Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Trénink po marathonu

Trénink po marathonu

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Praha 12 - Modřany

Celkem 161767,88 km
Minulý měsíc 634 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 02.10.2006 22:34:12

[quote=Lubosh]Nic­méně si myslím, že na čas pod 3:15 je nutné trénovat 5–6krát v týdnu, ale prostě menší štreky. Tedy jednu dlouhou (lehce nad 30 km), jednu polodlouhou (+/- 20 km), jeden trénink rychlosti či tempa a zbytek vyklusávání 8–10 km.[/quote] Ale s tím tréninkem 5–6krát v týdnu před marathonem samozřejmě souhlasím. Tím běháním obden jsem měl na mysli meziobdobí /např. měsíční/, kdy se člověk na nic velkého (např. marathon) nechystá. Takže např. chci jít Unhošť, v říjnu běhám obden regeneračně, abych nevyšel ze „cviku“, a v listopadu a prosinci normální trénink podle počasí. Ale je asi zbytečné naběhat mezi dvěma marathony přes dva tisíce km za čtyři měsíce, z toho skoro dva měsíce podle toho Creifova tréninkového plánu. Za osum týdnů to člověk sice i přes objem 1000km zvládne (včetně předepsaného tempa), ale jak je člověk unavený pozná teprve okolo 20. km v Košicích :).

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !

Praha 12 - Modřany

Celkem 161767,88 km
Minulý měsíc 634 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 02.10.2006 22:43:56

[quote=milan]Přes zimu jsem čtyři měsíce neběhal,letos se polepším.Podle mě je to ryze individuální záležitost,protože každý je jinak stavěný,odolný,s ji­nou sportovní či nesportovní minulostí.Spíš je důležitý douhodobý mírný „progres“-Bosák a kompenzační aktivity na eliminaci pohybové nerovnováhy.Pros­tě,mě se tento způsob osvědčuje a baví.[/quote] Taky jsem před prvním marathonem v zimě 3 měsíce neběhal (pouze doma intenzivní jízda na rotopedu) a za další čtyři měsíce to dohnal na dosud nepřekonaný osobák. Takže u někoho to prudké omezení běhání s následným usilovným tréninkem může opravdu fungovat. Ale tenkrát jsem si naivně myslel, že v zimě se nedá běhat :).

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 03.10.2006 05:26:08

[quote=Mirek Kostlivý][quo­te=milan]Přes zimu jsem čtyři měsíce neběhal,letos se polepším.Podle mě je to ryze individuální záležitost,protože každý je jinak stavěný,odolný,s ji­nou sportovní či nesportovní minulostí.Spíš je důležitý douhodobý mírný „progres“-Bosák a kompenzační aktivity na eliminaci pohybové nerovnováhy.Pros­tě,mě se tento způsob osvědčuje a baví.[/quote] Taky jsem před prvním marathonem v zimě 3 měsíce neběhal (pouze doma intenzivní jízda na rotopedu) a za další čtyři měsíce to dohnal na dosud nepřekonaný osobák. Takže u někoho to prudké omezení běhání s následným usilovným tréninkem může opravdu fungovat. Ale tenkrát jsem si naivně myslel, že v zimě se nedá běhat :).[/quote] Ještě pro doplnění :od prosince do konce dubna jsem na skialpech strávil vč. závodů celkem 246 hod a nastoupal celkem přes 50 km.Doma na spiningu 56 hod s prům.TF 136.Na běžkách jsem byl asi 8×.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.