Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » kolo vs běh

kolo vs běh

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:18 (2000)

radon muž 18.04.2010 10:30:34

V současné době jednoznačně preferuji běh.jsem limitován plochými nohami,a proto běhám tratě od 5 do 10km.Jako bývalý cyklista však občas-tedy 1krát až 2krát týdně usednu na kolo a těch 70km v rovinatém terénu nebo 50km v sázavských kopečcích dám.včera jsem jel právě tu sázavu a dnes ráno jsem měl při běhu uplně olověné nohy.Paradoxně,když jsem zrychlil z 5,10min na 4,45min na kilák, unava mizela.Dá se částečně nahradit běžecký objemový trenink třeba 2hod až 2,5hod jízdou na kole?Když chci běžet něco rychlejšího,je vhodné před tím jezdit něco delšího na kole?Díky za rady

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 19.04.2010 06:52:33

Ahoj,

objemový trénink kolem nahradit jde. Pokud se tedy bavíme o tréninkuj obecné vytrvalosti. Z hlediska návyků těla na zátěž (klouby, vazy) zase kolo moc nepomůže.

Olověné nohy máš, protože se na kole a při běhu zapojují trochu jiné svaly a tělo na to není zvyklé. Ale zvykne si.

Před rychlejším během myslím nemá smysl jet něco delšího na kole. Jedině, že bys tak chtěl zvýšit celkový čas zátěže. Ale uškodit to taky nemůže. Význam by to mělo jen jako přechodový trénink na triatlon.

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“

Liberec

Celkem 8099 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:55 (2013)
půlmaraton: 1:23:55 (2013)
maraton: 3:00:46 (2013)

Advid muž 19.04.2010 06:55:24

Když chci běžet něco rychlejšího,je vhodné před tím jezdit něco „delšího na kole?“

Já to pochopil tak, že slezeš z kola a půjdeš běhat a ty jsi asi myslel běh až druhý den. V tom případě platí to, že si tělo zvykne a vadit to nebude. Pokud se na tom kole moc nezničíš. :)

Motto: „Jde o to, Fletchere, že se svá omezení snažíme překonávat postupně, v určitém řádu. Prolétávání skálou přijde na řadu až někdy později.“
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.