víkendoví běžci - spíše běžkyně
Tachlovice
kaz67 01.04.2020 21:43:55
ahoj, už několik let přemýšlím nad zajímavým jevem v mém okolí:
v sobotu či neděli často jedu mezi 11tou a 12tou hodinou někam, potkám několik běžců, ale jsou to většinou běžkyně, a tak přemýšlím – u nich doma se nevaří nebo u nich vaří muži ? nebo jak jako to je?
běhající děvčata, prosím můžete mi to někajak objasnit ? velice děkuji
Černé Voděrady
MartiNo 02.04.2020 09:16:04
>> kaz67, 01. 04. 2020 21:43:55
Co to je za dotaz? Když ty jedeš tu dobou někam, tak taky tou dobou nevaříš, a co?
Jíst se dá bez vaření (vaří někdo jiný – z rodiny, v hospodě)
nebo (ten den dopoledne) nikdo – třeba je navařeno ze dřív,
nebo se „obědvá“ až kolem třetí až páté…
případně se běžkyně jde proběhnout místo oběda (já to tak dělám o víkendech často).
Možností je fakt hodně
Doba, kdy správná žena stála o víkendu dopoledne u plotny je pryč
Desert 02.04.2020 10:12:43
>> kaz67, 01. 04. 2020 21:43:55
fakt divnej dotaz, nekde se u vareni stridaji, a vubec neni nutno varit, staci vecer, spis se pochlub, jak to mas ty, kdyz se tomu divis
Meescha 02.04.2020 11:10:13
>> kaz67, 01. 04. 2020 21:43:55
Já čekal, že tu za ten dotaz dostaneš kartáč. Ale tak odpověď tam máš, každý má nastavený jiný režim. Já jsem třeba zvyklý jíst v poledne a o víkendu ideálně čerstvě uvařené jídlo (ohřívané je vždy o kus horší volba, tak to prostě je). I proto vybíhám o víkendu ráno a když je třeba, s obědem pomůžu (ne, neumím dobře vařit, tak jsou to spíš pomocné práce).
Zrovna u jídla je řád naprosto bez debat pozitivní věc, takže jíst v práci ve dvanáct a o víkendu ve tři, to mi přijde jako nerozumná volba, nicméně ať si jí každý kdy chce a co chce.
jm1 02.04.2020 12:19:03
>> kaz67, 01. 04. 2020 21:43:55 …v sobotu či neděli často jedu mezi 11tou a 12tou hodinou…
Na Jizni Morave (a okoli) v sobotu dopoledne probihaji bezecke zavody. Treba BBP ma start zenskych a jun/dor kategorii v 10:30, muzskych v 11:15. Pridej si k tomu delku zavodu + cas na dopravu do mista zavodu, a vyjde Ti, ze se v sobotu neobedva, ale az veceri
Alena77 02.04.2020 12:45:21
Já o víkendu běhám vždycky v poledne. Rodině dám oběd na stůl a vyběhnu. Všichni už to vědí, že máma obědvá až po tréninku.
check_drummer 02.04.2020 16:53:30
Zatím jsme tu slyšeli trochu kritiky, ale téměř žádnou odpověď od těch, kterých se tazatel ptá. Tak zatím můžeme jen spekulovat:
- manželé se při vaření střídají
- v 11h už je navaříno, jde se běhat a pak se obědvá
- kuře je v troubě, jde se běhat a po doběhu se z trouby vyndá
- máme navařeno od včera („dva dny stará svíčková je nejlepší“)
… Těch možností je asi dost.
Černé Voděrady
MartiNo 02.04.2020 17:05:49
>> check_drummer, 02. 04. 2020 16:53:30
Zřejmě jsem to špatně formulovala, ale všechny možnosti, které jsem uvedla v první odpovědi, jsou z vlastního života.
