Forerunner 305 - Dotazy začátečníka
o.hornoch 21.01.2010 19:32:26
Návod mi připadá nějak povrchní. Ještě jsem ho ani pořádně nepoužil a už mám nejasnosti a moýná jich bude i víc.
- jestliže fr použiju z klasické hlavní obrazovky běhu a tedy chci pouze pustit stopky,běžet, zaznamenávat a po doběhu vypnout uložit. a za 2 hodiny běžet znovu. Stále se mi zobrazují změřené hodnoty. Lze to vynulovat na nový trénink?
- nastavím uživatelský profil jdu běhat, bezprostředně po mě půjde běhat žena, chci aby si přepnula na svůj profil.Jde to? V návodu to vypadá, jako by se to muselo vždy nastavovat. Díky
Praha - Letňany
StepanBohm 22.01.2010 07:47:38
- ano, podrž tlačítko LAP několik vteřin (ono ti to zapípá až se to vynuluje)
- nevim, nezkoušel sem a takhle z hlavy nepovim
Jecminek.Maselnik 22.01.2010 08:22:07
- proč zakládáš další vlákno, když vlákno o 305-tce už existuje?
- přepínat profily nejde právě tak, jako nejdou vést 2 soubory aktivit odděleně.
Slavkov u B.
Majka1 22.01.2010 08:28:25
ad-2: Přístroj mám nastavený na své tělesné parametry a když mi s ním běžel synek, celý si to přenastavil na sebe. Pak ale zalezl do domu, ztatil signál GPS a tak přístroj vypnul a venku znovu zapnul a měl tam zase to moje nastavení. Tak se na to vy… a běžel na můj účet a já si to pak až to měl ve svém deníčku vymazala. Jestli na to jak mít v přístroji, nebo v komplu na jeden přístroj 2 profily a střídat je podle potřeby přijdeš, dej prosím vědět, já jsem z toho Matěj.
Slavkov u B.
Majka1 22.01.2010 08:29:30
aha, Ječmínek byl rychlejší
o.hornoch 22.01.2010 09:08:44
[quote=Jecminek.Maselnik]1) proč zakládáš další vlákno, když vlákno o 305-tce už existuje?
- přepínat profily nejde právě tak, jako nejdou vést 2 soubory aktivit odděleně.[/quote]
1.Omlouvám se za nové vlákno, založil jsem to proto, že je tam už hodně příspěvků a pro některé nezkušené může být problém v něm odpovědi nalézt. Navíc mám ten pocit že vyhledávání ve fóru nefunguje přiliš dobře(pokud nejsem úplnej ignorant) 2.Přepínání profilů mě mrzí, jelikož jsem s tím trochu počítal, už jsem se tě na to dříve ptal, a měl jsem za to že tvá odpověď byla kladná. Momentálně to však nemůžu ve fóru najít.
Jak jsem se ale díval tak v training centru nebo sportstracks lze mít dva profily. Čili řešení bude asi takové, že v přístroji se to bude muset ručně nastavovat, a ve vyhodnocovacím programu v PC hlídat dobu čas aktivity a přiřazovat ke správnému profilu. Jestli se nepletu?
