Jak správně "zredukovat" trénink?
Choceň/Chomutov
obrik 18.03.2010 13:07:58
Mám jeden dotaz, jak správně zredukovat trénink. Vysvětlím. Standardní týden vypadá takto: po: OV út: kvalita st: OV čt: kvaltia pá: volno so: kvalita/závod ne: volno Můj dotaz zní, pokud z nějakého důvodu, nejčastěji časového, musím zredukovat 5 tréninků v týdnu na 3, co mám vypustit? Které tréninky vynechat, aby tento výpadek měl na můj trénink co nejmenší, ideálně žádný negativní vliv. Nechat 3× kvalita? Nebo 2× kvalita a 1× OV? Nebo 1× kvalita a 2× OV? Rád bych nechal všechny 3 kvality, ale nevím, zda je to tak dobře. Prosím poraďte. Díky moc, Petr.
Kostěj 18.03.2010 14:18:14
Asi by bylo dobře napsat, na co konkrétně trénuješ, obecně – pokud na krátký rychlý věci, ubral bych OV, pokud na dlouhý a pomalejší, ubral bych kvalitu. Nebo překopej celej tejden a vykašli se na volno před závodem a zařaď tam místo toho nějakou OV, možná na hranici rege tempa a rázem ušetříš jeden den. Jen podotýkám, je li to z důvodu časových, vždy se dá vyšetřit nějaký čas navíc, běhat brzo ráno, pozdě večer s čelajznou, nebo o pauze na oběd. Čas je jen výmluva. Za závažný důvod bych považoval např. zranění.
Choceň/Chomutov
obrik 18.03.2010 16:07:44
Obecně trénuju na trati od 1 km do půlmaratonu, kdybych to měl specifikovat, tak řekněme na 10 km. Překopat týden nemůžu, takto to mám kvůli práci a rodině, pátek a neděle je volno. Když píšu, že není čas, tak tím myslím, že není čas. Není to výmluva.
Jesenice
johny 18.03.2010 16:45:52
Ono je to docela těžký takhle radit. Každému sedne něco jiného.
Když momentálně můžeš běhat pouze 3 x za týden , tak bych to po
týdnu třeba střídal. Např. 1. týden: 1×OV / 1×kvalita / 1×OV
2. týden 1×kvalita / 1×kvalita / 1×OV // atd … V týdnu bych se nebál
dát kvalitu i 3 x za sebou.
pbs 19.03.2010 09:27:10
ahoj, já bych zredukoval OV, resp. bych ji přesunul jako delší rozklus i delší výklus
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.