Chomutov
ZdenaPrso 02.04.2020 20:08:04
>> kaz67, 01. 04. 2020 21:43:55
Já nevařím, já jenom běhám. Asi proto žádného chlapa nemám…
Desert 02.04.2020 21:47:08
>> ZdenaPrso, 02. 04. 2020 20:08:04
to mi pripomina jedno video: „..... a co delate, kdyz prave nebehate?.....jak, kdyz prave nebeham, ja stale beham, stale beham......“
tinaB 02.04.2020 22:01:58
Dobře, tak třeba já – vařím pravidelně, ale ne extra složitá jídla. Takže například oškrábu a nakrájím brambory, dám do kastrolu s vodou a nechám tak;začnu dusit maso, péct kuře, nachystám salát, nastavím minutky a manželovi řeknu, ať vypne maso a nechá ho stát. Vyběhnu, po nějaké době překontroluju, jestli byl vypnut plyn či trouba. Po návratu uvařím nachystané brambory, než se osprchuju a převleču, je to tak akorát hotové. Maso v troubě anebo pod pokličkou nevychladne. Polévku vařím předem. Stačí????
Tachlovice
kaz67 02.04.2020 22:16:38
>> MartiNo, 02. 04. 2020 09:16:04
nic v tom dotazu nehledej, je zcela neškodný, děkuji za názory, jinak obědvat kolem páté jak píšeš – tak to je divný
>> Meescha, 02. 04. 2020 11:10:13
jak píšu Martině oběd kolem třetí nebo páté to je úchylný, a vidíš kartáč jsem nedostal, naštěstí nejsme v Americe, i když jsem byl připraven , ale obrázek o dané situaci mi stále chybí, odpoledne nebo k večeru jeto vyrovnané , kolem oběda ne a to to sleduju již několik let , musím tomu přijít na kloub
>> Desert, 02. 04. 2020 10:12:43 divný je tvůj názor, že říkáš že je to můj divný dotaz , ale odpovím ti, jídlo o víkendu máme na stole vždy včas, v sobotu manželka může vařit i v teplácích, ale v neděli jedině v kroji, tak asi tak
>> ZdenaPrso, 02. 04. 2020 20:08:04 dík za reakci, nikoho jsem se nechtěl dotknout jen odlehčit situaci, odmítám diskutovat na jiném tématu – viz koronaodborníci a že jich tam je
Já nevařím, já jenom běhám takže víš jak na to, řídíš si to po svém , běhá ti to moc hezky
Tachlovice
kaz67 02.04.2020 22:23:10
>> tinaB, 02. 04. 2020 22:01:58
ano stačí , prostě se asi vaří převážně jednoduchá jídla? uvaří brambor nebo rýže a v troubě se nějak upraví maso
Praha
EvženGe 02.04.2020 23:19:14
>> kaz67, 02. 04. 2020 22:16:38
Ahoj,
k počítači se cpala Sára, ale zahnal jsem ji .
Tady ty diskuse jsou takovej anglickej klub. Všichni se nějak známe a už skoro víme, kdo co odpoví. A naštěstí jako v anglickém klubu je tady taky většinou ta anglická slušnost. Jen občas se tady objeví nějakej Welzl, kterej nás zahrnuje neobvyklými historkami a názory .
MartiNo je podle mě úplně normální běžkyně (tj. nenormální ženská ), která vaří prakticky běžně.
Desert si (jako obvykle) dělá legraci. To by tady krákala Sára, pokud bych ji sem pustil
ZdenaPrso kecá !!! Určitě vaří dobrůtky pro synka a pak mu užír… ochutnává
A tinaB mě už štve . Po každém jejím příspěvku Sára balí svoje věci a hledá cestu na Moravu. Tentokrát zůstala, protože by prý zásoby dezinfekce (tj. vodky) neodnesla. Naštěstí netuší, že tam mají lepší dezinfekci .
Meeschu asi osobně neznám a u tebe ani nevím. Možná jsem sklerotik.
Jo a ze mě by ses zbláznil. Většinou jím jednu denně (večer) a to sežeru všechno v okruhu 20 metrů. Oběd žádnej a tak ho ani nevařím. Sára brblá a lítá do ZOO do jídelny .
