 55 km
Minulý měsíc 0 km

Leilisek žena 20.03.2012 00:02:19

Ahoj, potřebovala bych od vás poradit. Cca za měsíc mě čekají přijímačky – běh na 12min. Ale vím, že nebudu mít moc prostoru ani času se na běh nějak extra rozcvičit či rozběhat. Jak mám tělo nejlépe připravit na zátěž během pár minut a neztuhly mi nohy během pár koleček? Přijímačky budou cca od půl 8 do 10hod klasické testy při sezení v lavicích, pak přejdeme na fyzickou část. Pomůže mi nějak, když si trošičku zaběhám ještě ráno před půl 8?

Sloviensko

rudo muž 20.03.2012 00:23:22

>> Leilisek, 20. 03. 2012 00:02:19

pomoze sa rozbehat aj vecer pred a rano pred, rozdychat, nemusi to nutne byt bezecky. tesne pred behom je dobry dynamicky strecink a roztahovat hrudnik kruzenim ruk-pliec a nutene dychat pred startom hlbsie a viac ako potrebujes.

pocas sedacieho testu sa snaz hybat nohami a menit ich polohu

Motto: you can't stop, what is coming !

Brno

Celkem 19689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:24 (2014)
půlmaraton: 1:17:52 (2016)

mulisak muž 20.03.2012 07:08:20

>> Leilisek, 20. 03. 2012 00:02:19

Mně stačí 10 minut pomalého klusu před závodem. Na to vám prostor určitě dají. Jestli se rozklušeš dřív a pak budeš 2 hodiny sedět, tak zatuhneš. Jako školák/středoškolák jsem se před školními závody rozklusával minimálně, jen kolečko nebo dvě v rámci rozcvičky na začátku hodiny tělocviku a spíš se šetřil na závod, protože 1500m pro mě byla velká dálka a nechtěl jsem se předem unavit. Hloupost, ale šlo to.

Motto: KISS (Keep it simple, stupid) in both running and programming

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 20.03.2012 15:55:33

Chvilu poskakovat na mieste, kratka dynamicka abeceda a dve – tri rovinky s kratkou pauzou. Vsetko sa da stihnut do 3–4 minut.

Kratke rozbehanie sa rano v den testu pomoze, lebo skrati to potom nutnost dlheho rozcvicovania sa (osobne mam rad 5 km zlahka s 2–4-mi rovinkami, tak 4 hodky pred startom). Naviac Ti to prekrvi mozog, takze sa Ti bude lepsie rozmyslat na testoch, co je dalsie plus.

Zavisi to vsak aj od Tvojej trenovanosti. Ak nemas nabehane, tak ranny vybeh vynechaj, lebo Ta iba unavi. Skor sa prejdi a trochu rozcvic po zobudeni.

Strakonice

Celkem 831 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:16 (2011)
půlmaraton: 1:52:09 (2011)

VV1967 muž 21.03.2012 09:00:21

Ahoj, mě by spíše zajímalo, jestli se nerozcvičování z hlediska dlohodobého může projevit negativně?

Sám na sobě pociťuji, že když delší období běhám bez rozcvičení před a po běhu, že by to mohlo nějaký vliv mít. Určitě se zkracují minimálně šlachy.

Jaký je váš názor a rozcvičujete se a jak dlouho?

Motto: Každý orientační běžec chce být mistrem světa.
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.