Běh na sněhu a vůbec v zimě
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 18.10.2006 09:53:54
Zdravím a navazuji na diskuzi o nesmekách. Nebyly by náhodou lepší boty Botas Tempo 2 z E-shopu? Uvažuji o nich… Mě se teda niky nezdálo, že by mi boty na sněhu klouzaly, ale možná to bude tím, že to jen nevnímám a s těmi hřeby by běžely nohy a pět minut potom by se objevilo i tělo… Dále jsem slyšel taky o řetězech ve spreji – nějaké zkušenosti? A ještě jedna věc: používáte sprej na impregnaci?
Zbořený Kostelec
papaaya 18.10.2006 10:09:09
S VlastouK jsme se shodli (a tim zkuseneho ‚zimniho tvora‘ Mounta prekvapili), ze na kluzkem povrchu (led ci uslapany snih) vytecne drzi Mizuna Maverick. Probehal jsem v nich celou dlouhou lonskou zimu a jen jednou se valel na ledu – ale to byla ma blbost, proste do zatacky nelze vlitnout plnou rychlosti. Kamos ma nesmeky (viz clanek na titulni strane behej.com), beha v nich a nemuze si je vynachvalit.
Brno
milan 18.10.2006 10:40:00
Jsem asi v tomto ohledu hodně konzervativní a tak zastávám názor,že stačí kvalitní podrážka bez dalších „zlepšováků“.V zimě běhám pomaleji z několika důvodů :pomalým tempem lépe udržuji „tepelný komfort“ a zároveň si hlídám dopad kvůli kotníkům.Zimní běh je i dobrý treningem citu pro rovnováhu,který se dá zúročit v horském terénu.
Brno/Havířov
forest 18.10.2006 10:40:49
Tempa bych výražně nedoporučoval – je to závodní bota na orienťák, podle toho taky vypadá (je relativně úzká, bez tlumení kvůli lepšímu kontaktu s podložkou). Na ledu se ti bude smýkat úplně stejně jak normální bota (na tvrdším sněhu sice bude držet lépe). Jinak nemá skoro žádné polstrování – bude v ní řádná kosa v zimě. A běhat v téhle botě 20 km je zážitek sám o sobě – kdo běhá orienťáky, tak ví o čem mluvím…
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 18.10.2006 12:24:40
[quote=forest]Tempa bych výražně nedoporučoval – je to závodní bota na orienťák, podle toho taky vypadá (je relativně úzká, bez tlumení kvůli lepšímu kontaktu s podložkou). Na ledu se ti bude smýkat úplně stejně jak normální bota (na tvrdším sněhu sice bude držet lépe). Jinak nemá skoro žádné polstrování – bude v ní řádná kosa v zimě. A běhat v téhle botě 20 km je zážitek sám o sobě – kdo běhá orienťáky, tak ví o čem mluvím…[/quote] Aha, já měl teda v létě myšlenku, že bych chtěl boty s hřebíky na sníh a na krosy. Nějaké NB jsou asi za 1400, ale pak jsem zjistil, že se po pár km na asfaltu hřebíky zničí a kde je u nás 100% krosový závod? Nikde, všude je aspoň část asfalt, kameny apod… Tak díky, asi na Tempa zapomenu a budu věřit mým novým botám Mizuno Ablaze – trakce se zdá docela v pohodě… :D
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy 11.12.2006 17:06:18
Zdravím, letos poprvé se chystám na „horský“ kros (24 km), většina tratě bude zřejmě pod sněhem (pokud napadne). Máte někdo zkušenosti s návleky na běžky? Nerad bych po pár kilometrech sypal sníh z bot, nemluvě o mokrých a promrzlých nohách. Na druhou stranu bych si nerad návleky prodřel (guma drží na podrážce). Tudy
johari 29.12.2006 09:58:25
Ahoj! Dnes jsem prvne zkusila nesmeky a jsem z nich nadsena. Beham sice pomalu, ale presto jsem se vcera pekne valela, kdyz nasnezilo.. dnes s nesmeky na nohach to bylo neco jineho, ani na zledovatelem kopci jsem neuklouzla.. na rozdil od meho psa …
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.