Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trochu depka s červeným a souhrn všeho

Trochu depka s červeným a souhrn všeho

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Rakovník

lassie žena 27.08.2011 21:52:09

Tak si jednou dovolím založit a zabrečet. Běhám cca 11 let trochu nepravidelně i pravidelně, mimo letošek jako doplněk ke kolu spíš, Nebudu počítat roky za mlada, kdy jsem docela sprintovala tu za školu s mezin. účastí a dobře, tu na táboře a dobrý, přišla rodina, děti, nebyl kdo by motivoval ke sportu, nebylo to tak v módě. Nevím důvod, když odrůstaly děti, postupně přišlo kolo i běh. Kola bylo více, spíše cykloturistika, trochu silnice. K tomu nějaké popoběhnutí, vše bez systému, pro radost, přišla nějaká akce, duatlon tuším, já zjistila, že nejsem kupodivu poslední, divný. Tak se zalíbilo se občas někam přihlásit a zablbnout. Přišel první triatlon, kupodivu bez utopení a zase dobrý umístění. S jídlem roste apetit. Trochu jsem se snažila. Jenže – problém kolem let s pohyb. aparátem, po jedné běž. akci ITBS, docela se i rád opakující s nějakou větší zátěží, pak před 2,5 lety patní ostruha, na vše pomohly lasery a asi i trochu klid, ta ostruha byla 4měsíční výpadek a to asi mělo vliv na nenaběhaný objem na 1/2ironman , takže při cca 10.km ITBS a nic moc dopajdání, to bylo před 2 lety. Jenže min. rok zas achilovka bez toho, že bych něco přepískla a táhla se celé léto, zas laser. Zalíbilo se trochu VFF i naboso, nemám problém třeba po štěrku. V zimě jsem raděj vklouzla do bot, nemám bosoběh či barefoot nebo jak se to vše jmenje jako modlu, ale část. můžu a líbí se), v únoru bohužel výron, pak to šlo jen v odpruž. botách, ale šlo. Objemy 20–30 km za týden, což není téměř nic pro některé, by se dalo říct. Takže letošní léto – objemy do cca 35 km za týden a znovu bolavá achilovka a na druhé noze haglund. pata, (ortoped prohlásil přetížení, že někomu ty objemy stačí – mám bohužel chorobu, která je teď v klidu, neomezuje zatím, ale vliv na imunitu, nechce se mi tady rozepisovat jako třeba o rozstr. skleroze, možná na ty drobné záněty to má ale vliv), boty mám raděj méně odtlumené,teď adidas kanadia, předtím výhr. saucony do ter. které seděly, neb běhám hlavně v terénu, do toho výklusy velmi opatrně kvůli achil. naboso či VFF . Chtěla jsem si zaběhnout půlku baroka, byla jsem tam tuhle na kole,nádhera, ale se mi to hroutí a mám pocit, že mi asi běh nad cca 20 km za týden není souzený nebo nevím, napadá mě i špatná technika, tak nevím či někoho vyhledat, zas čekat až zapůsobí laser nebo se na to vybodnout a raděj zase více kolo? Ale mě letos ten běh víc baví a při rod. povinnostech je to časově mnohem lepší a víc čistí hlavu. Ježíš, to je elaborát, nebýt toho červenýho, tak to nepíšu.

Rakovník

lassie žena 27.08.2011 22:02:00

Jinak – netoužím po běhání maratonů, strop je asi ten půlmaraton nebo i míň, ale trochu mě štve, že při těch objemech a běhání pro radost mě prostě něco musí začít časem bolet, boty, neboty.

Praha

Celkem 26381 km
Minulý měsíc 21 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 27.08.2011 22:15:04

>> lassie, 27. 08. 2011 21:52:09

Silvo, občas jde něco nahoru, občas dolů. U Tebe teď asi zrovna dolů. Nemá význam Ti radit, to Ti stejně nikdo neporadí. Ale snad má význam Ti říct: „Vydrž, zase se to zlepší“. Evžen A vrána Sára Ti taky drží křídla!!!

P.S. Hodně mimo. Před dvěma týdny jsem jel přes Rakovník. Na jiném vlákně jsme kdysi rozebírali vaření a nějaké chuťovky. Jak to, že jsi s nimi nečekala na náměstí??!!?? :-))

Sloviensko

rudo muž 27.08.2011 22:34:07

tiez som chodil teda behal zo zranenia do zranenia a pred asi 25 rokmi sa to zlomilo k horsiemu, este potom opakovane snahy o navraty vzdy niekolko mesiacov, stacilo to vzdy len na casy tesne pod 40 na 10km a pred asi 18 rokmi to uz dalej neslo

bolo v tom vselico a tiez imunitny system a neustale som hladal co s tym a ako z toho von. Zacalo svitat na lepsie casy asi pred 5 rokmi a az v poslednych tyzdnoch prelom a mozem zasa behat a robit vselico ine bez nasledkov.