o.hornoch 22.01.2010 09:10:28
[quote=StepanBohm]1. ano, podrž tlačítko LAP několik vteřin (ono ti to zapípá až se to vynuluje) 2. nevim, nezkoušel sem a takhle z hlavy nepovim[/quote]
- díky, tohle jsem v návodu nenašel
- odpovězeno Ječmínkem
Jecminek.Maselnik 22.01.2010 09:35:29
na profily jsi se mne ptal a odpověď byla stejná, jako je teď: v přístroji to nejde. Můžeš si ale založit dva logbooky (podle mne lepší než 2 atlety v jednom logbooky) a importovat aktivity jenom své aktivity. To jde. Jinak tělesné parametry v profilu nemají de-facto žádný význam kromě defaultního nastavení tepových pásem a výpočtů spálených kalorií, které ale sporttracks stejně přepočítává. Co se týče profilu v training centru, mám vyzkoušeno, že jeden profil může mít přiřazeno více zařízení, ale nedal bych ruku do ohně za to, že jedno zařízení může používat více profilů. Bude to chtít vyzkoušet. Podržení lap na reset tréninku v návodu je: http://www8.garmin.com/…rsManual.pdf strana 10, s tím hledáním tedy asi nebude až takový problém ve fóru:-)
o.hornoch 22.01.2010 13:09:40
[quote=Jecminek.Maselnik]na profily jsi se mne ptal a odpověď byla stejná, jako je teď: v přístroji to nejde. Můžeš si ale založit dva logbooky (podle mne lepší než 2 atlety v jednom logbooky) a importovat aktivity jenom své aktivity. To jde. Jinak tělesné parametry v profilu nemají de-facto žádný význam kromě defaultního nastavení tepových pásem a výpočtů spálených kalorií, které ale sporttracks stejně přepočítává. Co se týče profilu v training centru, mám vyzkoušeno, že jeden profil může mít přiřazeno více zařízení, ale nedal bych ruku do ohně za to, že jedno zařízení může používat více profilů. Bude to chtít vyzkoušet. Podržení lap na reset tréninku v návodu je: http://www8.garmin.com/…rsManual.pdf strana 10, s tím hledáním tedy asi nebude až takový problém ve fóru:-)[/quote] Tak tu odpověď jsem si špatně zapamatoval. Ty profily vyzkouším snad to půjde. Myslel jsem český manuál dodávaný k přístroji a tam jsem to neviděl, ale možná jsem hledal špatně. Přesto díky a omlouvám se za zdržování od jistě příjemnějších aktivit.
o.hornoch 25.01.2010 09:40:37
Takže první zkušenosti. Měl jsem Sigmu PC 15, ovšem FR305 je úplně jiná kategorie. Jsem opravdu nadšen. Je to jako bych přesedl ze staré škodovky do Mercedesa. Už jen možnost nastavení délky osvětlení dipleje. Lze nastavit od 15 vteřin až po stálé svícení. U sigmy tohle nešlo, pouze jsem zmáčknul 2 čudle a světlo se asi na 5 vteřin rozsvítilo, ale tím zmáčknutím se mi přepnuly údaje na dipleji navíc než jsem v běhu stačil po tmě zaostřit na displej světlo zhasnulo( k pos.ání). Zatím jsem měřil jen v posilovně na kole a na pásu, takže to lepší mě stále čeká. Tento přístroj vřele doporučuji. Pokud to s tréninkem myslíte aspoň trochu vážně a chcete něco lepšího. Za cenu 4000 tis je to bomba.
Slavkov u B.
Majka1 25.01.2010 11:26:50
S podsvícením a se zapnutou GPS a v mrazu baterka nevydrží tak dlouho – vyzkoušela jsem na běžkách, když jsem zatměla a zabloudila na zkratce prodlužovačce. Fakt je, že jsem ji mohla přes den třeba na pár hod vypnout, jenže to bych zase neměla celkovou délku a trasičku. Naštěstí jsem aspoň stihla chytit dobrej směr podle GPS. Už to bylo jen 4km, ale děsná kosa a fujavica, ve která nebylo vidět na krok i s čelovkou.
o.hornoch 27.01.2010 08:38:18
Tak jsem včera předal 305ku manželce, byl to dárek k narozeninám. I když to trochu tušila, měla radost jak malý dítě a málem s ní šla i spát.
Jecminek.Maselnik 27.01.2010 12:09:15
podsvícení nemá na výdrž téměř žádný vliv (aspoň podle mé zkušenosti), ta zima jej má ovšem zásadní, kór ta současná. 2 o.hornoch: podsvícení se ve vlastnostech displeje dá nastavit, za jak dlouho se má zhasnout. Mám nastaveno never, což je režim, kdy krátkým stiskem power podsvícení zapneš a vypneš ho až dalším stiskem power. Pro běh po tmě mi to přijde nejlepší.
o.hornoch 27.01.2010 13:22:54
JJ to podsvícení znám ale díky, bohužel při téhle zimě jsem garmina zatím moc nevyzkoušel, jen v posilovně. Akorat sportstrak je pro mě trochu španělská vesnice. neexsituje k tomu nějaký stručný návod v češtině.
Jecminek.Maselnik 27.01.2010 15:33:24
o návodu nevím, ale existuje čeština, třeba by pomohla, jestli ji nemáš.
o.hornoch 28.01.2010 14:47:27
Češtinu mám, ale nevím, které pluginy tam doinstalovat, kromě Garmina, a jak s tím zacházet. No budu si stím muset pohrát a věnovat nějaký čas, ale hlavně tam budu muset dostat nějaký data. Takže napřed budu běhat a až pak studovat.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.