Mizuno Wave Cabrakan
fiba 03.07.2010 12:53:46
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s těmito botkami, nebo můžete poradit s koupí krosových bot? Vážím cca 90–95kg, silnici běhám s nirvana 5 a jsem spokojen, v těžším terénu, se kromě opotřebení bot ozývají též má zranění z předchozích sportů, proto uvažuji o botách extra do terénu, které vydrží přeběh po silnici(než se tam dostanu) a poté budu šetřit své zdraví a běh si užiju. Ještě jsem uvažoval o Mizuno Wave Ascend 4, jsou levnější, avšak s tou váhou si nejsem jist(myslím svoji váhou). Děkuji za radu M.
shutter 13.08.2011 19:14:26
Ahoj,
chcem sa opýtať, či si kúpil Cabrakan alebo Ascend, pretože hľadám zhruba to isté ako ty a tiež uvažujem o niečom od Mizuno. V podstate by ma zaujímalo, aké máš s nimi skúsenosti…
Litvínov
mira.bery 13.08.2011 21:25:39
vážím 98kg, mám už druhé cabrakany a jsem spokojen. kluk má ascendy a je také spokojen. jen váží o 25kg míň. je fakt, že cabrakany jsou těžší, ale běhám pro radost a šetří mi klouby.
shutter 13.08.2011 23:05:35
>> mira.bery, 13. 08. 2011 21:25:39
Ďakujem, ja mám okolo 80kg, myslím že ascend budú akurát…
Praha 5
MilosPanco 28.03.2012 08:46:10
Mám Cabracany. Používám je hlavně přes zimu a do terenu.Jsou pohodlné, dobře drží v terénu a mají dobrý vzorek na kterém se nedrží nečistoty. Myslím, že oproti Ascendum budou lepší za mokra či ve sněhu.
Lysá nad Labem
zdeno 28.03.2012 12:16:52
Přesně tak. Hlavní výhoda Cabrakanů oproti Ascend je odolnost proti vodě. Jsem s nimi taky spokojen, třebaže jsou oproti ostatním Mizunům trochu užší.
Radomir 28.03.2012 19:15:41
Taky přidávám pozitivní názor na Cabracan (verze 2). Mám je do sněhu a terénu, perfektně drží nohu, jsou pohodlné a solidně nepromokavé, přitom však rozumně dýchají. Na léto se mi však moc neosvědčily – docela je v nich teplo (což se v zimě cení) – zřejmě daň za nepromokavost.
Mimochodem – nepromokavost není řešena membránou (typu GoreTex apod.), nýbrž nanotechnologií, která by se měla čas od času obnovovat. Já jsem to dosud nedělal a zatím jsem v pohodě.
Lukovany
Hanča 03.11.2012 14:19:26
S nástupem krosových závodů a podzimního počasí bych chtěla obnovit diskuzi na toto téma. Zjistila jsem, že běhat krosy není v silničkách nic příjemného a ráda bych si nechala poradit od zkušených běžců. Rozmýšlím se mezi modely Cabrakan a Ascend. Nejsem žádné tintítko (70kg) a mám na ženu dlouhou úzkou nohu (vel 43). Předem děkuji za rady. PS: silnici běhám v mizunách elixír a nedám na ně dopustit.
Therress 03.11.2012 17:59:33
Zdravim, ja si koupila cabrakan 3 a jsem spokojena, strih je opravdu uzky, ale v pohode:-), kamarad ma ascendy a kdyz bezime spolu napriklad v mokru, tak je mam mnohem drive promocene, takze odolnost vuci vode u cabrakanu urcite lepsi. Jinak si myslim ze napriklad v podrazce neni velky rozdil. V cabrakanech je urcite vetsi teplo, v lete se v nich behat neda ani teren. Zato v ascendech pry celkem v pohode. Snad jsem nejak pomohla:-)
Lukovany
Hanča 04.11.2012 19:26:39
Tak to asi vypadá, že Cabrakan u vás vyhrává. Děkuju za info :)
skalka 06.11.2012 11:57:38
>> Hanča, 04. 11. 2012 19:26:39
Ahoj, prosím Tě, v těch elixírech běháš jen po silnici nebo i po
zpevněných cestách třeba v lese? Dal by se v nich absolvovat např. 1/2M
?
Vím, všechno je relativní . Díky za postřehy.
Praha 5
MilosPanco 06.11.2012 17:40:19
>> skalka, 06. 11. 2012 11:57:38
Já jsem v Elixírech absolvoval několik půmaratonů. Jinak v nich běhám prakticky všude, včetně lehkého terénu.Tedy, parky, polní cesty, lesní cesty atd. Jedinou nevýhodu vídím v podrážce, kde se občas do otvoru pod patou zachytí kámen,. To se mi ale stalo asi 3×. Jinak je samozřejmě kombinuji s jinými typy – v zimě a v mokru Cabrakany, Adidas Boston a Asics Nimbus.
Lukovany
Hanča 06.11.2012 17:40:20
>> skalka, 06. 11. 2012 11:57:38
V elixírech jsem odběhala defakto celej rok. Zúčastnila jsem se v nich různých závodů (od 5km po maraton) na různém povrchu (silnice, zpevněné cesty) a nemůžu na ně dopustit. Jsem typický patař, mám po 2 operacích kolene, dlouhou úzkou nohu a botky padnou jak ulitý :)
skalka 06.11.2012 19:01:50
>> MilosPanco, 06. 11. 2012 17:40:19
Oběma díky za zkušenosti, není nad ně. Budu teď vybírat u Mizuna, tak jsem si vytipovala tyhle nebo cabrakany, ale momentálně si pořídím jen jedny, takže jde o to, jestli budu myslet víc na blížící se zimu, nebo na zbytek roku a sezonu. Další jiné boty samozřejmě mám a střídám. Ovšem každá bota dobrá! Tak do toho nějak praštím
(Už se cítím „ulítle“, zanedbávám totiž běžné, normální boty, které mně ubývají. Konečně si také nějaké nové musím koupit…)
>> Hanča, 06. 11. 2012 17:40:20
Ať se ti v cabrakanech přes zimu dobře běhá a v příštím roce zařadíš ještě vyšší kosmickou. Už nyní ti to pěkně lítá .
Lukovany
Hanča 25.11.2012 21:40:59
Sice to tady vyhrával Cabrakan, ale já nakonec zvolila Ascend (celoroční botka oproti cabrakanům). O víkendu jsem botky hned provětrala (lesní a polní rozblácené cestičky a stráně) a za mě můžu říct -velká spokojenost :)
Lysá nad Labem
zdeno 26.11.2012 13:00:30
Doplním svoje zkušenosti. Je vidět, že každý vnímáme jinak, přesto se u těchto bot hodně shodneme. Cabrakany používám na terén a v zimě do břečky, nedám na ně dopustit, jsem naprosto spokojen. Pro mne trochu úzké, ale je to ještě přijatelné. Překvapila mne zmínka, že se v nich v létě nedá. Naběhal jsem v nich i v létě dost kilometrů a vůbec jsem neměl pocit, že jsou nějak výrazně teplé. Doplním ještě k Elixírům. Používám je na všechny závody, 10 km až maraton, a na rychlejší tréninky, i mimo silnici (zpevněné cesty). I u nich nemám, co bych vytknul.
Arnhem
Janka86 22.04.2016 10:56:07
Tak se taky pridam s dotazem. Jake krosove mizuna pro mne? Na vahu 80kg a sirokou nohu. Ted beham v mizuno wave ultima, ale potrebuji botky na Jesenicky pulmaraton. Dik za rady.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.