Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Zase hubnuti ? Ale taky vykon

Zase hubnuti ? Ale taky vykon

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední

lenkmack žena 19.03.2010 13:31:53

Ahoj, od rijna beham pravidelne, jela jsem podle prirucky „jak za sto dni ubehnout maraton“ ale casove jsem to prestala stihat, takze ted beham ob den, ci kazdy den cca hodinu. Chtela jsem se zeptat, od doby, co jsem zacala pravidelne behat, jsem zhubla asi kilo. Samozrejme bych uvitala vic :) Snazim se redukovat jidlo, premyslet o tom… vzdycky jsem dost sportovala a proto mam pocit, ze telo je proste zvykle na vydej energie a tudiz nehubne..je na svem standardu.. ovsem nejsem casove schopna zvysit jiz davku vydeje energie… poradi mi nekdo, jestli by treba stalo za to, zvysovat intenzitu behu ? Tedy behat rychleji ? Nejak si hrat s tepovkou (stale nemam sporttester :(.. Nejde mi vylozene o hubnuti.. ale je to soucast toho vseho.. takova jahudka na dortu :).. Urcite by stalo za to, kombinovat s jinym sportem.. s jarem prichazi kolo, s letem plavani… Mam plan zhubnout jahudko o hmotnosti cca 5 kg :) coz je to, co mi zustalo po dvou tehotenstvich :)..

Poradite mi tedy prosim nekdo, zda je mozne, ze telo si zvykne na vydej energie a jiz nehubne ? Znamena to tedy, ze by se musel snizovat prisun potravin, aby to melo efekt ? Snazim se behat pokazde trosku jinde, aby si nohy nezvykly na jeden teren.. ale ziju v dost rovinatem uzemi, tak je to tezke :)

A jeste jedna otazka… za tyden me ceka Harvis.. premyslim, je dobre ted trening trosku nasponovat, nebo naopak zvolnit ? planuju si dat o vikendu genergalku a zkusit zatim nejvic tedy 20 km, pak behat ob den tech 50 minut.. mozna tesne pred Harvisem vypustit dva dny ? Nebo naopak dat jen rozbeh pul hodiny ? DEKUJI MOC

Dekuji za jakekoliv postrehy a rady :)

Olomouc

Celkem 10048 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:10 (2013)
půlmaraton: 1:40:40 (2012)
maraton: 3:58:26 (2009)

tomaz muž 19.03.2010 18:39:42

Týden před půlmaratonem bych spíš zvolňoval, cos nenatrénovala už nedoženeš a je lepší když si organismus odpočine (aspoň můj názor). Proto bych docela váhal i s tou generálkou…

Co se týká hubnutí neporadím, nemám zkušenosti, neb hubnout nepotřebuju :-)

Motto: Only those who risk going too far, can possibly find out how far they can go...

lenkmack žena 19.03.2010 20:18:18

Dekuji moc za nazor ! Budu o tom jeste do zitra premyslet… za celou dobu treningu jsem nedala vic nez 16 km vkuse a proto jsem mela pocit, ze bych to mela prudnout, jestli to dokazu… myslis, ze se telo za tyden nezregeneruje ? DEkuji moc za odpoved ! Jo a ad hubnuti.. jsi stastny clovek :)

Olomouc

Celkem 10048 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:10 (2013)
půlmaraton: 1:40:40 (2012)
maraton: 3:58:26 (2009)

tomaz muž 19.03.2010 20:49:44

Pokud jsi uběhla 16km, tak těch 21 podle mě uběhneš taky. Já od loňského října (ostravský maraton) neuběhl v kuse víc jak 15km a půlmaraton v Oseku min. sobotu byl celkem v pohodě (tempem splašenýho hlemýždě, ale to je jiná věc :-) Na druhou stranu je taky pravda, že 20km není zas tak moc, aby se to nedalo zaběhnout týden před závodem. Takže pokud ti to dodá sebevědomí, tak to zkus, ale raděj piánko :-) A třeba se ozve někdo zkušenější se svým názorem, zkušení závodníci by dost možná ještě v týdnu valili kvalitu, já si raděj odpočinu :-) Přijde mi, že se pak na ten samotný závod víc těším, ale to bude individuální. Ono to pak při závodě vypadá stejně jinak – atmosféra člověka vyhecuje a zvládne i to co si myslel, že nezvládne.

Ať se Ti dobře běží a nepřepal začátek :-)

Motto: Only those who risk going too far, can possibly find out how far they can go...

lenkmack žena 20.03.2010 08:15:18

Dekuji za nazor… ja si dneska neco dam.. ale treba to nebude dvacet, ale jen patnact a kdo vi :) Neprepalit zacatek.. o tom premyslim uz hodne dlouho.. no snad to pujde… tady kde ted ziju je strasne bezcu.. je to tu jak na zavode.. az je to nekdy neprijemny, kdyz treby vybehnes kolem reky, tak proste furt te nekdo miji, nekoho musis predbihat apod.. na druhou stranu je to skvely vecer za tmy, ze ja jako zenska se nebojim.. ale proc to pisu.. je sileny, jak ta jesitnost funguje.. jakmile nekdo bezi predemnou a citim, ze bezi podobnym tempem, mam samozrejme chut ho predbehnout a tak to pokracuje do doby, kdy uz bezim tempem, kterymu sama nestacim a proste jesitnost, ci soutezivost ci co to je, je des :)) tak behu zdar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 20.03.2010 20:33:36

Kdeze to bydlis, ze je tam tolik bezcu? Jinak ja pred svojim prvnim pulmaratonem mel nejdelsi beh 13km a pulmaraton jsem zvladnul bez potizi. A co se tyce te jesitnosti, tak ta pri prvnim zavode ani pri treninku nema misto. V kazdem zavode je na zacatku spousta takovych jesitnych snazivcu, kteri po kilometru sotva lapaji po dechu a svoji pozici neuhaji ani po pulku zavodu. Ver, ze lepsi pocit ti prinese predbihat soupere v zaverecne tretine a oplacet to, ze zpocatku jsi byla obihana, nez naopak.

lenkmack žena 20.03.2010 21:02:31

NO ja si mysm, ze at uz jsem jesitna jakkoliv, tam budu hlavne rada, ze vubec bezim :) takze o predbihani nebude vubec rec :).. Bydlim v Mnichove blizko reky.. je tu stovky bezcu.. mozna tu beha kazdy.. kdo vi, ale jiste je, ze jsem tu sama jeste nikdy nebezela :) a asi nikdy nebudu :)

Ha, tak jsme protahli vylet s detmi a dorazili jsme uz moc pozde.. byla jsem vystavena (hlavne z deti) tak ze se jako projdu.. haha, zabloudila jsem a z prochazky se stao bezmala dve hodiny trvajici delirium :) zpocena az na zadeli.. ale aspon nejaka aktivita pri dnesku :))

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.