Desert 02.04.2020 23:39:11
>> kaz67, 02. 04. 2020 22:16:38
takze, je to vec nazoru, ale z tveho dotazu vyplyva, ze povinnosti zeny je stat za plotnou a varit, nikdy te nenapadlo, ze by tvoje pani chtela delat neco jineho, treba si zabehnout,
u me je to asi tak, pres tyden " zavodka", pres vikend opravdu az vecer, nerozhazim si cely den, to cemu rikas obed je pro me jen doplneni energie, protoze se nemohu nacpat tak, abych nemohl nic delat a myslet, to je mozne az vecer, ale neni to zvykem, organismus ma vice casu na zpracovani a nepripadas si jak nadmuta koza, je to vyrazny rozdil pro regeneraci
dotaz novomanzelky,,,, a jak se mam chovat k manzelovi,, odpoved: jako k psovi, dej mu nazrat a pust ho ven
PS: varit umim tak od 14let, vcetne specialni kuchyne, bavilo me to, ale preslo me to, ty specialky malokdo vychutna, vetsinou je podstatne se nazrat
to jak to mas zarizeno ty, je mi uplne jedno, je to vas domaci system a do toho nekecam, jen jsem se divil, ze podle sveho zvyku posuzujes ostatni, prakticky nekdo vari, nekdo ne, doma se stridaji, jdou behat, nebo na turistiku, nebo jsou na konzervach
Desert 02.04.2020 23:41:46
>> EvženGe, 02. 04. 2020 23:19:14
jsme na tom podobne, taky jim jednou denne, od rana do vecera
jj a Sare uvar neco dobreho, porad nemuze byt jen na suche/mokre strave
tinaB 03.04.2020 07:20:43
A vlastně jsem zapomněla na další a velmi pravděpodobnou (aspoň u nás) možnost – grilovačka. Ta se dá kromě salátu připravit už večer. Je před víkendem…
Skritek Hugo 03.04.2020 08:32:29
Jednou z možností může být pozdní oběd, kdy si lidé pospí, snídají později a pak se to celé posune na třeba druhou hodinu. A dnešní kuchyně je lehčí, rychlejší, než dříve klasické omáčky.
Pak je tu fenomén doby, kdy vidím u lidí v košíku spousty předvařených jídel, kdy to jen hodí do mikrovlnky. Nebo ty zmražené pizzy. Obojí považuji za fuj, ale lidé to kupují.
U nás se vaří. Před tím, než jsme se sestěhovali, manžel obstojně vařil. Aktuálně zvládne salát a těstoviny s tuňákem, což je naše rodinné střibro. Mě to nevadí, běhám ráno a v kuchyni netrávím moc času. O víkendu máme ryby, což je velmi rychlá záležitost. Pečeš rybu, do 20min to je z trouby. Když dělám filety, nejdéle mi trvá vykoštění. Zeleninu, nějaké dobré purée jako příloha, to je hotové za chvíli. A i když mám jako přílohu luštěníny, neexistuje čočka, co vaříš déle jak 30min. Mezitím máš vše ostatní hotovo.
Suiciderpol 03.04.2020 11:31:54
Nevím, jestli jsem to přehlédl, ale to tu opravdu vůbec nikdo nepočítá s možností, že ta holka, žena je sama a i kdybychom už akceptovali jako normu to, že by žena vařit měla, tak prostě nemá pro koho a tak si zařídí den jak chce?
Desert 03.04.2020 14:39:54
>> Suiciderpol, 03. 04. 2020 11:31:54
ono jen tak na okraj, jaro je uz tady a momentalne se sundavaji teple vrstvy, a do toho prijde tzv. druha miza a 67 zacina vnimat, jen mam obavy aby pravidelne stylove vareni ( krmeni) nevymenil za otvirak na konzervy,
Černé Voděrady
MartiNo 03.04.2020 19:51:35
>> Suiciderpol, 03. 04. 2020 11:31:54
Ano, jak jsem psala – místo oběda se jdu proběhnout. Na tři čtyři hoďky. Nikdo jiný na mém případném vaření „závislý“ není. Děti dospělé bydlí jinde, oběd od maminky mají cca jednou měsíčně (ani to nemusí být o víkendu a ani doma), manžel již nežije.
