Jaký zvolit ideální trénink běhu pro florbal?
carcajou 28.03.2010 17:03:21
Zdravíčko, obracím se na vás zde, zkušené běžce, s prosbou zda-li mi poradíte jak běhat v případě kdy potřebuji shodit cca 8 – 10 kg a zároveň natrénovat na florbal. V současné době jsem začal běhat okruh cca 5 km, kdy jsem si pořídil pulsmetr a běhám extenzivní cvičení, čili intervaly v pulzu od 161 – 172 po dobu tuším 4 min. Následné zklidnění na 131 a pak opět interval. Toto jsem zvolil, protože to jakoby simuluje přímo florbal. Čili jakoby pobyt na hřišti (interval) a poté zklidnění (odpočinek na střídačce). [b]Mám šanci tímto způsobem shodit i nějaký ten špíček?[/b] Zde jsem se dočetl, že je na to ideální volnější běh v době okolo 1 hoď. To jsem si ovšem jednou vyzkoušel, držel se v pulzu dle pulsmetru, ale popravdě mě to vůbec nebavilo. Podotýkám, že jsem si pořídil i knihu od RNDr. Fořta a snažím si i upravit jídelníček. Sice ne radikálně, ale začínám alespoň dodržovat pitní režim a snažím se tak nějak nenásilně přejít na zdraví jídelníček. PS: jako pomocníka jsem přibral L-carnitin od Nutrendu.
Další aktivity:
- 2 x týdně trénink florbal 90 min.
- denně 30 – 45 min. vycházka se psem
- občas kolo
Slaný
EdCable 28.03.2010 18:23:43
Ahoj, ja bych se vubec nebal. Co se tyce toho, jaky druh behu je nejlepsi pro hubnuti, tak v tom neexistuje shoda, velka cast lidi tvrdi, ze zasadne aerobni beh, ale zastanci intervaloveho behu maji podle me taky padne a logicke argumenty na sve strane. Hubnes zkratka, kdyz prijimas mene energie nez vydavas. Vydej energie v behu zavisi z 90% na ubehnute vzdalenosti a nikoliv na tom, v jake bezis intenzite. Dlouhe vzdalenosti spise ubehnes v nizkem pasu, proto jsou ucinne. Intenzivni behy ti zase pomahaji budovat objemnejsi svalstvo, ktere si bere vice energie v klidu (bazalni metabolismus) a proto jsou taky ucinne. Podle bys mel behat tak jak popisujes, postupne prodluzovat celkovou vzdalenost a hubnuti resit pres hlidani si toho, co a jak moc jis. Vyborna kniha je od Nancy Clark „Sportovni vyziva“. Carnitin ti urcite neuskodi, o jeho ucinnosti by se dalo polemizovat, obecne Fort dle meho nazoru zbytecne vyzdvihuje potravinove doplnky, ale to je kazdeho vec.
bezec69 28.03.2010 18:45:11
Cau,
jelikoz jsem hral fotbal,nez jsem zacal jenom behat (hle a bolest kolen a svalu je pryc…),tak bych ti poradil zaradit nasledny den po florbalovem treninku pohodovy klus…kolem 130 tepu,tak na 30–40 min.Pokud,ale o tebe nekdo neprerazil hokejku
Urychlis regeneraci po sprintech na florbalu…
Jo…a vynech pivo po treninku
Tvrdnou po tom nohy…
K.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.