KAMINKY vs. ASFALT
Daniela20 22.06.2010 16:06:24
Ahoj,
chtela bych se zeptat, zda-li behani po kaminkate ceste je narocnejsi nez behani po asfaltu a jestli je to setrnejsi ke kolenum?
Normalne v Praze beham kolem osmi km uplne v pohode a tady, v Oslo, jsem si sla zabehat kolem jezera (trasa je sice jen kolem 4km, ale je tu hodne malych kopecku, ktere se musi vybihat a sbihat) a docela jsem pak koukala, jak me boli nohy a to hlavne chodidla (botama by to mit nemelo, beham uz delsi dobu v Mizunach a jsem s nimi velmi spokojena)
Diky za radu,
Daniela
Postrizin
SlavoK 22.06.2010 16:13:02
Kaminky pod botami podkluzuji, proto museji chodila a litka vic pracovat, to by vysvetlovalo bolest. Podobne jako na lede. Ze by byla kaminkova cesta setrnejsi ke kloubum bych netvrdil, pravdepodobne je vzhledem k hmotnosti cloveka stejne tvrda jako asfaltka.
xPablos 22.06.2010 17:05:10
>> Daniela20, 22. 06. 2010 16:06:24
Jo Oslo, to je pro me srdecni zalezitost. Tise zavidim.
Ja beham kombinaci asflat/kaminky a nerekl bych, ze by me nejaky usek unavoval vyrazne vic. To spis budou delat ty kopecky – protoze energii co vlozis do vybehu, ta se ti pri sebehu nevrati.
Ha det bra
Olomouc
tomaz 22.06.2010 17:19:42
>> Daniela20, 22. 06. 2010 16:06:24
pokud jsi předtím běhala rovinatou trasu, tak to může být právě změnou profilu. Při běhu do/z kopce se svaly zapojují jinak. Dokonce možná i jiné svaly. Takže by na to nemusely být zvyklé.
Daniela20 22.06.2010 20:11:09
Ok, diky moc za odpovedi..
To xPablos: pro me je taky Oslo srdecni zalezitosti, proto tu jsem:-)) Super priroda, mili lidi, i nadherne pocasi!!!! za posledni mesic pouze tri proprsene dny:-))
Praha
mapo 22.06.2010 21:06:56
Taky záleží na tom, jestli se do těch kamínků boříš nebo ne, protože když se odrazíš z nepevného povrchu, tak potřebuješ o trošku víc síly. Tedy to může víc unavit.
xPablos 23.06.2010 06:55:09
>> Daniela20, 22. 06. 2010 20:11:09
Ono uz je to zhruba 10 let zpatky, co jsem tam byl. Ale na zebricku oblibenosti navstivenych zemi je to porad bezkonkurecne moje jednicka.
V Oslu jsem byl jenom par dni (spal jsem u nejakyho jezera, kde behali lidi ), vic casu jsem travil v Trondheimu (chodil jsem s norkou, ktera tam bydlela), potom jsem jel stopem za polarni kruh – Fauske, Bodo, Mo i Rana. Mili lide je mozna slaby slovo. Ridici, ktery jsem stopnul me brali domu na obed, v restauraci mi nedovolili ani zaplatit kafe, co jsem vypil. Vsichni o Ceske republice vedeli vcelku dost (kde lezi, prezident, sportovci – predevsim Raska, rozdeleni se Slovenskem,…).
Omlouvam se za offtopic, ale Norsko je proste moje slabost
Nevis jestli tam neprobihaji nejake 1/2 maratony, maratony? Ja jsem tenkrat jeste nebehal, tak jsem se o to nezajimal…
Daniela20 23.06.2010 12:09:38
>> xPablos, 23. 06. 2010 06:55:09 Ja bydlim u Songsvannu – to je jezero, kolem ktereho se beha a i spi ve stanech.. No, vim, ze se pulmaraton bezi v zari..chtela jsem ho taky bezet, ale to uz budu zpet v Cechach, bohuzel.. Jinak jsem byla behat asi pred 14 dnema u Songsvannu a byl tam maraton v lese, takze asi porad se neco deje. Vetsina lidi kolem me tu beha..zacala jsem tu rikat, ze kdo nebeha, neni Nor:-))
xPablos 23.06.2010 13:01:25
>> Daniela20, 23. 06. 2010 12:09:38
Tak to jsem podle satelitni mapy spal presne tam Pamatuju si ze to bylo timhle smerem, zkraje molo, stadion a ze na metro to bylo kousek.
Uz jsem nasel, bezi se 26.zari pulmaraton i maraton http://www.oslomaraton.no/…iderInfo.htm Snad se mi nekdy podari to spojit s dovolenou.
Co jsem za ten mesic a pul pobytu poznal, oni maji norove ke sportu zvlastni vztah. To stacilo, aby dve deti zacali zavodit na kole a uz se ozyvalo tleskani a „heya heya“ Takze verim, ze atmosfera na zavode tam musi byt naprosto perfektni.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.