Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Jaký zvolit ideální trénink běhu pro florbal?

Jaký zvolit ideální trénink běhu pro florbal?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

KH

Celkem 20 km
Minulý měsíc 0 km

carcajou muž 28.03.2010 17:03:21

Zdravíčko, obracím se na vás zde, zkušené běžce, s prosbou zda-li mi poradíte jak běhat v případě kdy potřebuji shodit cca 8 – 10 kg a zároveň natrénovat na florbal. V současné době jsem začal běhat okruh cca 5 km, kdy jsem si pořídil pulsmetr a běhám extenzivní cvičení, čili intervaly v pulzu od 161 – 172 po dobu tuším 4 min. Následné zklidnění na 131 a pak opět interval. Toto jsem zvolil, protože to jakoby simuluje přímo florbal. Čili jakoby pobyt na hřišti (interval) a poté zklidnění (odpočinek na střídačce). [b]Mám šanci tímto způsobem shodit i nějaký ten špíček?[/b] Zde jsem se dočetl, že je na to ideální volnější běh v době okolo 1 hoď. To jsem si ovšem jednou vyzkoušel, držel se v pulzu dle pulsmetru, ale popravdě mě to vůbec nebavilo. Podotýkám, že jsem si pořídil i knihu od RNDr. Fořta a snažím si i upravit jídelníček. Sice ne radikálně, ale začínám alespoň dodržovat pitní režim a snažím se tak nějak nenásilně přejít na zdraví jídelníček. PS: jako pomocníka jsem přibral L-carnitin od Nutrendu.

Další aktivity:

• 2 x týdně trénink florbal 90 min.
  • denně 30 – 45 min. vycházka se psem
  • občas kolo

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 28.03.2010 18:23:43

Ahoj, ja bych se vubec nebal. Co se tyce toho, jaky druh behu je nejlepsi pro hubnuti, tak v tom neexistuje shoda, velka cast lidi tvrdi, ze zasadne aerobni beh, ale zastanci intervaloveho behu maji podle me taky padne a logicke argumenty na sve strane. Hubnes zkratka, kdyz prijimas mene energie nez vydavas. Vydej energie v behu zavisi z 90% na ubehnute vzdalenosti a nikoliv na tom, v jake bezis intenzite. Dlouhe vzdalenosti spise ubehnes v nizkem pasu, proto jsou ucinne. Intenzivni behy ti zase pomahaji budovat objemnejsi svalstvo, ktere si bere vice energie v klidu (bazalni metabolismus) a proto jsou taky ucinne. Podle bys mel behat tak jak popisujes, postupne prodluzovat celkovou vzdalenost a hubnuti resit pres hlidani si toho, co a jak moc jis. Vyborna kniha je od Nancy Clark „Sportovni vyziva“. Carnitin ti urcite neuskodi, o jeho ucinnosti by se dalo polemizovat, obecne Fort dle meho nazoru zbytecne vyzdvihuje potravinove doplnky, ale to je kazdeho vec.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."

dačice

Celkem 6,55 km
Minulý měsíc 0 km

bezec69 muž 28.03.2010 18:45:11

Cau,

jelikoz jsem hral fotbal,nez jsem zacal jenom behat (hle a bolest kolen a svalu je pryc…),tak bych ti poradil zaradit nasledny den po florbalovem treninku pohodovy klus…kolem 130 tepu,tak na 30–40 min.Pokud,ale o tebe nekdo neprerazil hokejku :-)

Urychlis regeneraci po sprintech na florbalu…

Jo…a vynech pivo po treninku :-)

Tvrdnou po tom nohy…

:-)

K.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.