Běžecká pauza
Shon@11 16.08.2010 13:25:25
Ahoj, chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně tréninkové pauzy od běhání. Běhám 3× týdně (+ 2× týdně posilovna). Týdenní kilometráž mám zhruba 40 km. Zajímalo by mě jestli je vhodné si třeba každý desátý týden dát úplné volno od běhání a zařadit např. místo toho plavání nebo jiné doplňkové aktivity? Myslím to hlavně z hlediska přetrénování a celkově aby si tělo od běhu trošku odpočalo. Jak to praktikujete vy? Běháte prostě dokud vás nezastaví např. nemoc, zranění, práce, počasí atd? Nebo dáváte občas například ten týden úplné volno od běhání? Díky za rady a nápady a běhu zdar
Praha 12 - Modřany
Mirek Kostlivý 16.08.2010 14:12:57
>> Shon@11, 16. 08. 2010 13:25:25
Odpočíváš od běhu více než dostatečně, takže bych byl klidný. Já si dávám občas volno okolo vánoc, ale týden neběhat bych nevydržel. A pauzu od běhu by ti mohlo dát jedině zranění. Když běháš, tak nemoci se ti (většinou) vyhnou, a práce se dá naplánovat. A počasí? Včera po 21. hodině tady padaly v Modřanech a okolí kroupy, tak možná ještě v tom se moc dobře neběhá. Zvláště když jich bylo tolik, že ještě dopoledne v Písnici jsem běžel asi 5m po jejich 10cm vrstvě! Běžet v srpnu v Praze po ledu, tak to je opravdu rarita, a komu než běžci se to může poštěstit ? Tak ať ti to běhá!
Brno
mulisak 16.08.2010 14:19:18
Běhám dle chutě a času s tím, že prvního bývá víc. Několikrát se mi stalo, že jsem třeba týden neběžel a podle mě je to spíš dobře. Moji rekreační výkonnost to neohrozí (pokud se v pauze nevěnuji pouze obžerství a alkoholu) a o to lépe se pak cítím, až zase konečně vyběhnu. Běh zatěžuje pořád ty stejné svaly, čímž vzniká riziko vzniku svalové nerovnováhy, takže běžecká pauza zahrnující jiné aktivity a zatěžující jiné svalové partie je teoreticky velice prospěšná. Je super, že zároveň posiluješ, zkus se inspirovat vygooglenim „strength training for runners“.
A rady od lidí, co naběhají za měsíc tolik, co ty za rok, ber s rezervou
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.