inverzia, smog a tréning
buddha 13.11.2011 15:15:43
My, Ostraváci, máme 8-násobne prekročené emisné limity. U mňa sa to prejavuje tak, že už 4 týždne sa nemožem zbaviť respiračných infekcií a teda nemožem behať. Ako to riešite? Kde a kedy beháte? Díky
Litvínov
mira.bery 13.11.2011 16:03:28
my mostečáci jsme už na smog zvyklí a ještě ještě se naučíme žít s jedama od vás z tej ostravy prosím ber to s humorem
Mladá Boleslav
rockysouthpaw 13.11.2011 16:30:42
jo je to pušušňáníčko běhat v těch smradech, ale nedá se nic dělat, prostě musíme oželet pár měsíců (let) svého života, který obětujeme pro běh na úkor plic
Olomouc
tomaz 13.11.2011 16:55:05
>> buddha, 13. 11. 2011 15:15:43
hodně záleží jaké máš možnosti „útěku“ před smogem. Někdy může stačit vyběhnout za město. Tady na Hané třeba někam na kopec (Svatý Kopeček). Pokud je imisní situace fakt špatná a i „po čuchu“ mi vzduch venku smrdí, do běhání se rozhodně nehrnu. Jen pak je trochu problém naběhat objemy.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 13.11.2011 22:58:48
>> buddha, 13. 11. 2011 15:15:43
Nevím jestli rozumně poradím. To, že nejlepší je smogu utéct asi víš :) Takže souvislejší území se stromy… Případně něco na vršku.
Já mám štěstí, že to moc řešit nemusím. Sice žiju v části Brna, kde situace není úplně nejlepší (ale zdaleka ne nejhorší), ale zase mám pár set metrů od baráku řeku, za kterou je příroda a kopce a žádné silnice. Na smog jsem celkem citlivý, protože kromě cest na fakultu a z fakulty a občasné řešení ve městě se s provozem nepotkám. A když musím, tak mi to smrdí neskutečně a mám pocit, že se každou chvíli svalím otrávený k zemi. Vše ještě komplikuje, že jsem do 19 let žil na Vysočině, což znamená, že něco jako nečistý vzduch v podstatě můj vyvíjející se organismus neznal. Jen tu a tam když někdo roztápěl kotel. Mimo jiné i proto nesnáším cesty do Prahy :). Místním to nezávidím. Na Ostravsku jsem naštěstí ani kromě projíždění nebyl. Každopádně jak vidím nastartované auto, tak mám chuť po něm hodit šutrem :).
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.