Jak se zařidit s TF?
Boukalinka 20.03.2010 10:43:00
Zdravim, take jsem si poridila sporttester od Polaru s hrudnim pasem s kodovanym prenosem a vyrazila jen co slezl snih. Jeste bych asi mela zminit, ze jsem vylozene sezonni sportovec, v zime me nikdo nikam nedotlaci, takze kondice jde proste k sipku…Nu coz, vybehla jsem uz nekolikrat a jsem z toho hrozne zmatena…nevim, jestli si mam bezet podle sveho a verit, ze kdyz se casem vytrenuju uklidni se i TF a zkratka nyni hodnoty ignorovat, nebo jestli mam trenovat tak, ze se budu snazit si TF drzet zhruba v pro me vymezenych hodnotach :/ coz by znamenalo, co chvili prokladat beh chuzi…A taky nevim, jestli neni ten pristroj porouchany, protoze, kdyz si ho zapnu, hned mi TF vyskoci na 100–110 a nedavno, kdyz jsem dobihala, mela jsem tam 40 (citila jsem se spis na 240:)) Pristroj je novy, takze opotrebovani zatim neni takove-i kdyz vyrobce tvrdi, ze baterie v pasu rok vydrzi…
Postrizin
SlavoK 20.03.2010 20:36:14
Nic jineho neporadim, ale kdyz ti na konci behu ukazuje Polar tep 40 tak to bude chyba mereni, bez debaty…
Hlubočky
pravnik 21.03.2010 08:37:09
100–110 TF na začátku /resp. před během/ by mohlo být OK, těch 40 na konci už ne. Jestli jsou baterky dobré, pak nejpravděpodobněji byl jen špatný „kontakt“ mezi hrudním snímačem a tělem. Pokud se cítíš v pohodě, tak bych se při běhu do chůze úplně nenutil, pouze zkusil ještě trochu snížit tempo. Na druhou stranu je fakt strašně důležité to s tréninkovými dávkami na začátku „nepřepálit“, což většinou po delší pauze /zima/ hrozí.
smiley 21.03.2010 20:25:17
Tepovka je zrádná věc… Já se převléknu do sportovního oblečení (začnu se těšit , pustím sporttester a tep mám kolem 110 bez problémů . Klidovou tepovku mám po probuzení 42/44/48 (min / 5 minutový průměr / max). Zajímavý článek, který doporučuju k přečtení: http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…view/264/31/
Když jsem začínal běhat se sporttesterem, tak jsem na jeho „nadávání“ moc nedal. Prostě jsem běžel podle pocitu, protože kdybych měl běhat podle něj, většinu běhu bych prochodil. Forma přijde s časem/objemem. Možná to není ideální, ale u mě to fungovalo – když jsem mohl, prostě jsem běžel.
A co se týče tepu 40 po doběhnutí, přiklonil bych se k názoru, že šlo o špatný „kontakt“.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.