Ale fakt je možností hafo. Dokud byly děti malé a manžel s námi živ a zdráv, běhala jsem někdy o víkendu na oběd ke tchýňce, zatímco zbytek rodiny jel autem.
Tachlovice
kaz67 03.04.2020 22:32:43
>> tinaB, 03. 04. 2020 07:20:43
ty jo grilovačka, tu mám tuze rád , u nás griluju zásadně já, takže to dává smysl, že vy máte více času, ale ten jev je i v zimě, takže to zase neštymuje
>> EvženGe, 02. 04. 2020 23:19:14
umne nevíš – to je OK , několikrát jsme ti fandili na Pražské 50tce, na pečkách jsem ti řekl jen ahoj, protože jsi tam obklopen kámošema (nebo Sára – to nevím jaký je poměr je to ) a tak se ti nechci vnucovat
Tachlovice
kaz67 03.04.2020 22:41:01
>> Desert, 02. 04. 2020 23:39:11 ¨ ty jsi prostě specialista na podsouvání něčeho někomu , co nikdo nikdy neřekl , no je to tvoje volba, i když trošku divná
jen k té míze, co tam někde se pokoušíš psát, pokud umíš číst , doufám že ano, tak píší v prvním přízpěvku slova několik let to znamená několik let a ne jen toto jaro,
takže pozorně čti a reaguj- a těším se na tvůj snad už dobře trefný raport
Tachlovice
kaz67 03.04.2020 22:55:26
>> Skritek Hugo, 03. 04. 2020 08:32:29
ahoj ky, jsem rád, že jsi se do mne nepustila- tvého komentáře jsem se trošku obával
no nejsem zastáncem pozdního objeda a ani nikdo u nás doma , ale je i toto možná varianta,ale proč v tu dobu neběhají i chlapci? protože jsou snad líní trubci ?
jsi i napsala i trošku osobního, toho si cením
u nás vaří manželka – společně to sníme – a nádobí pak myju já -už asi 15let, buď si jde dělat něco svého a nebo si lehne do obýváku já makám , a odpoledne z části většinou dle možností společná aktivita,
ty jo – já jsem asi ideální zadaný parter nebo co
jm1 03.04.2020 23:17:46
:>> kaz67, 03. 04. 2020 22:32:43 …grilovačka, tu mám tuze rád…
Faktická (s ohledem na téma vlákna) : u Vás grilujete ve 12:00 ?
jm1 03.04.2020 23:20:27
>> kaz67, 03. 04. 2020 22:55:26 …nádobí pak myju já…
U nas ja plním myčku nádobí…
—-
Prave u nas padla připomínka (cti : ja to neřekl ) : jak muze debater ve 12:00 obědvajici současne s víkendovými obědem sledovat frekvenci bezkyn?
Tachlovice
kaz67 03.04.2020 23:21:52
>> jm1, 03. 04. 2020 23:17:46
ANO ± ve 12hodin a pak většinou dogriluju i večer večeři, prostě vařím – griluju celý den jen já, ať si polovička oddehne
ale ano, myčku naplním – nastavím na 14:00 ale já stejně hromadu věcí stejně odmyju
jm1 03.04.2020 23:35:30
>> kaz67, 03. 04. 2020 23:21:52
U nas gril zapalujeme někdy mezi 17:00 az soumrakem. Ale pravda, sníme průměrně jen jeden steak (+ nějakou zeleninu jako přílohu k tomu) na osobu …
Tachlovice
kaz67 03.04.2020 23:45:16
>> jm1, 03. 04. 2020 23:31:33 wau, tyjo , to je je jednoduché , tak to je sledování během jara-léta jednoduché: jednou za 14 dní jedu pro tchyni na náš oběd a sleduju kolem co kde běhá, tchyně nemá moc ráda grillovačku, z toho vyplívá , že grilujem jednou za14 dní
a v zimně jedu pro věci potřebné: mák na makové buchty nebo tvaroh na tvarohový koláč a tak podobně
jm1 03.04.2020 23:55:26
>> kaz67, 03. 04. 2020 23:45:16
Pece celá země (s výjimkou mne, ja jen hlídam teplotu a cas, aby steak na grilu zůstal “rare” … ) ?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.