Jak uběhnout maraton v Praze po operaci kýly
SKI Skuhrov nad Bělou
Jin 09.03.2012 00:52:55
Ahoj,
měl jsem letos plán běžet v Praze 1/2maraton i maraton tak jako vloni. Bohužel mám kýlu a jdu na operaci 26.03.2012. První závod tedy padá, ale maraton bych chtěl běžet. Potíž je v tom, že jsem toho v běhu moc nenatrénoval. První dva měsíce jsem nenaběhal nic, potom první týden přípravy mám 100km. Dále už ta kýla. Vloni jsem naběhal cca 1850 km. Letos hlavně běžky. V tom týdnu jsem běžel jednou 25km. Do 21km pohoda, ale poslední 2km jsem měl co dělat.
Moje otázka je, jak trénovat po té operaci? To mě moc času nezbývá, když vezmu ještě tak 4týdny klidu po operaci. Vycházejí mě 3týdny. To už by se žádné velké objemy běhat neměly ne?
Úplně vypouštím běžet na čas. Jde mě tedy jen o uběhnutí a vychutnání si atmosféry.
Co radíte na ty tři týdny před závodem?
Díky Jindra
Žilina u Kladna
Pohoda 10.03.2012 08:37:55
>> Jin, 09. 03. 2012 00:52:55
Ahoj, koukám, že se ti zatím nikdo neozval a vím asi proč. Myslím, že běžet maraton tak brzy po operaci kýly je nesmysl. Měsíc po operaci se má začít teprve s lehkým zvyšováním zátěže. Můj názor je, abys to odpískal a našel si jiný maraton, ale v příznivější dobu pro tebe. Toto jsi asi slyšet nechtěl, ale tělo máme poslouchat, jinak s náma přestane spolupracovat. Přeju ti ještě hodně uběhnutých maratonů a hodně zdraví, ať už se rozhodneš jakkoli.
Žilina u Kladna
Pohoda 10.03.2012 09:31:25
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.