dá se posunout tepovka?
radon 11.06.2010 09:59:21
Při testech na ergometru mám naměřenou max.tepovku opakovaně posledních 6let 171 a minulý měsíc dokonce 168.šlapu cca 15min a končím na 400W.Když mně bylo 27,měl jsem maximálku 179.Chodím stále k jednomu kardiologovi,který taky rád běhá.Při jízdě na kole těch 170 nedám ani v kopcích.Když jedu podlahu a nastupuje se ,ukáže mi to 165–167 a dál už mě nohy nepouštěj.Při běhu např,když běžím 7km v tempu 4,50min,dostanu se lehce na 150–155 tepů..když ale tuto trasu poběžím rychleji,tepy už mi nahoru lezou pomalu.Např.když běžím 7km v tempu 4,35min na kilák mám okolo 160tepů,když zrychlím na 4,25min,vyleze mi to na 165–168 a konec protože nohy už to neakceptují-zejména hamstringy.Podotýkám,žejsem podstatně lepší cyklista než běžec,i když mám rád obojí.I jako fotbalista jsem si naměřil při pětistovkách v 35 letech maximálku pouze 172 a byl jsem vždy mezi fotbalisty jeden z nejlepších běžců..což ale není nic zvláštního,protože jsou to většinou lenoši.Já bych to neřešil,ale je mi divný,že při společních trenincích cyklisté tepou o cca 10–15 tepů více.Faktem ale je ,že jsou většinou o 10 let mladší.No a ti starší cyklisté a běžci na sportestery kašlou,takže mi chybí srovnání.možná bude nejlepší sportester užívat jen občas…
tashunko 11.06.2010 12:08:33
je to uplne normalne. Maximalka z vekom klesa (mala by). Aj priblizny vypocet maximalky sa rata z veku, 220 – vek.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.