Cesta nie je jednoducha ale nevzdavaj, riesenie existuje vzdy

ked chces posli mi mail

drzim palce

Motto: you can't stop, what is coming !

vladoskydive muž 02.09.2011 17:33:22

Tiez drzim palce aby sa zranenia vyliecili a aby Ti beh prinasal len radost :-) Ked uz je to take to forum kde sa mozme jeden druhemu postazovat, ja sa uz asi tri mesiace pokusam natrenovat tie vy.. 60m sprinty a zlepsenie v rychlosti stale neprichadza. (Rudo vie o com hovorim, spomenie si na mna :-)) Beham kopce rovinky, dlhe behy pre dobry pocit, drepy s vyskokom a obcas to cyklo, snazim sa trenovat kazdy den ked sa da a stale 60ka za ubohych 9,5 :-( . Tento tyzdem ma to uz nasralo beham od pondelka a dnes (piatok) som zistil ze po asi 5 km pohodoveho tempa a 8 pokusov o sprint na rovinke som ledva prisiel domov. Poondiata kyselina mliecna alebo co to tam je. Furt mi chuti len sladke zrat a mlieko pyt a behat uz ani nemam chut tak ma bola nohy. Tak som sa zase trosku tu postazoval :-) Rudo co by si poradil na takyto stav? myslim ohladom tej stravy v poslednom obdobi straasne vela sladkeho. Je to pre sportovca (takeho slabsieho jak ja) vhodne? Diik a drzte sa, snad sa nam ta sinusoida uz otoci tou vrchnou spickou :-)

Sloviensko

rudo muž 02.09.2011 21:40:48

>> vladoskydive, 02. 09. 2011 17:33:22

jedz co najviac zeleniny, tolko aby si mal stale plne brucho a uz sa ziadne sladke nezmestilo, zelenina varena vo vode, najma zelene listy

sprinter nema trenovat kazdy den

Borzov mal trening postaveny na planovani oddychovych dni

a Pietro Menea trenoval systemom 4/4

4 dni trening a 4 dni komplet volno

pricom tie 4 dni trenigu boli kazdy o inom

1× max rychlost, 1× expliozivna sila, 1× max sila, 1× rychlostna vytrvalost

je to podobne kulturisdtike, silovemu trojboju a podobne, kde pokrocile systemy trenuju 1 sval 1× za tyzden aleno aj este s s viac dnami volna

vladoskydive muž 03.09.2011 13:50:36

>> rudo, 02. 09. 2011 21:40:48

Skusim tu zeleninu a asi viac volnych dni. Kolko by mal asi tak trvat bezecky trening myslim casovo, ked chcem rozvijat tu nestastnu rychlost ale nechcem stratit svoju vytrvalost? Problem je asi tam ze behat „dlhsie trate“ (ako rekreacny bezec mam u nas v lesiku taky 8 – 9 km okruh) ma proste bavi, odreagujem sa pri tom a po behu mam taky fajny pocit slobody :-). Tie sprinty alebo vybehy do kopca si treba dat pred alebo po dlhsom behu? Co je podla Teba lepsie? Ja som zacal robit tak ze odbehnem take 3 – 4 km, pri kopceku sa zastavim, strecing a natahovacky, potom nejake vybehy do kopca, davam si tak 8 – 10´, pobehnem kusok dalej, dam si nejake rovinky (t.j moje pokusy o 60m sprinty :-)) a dobehnem dajakych zvysnych 5 km okruhu. PS: som rad ze je tu clovek ktory vie poradit, ked citam odborne clanky tak mam z toho len taky mis-mas lebo vzdy pochopim podstatu veci inak :-) Dik.

Sloviensko

rudo muž 03.09.2011 23:57:28

>> vladoskydive, 03. 09. 2011 13:50:36

problem je kombinacia dlhych trati a sprintu, da sa to teoreticky ale potreboval by si 24/7 okolo seba tim expertov.

Pokial behas po lese koli psychickemu oddychu, tak mozes zvolit strategiu kde bedes behat vyhradne len rege behy pri tepoch 120 a menej, ktore ta nijako neunavia a pomozu zotavit nohy zo sprinterskeho treningu

tvoj system kde bezis nejake 4km sa da vyuzit ako rege rozklus, ale musi byt dostatocne pomaly a potom zase druha cast lesneho okruhu ako pomalicky vyklus

samotne useky ci uz do kopca alebo rovinky, musia byt kratsie ako 30 sekund, ziadna vynimka

ale na rozvoj rychl;osti je najlepsie ked su len v dlzke kratsej ako 8 sekund

orientacna hodnota 6 sekund,

prestavky medzi rychlostnymi usekmi orientacne 10 minut, urcite viac ako 5 minut. nohy musia byt kompoletne rozcvicene ale zaroven kompletne oddychnute aby mohli vydat max 6 sekundovy vykon

celkovy pocet usekov na max rychlost alebo max vykon by nemal byt viac ako 6 zo zaciatku az kym nenastane vyrazne zlepsovanie

je vhodne si jasne rozdelit dni ze co sa robi ktory den.

takze ak stabilne sa rege rozklusas a potom vyklusas na lesnom okruhu, tak v prostriedku spravis 1 den napriklad 6 usekov 6 sekund do kopca s minimalne 5 min prestavkami

v iny den das max 6 roviniek 6 ekund s minimalne 5 min prestavkami

v iny den tam das napriklad max 6 serii zabakovych skokjov na co najdalej doskakat moze byt do kopca alebo na rovine

a iny den zase striedave co najdlhsie skoky z nohy na nohu napriklad do kopca – 6skok

v ramci rozcvicenie po rozkluse a pred tymi usekmi je treba dat ABC, kde sa snazime o max moznu frekvenicu cvikov ale az po zvladnuti ich techniky

je dobre mat den ked sa robi len ABC vzdy len 6 sekund a dostatocny oddych medzi kazdym pokusom.

dlhy pomaly rege klus rozvija AEP, takze sa bude postupne zlepsovat aj vytrvalecka kondicia, aj bez toho aby sa trenovaly blikzo ku ANP alebo niekde medzi ANP a AEP. Takato kombinacia vzajomne negativne neovplyvnuje rozboj rychlosti ani rozvoj zakladnych aerobnych vlastnosti

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.