Běh mě zlobí :)
goog_sleep 07.03.2011 19:05:42
Zdravím všechny běžce a běžkyně. Abych se ve stručnosti dostal ke vsým dvěma běžeckým problémum .Je mi 25 a s během jako takovým jsem začal na doporučení kvuli mím problémum s nespavosti a zlepšení kvality spánku celkově . Sportovní aktivity mi nejsou cizi, proto po nakoupení kvalitních bot a ostatních doplňku jsem vyběhl na svuj nedaleky ovál. Snažím se běhat 3–4× týdně , né však méně. 5–10 km podle počasí , nalady atd :). Co se spánku týká zlepšení opravdu přišlo, nic méně mám dost sedřené stehna což je pro mě trochu problém né ovšem takový jako jsou sedřené bradavky :-O . Zkoušel jsem snad vše. Trička volnější i upnutější z bavlny i technických materialu určených k běhu .NIC nepomaha je to peklo :D
Tak nevím došlo i na lepeni bradavek ale to už přišlo usměvné i mě ,co vy a tento pro mě nepřekonatelný zadrhel ? Zvyknou si časem ? nebo něco dělám opravdu špatně? je to dost nepříjemný pocit .
Díky předem za všechny tipy a triky moc se nesmějte a jestli se to tady už řešilo nevšiml jsem si mužete mě odkázat . Sleeper.
Brno
mulisak 07.03.2011 19:18:27
Divny, ze se ti to stava pri tak kratkych bezich, ale poradne si prislusny partie mazni pred behem indulonou a jestli je mas rozedreny, tak si dej par dni pauzu nez se kuze zhoji.
Olomouc
tomaz 07.03.2011 19:30:43
>> goog_sleep, 07. 03. 2011 19:05:42
jj, to se tu řešívá. Bradavky někdo přelepuje, někdo maže. Nejlepší je vyzkoušet a vybrat si, co ti bude vyhovovat. Se stehny problém nemám, ale asi taky pomůže máznout.
Ať to běhá
Brno
Pavlis 07.03.2011 19:38:34
Bradavky lepím, stehna mažu. Někdy jsem podřený i po 5km, někdy běžím 30km a nic. Záleží na triku, aktuální tloušťky stehen, vlhkosti vzduchu… Každopádně nejsi divnej, je to normální.
Brno
Ovečka 07.03.2011 20:24:21
Zkuste podprsenku, dělají se prý už i pro pány;-)
Brno
milan 07.03.2011 21:10:25
To je věčné téma. Když to vezmu odspodu: V horku a vlhku vydržím bez odřenin stehen tak kolem 1h. Proto raději než v trenkách běhám v leginách. Bradavky mám podlepené pořád, protože jen mazání mě vydrží i v zimě max. 60 minut. Kvalitní náplasti 3M měním jen když jsem odejit do sauny. Jinak vydrží klidně i 15 sprchování. Dvakrát se mě stalo, že jsem při letních dlouhých závodech (MSM, M Rajec) improvizoval s jinými náplastmi a výsledek podle toho vypadal.
rudo 07.03.2011 21:26:24
stehna – obliect gate po kolena alebo aspon do pol stehien
bradavky – topless
PeterFabok 08.03.2011 10:10:41
>> rudo, 07. 03. 2011 21:26:24
pridavam sa.
dolezite je tiez zvnutra gati odstrihnut stitok s udajmi pre pranie, pokial je rozmernejsi alebo na nevhodnom mieste, moze to sposobit problem.
skus triko z hodvabu alebo s jeho vyssim obsahom, napr. silkbody alebo podobny vyrobcovia.
menej kvalitnou ale dostupnejsou alternativou je merino (smartwool apd.)
PeterFabok 08.03.2011 10:13:13
>> Ovečka, 07. 03. 2011 20:24:21
Praha 9
asteryx 08.03.2011 10:39:13
>> milan, 07. 03. 2011 21:10:25
ahoj Milane, mohl bys sem prosim te hodit odkaz na ty naplasti? Ja jsem nejaky 3M pouzival ale nestaly za moc, ted mam nejaky „obycejny“ a dvouhodinovy beh vetsinou vydrzi, ale cas od casu spadnou a to je pak neprijemne. Diky
jinak abych nebyl uplne off topic: tak jak vidno z meho prispevku ja lepim na kazdy beh. Jen jsem si ted na zimu poridil termo triko od Adidasu a to me obepina tak ze lepit nemusim, ale pres zbyvajici cast roku lepim :)
Praha 4
Dav 08.03.2011 10:57:04
Kvůli odřeným bradavkám skoro pořád nejmíň dvě trika, spodní
přiléhavější, stará už hrozně sepraná moira těsně před rozpadem, na
tom volnější dres, cyklistický, kvůli kapsám, stějně jsme někdy
odřený, takže da delší preventivně lepím. Klidně páskou bez
polštářků, většinou stejně doma vyštrachám jen nějakou
izolačku:-)
Vnitřky stehen mažu před každým během, v kombinaci s legínami ani
náznak odřenin.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.