Bolest nohou.
zivocich 09.01.2010 15:35:39
Jsem začátečník a běhám zhruba ob den cca. 14 dní. Po patnácti minutách běhu mě začínají bolet nohy, obzvlášť v holení části. Jsou to takový bolesti, které mě donutí přestat s během. Do hodinky bolest úplně zmizí. Jelikož jsem začátečník, tak mám zatím běžnou sportovní obuv. Otázka zní: Jak se zbavím bolesti??? Dík.
Eviku 09.01.2010 20:29:29
Aj ja som to mala keď si ešte nohy nezvykli,začal si si pekne z ostra každý 2 deň,koľko beháš,Iste aj topky to môžu byť,ale je to adaptácia organizmu na nový pohyb,ako keď beháš už niekoľko rokov ,o svalovici ani chýru a zrazu jedna poľadovica ťa tak zrujnuje,že …je to nepríjemné,ale treba vydržaľ,prípadne zaradiť šport,precvičujúce iné partie,plávanie-uvaľňovacie a tak.Mňa to niekedy až pálilo.Pomáha aj rozcvičenie pred behom.
Chrudim
PetrCR 10.01.2010 11:37:59
Běhám už pár let a bolest holení a s tím související dřevěné nohy mě občas také potká a nepřišel jsem na to, co je tím důvodem. Podle mě to souvisí s technikou, resp. došlapem. Nemám to úplně vypozorované, ale třeba minulý týden to bylo při běhu na zbytcích sněhu a dost to klouzalo, takže jsem zkracoval krok a volil bezpečnější (ale nepřirozený) došlap, občas nějaké cupitání, když to ujelo… Podobně to bylo, když jsem se snažil běžet hodně pomalu a opět zkracoval krok. Samozřejmě příčin může být mnoho, ale neřekl bych, že by se zrovna toto zlepšilo jinou obuví.
Kwido 11.01.2010 00:22:04
Ahoj.. Kdyz jsem zacinal s behanim mel jsem stejny problem.. Tuto bolest musis prebehat.. Trva to celkem dlouho a je to otravne, ale jinak se pres to nedostanes.. Jde o nabehany objem.. Cim vice tim lepe, samozrejme musis dostatecne regenerovat.. Proti bolesti pomaha toto : Pred behem se zahrat a dukladne rozcvicovat.. Pomohl mi tento cvik : Klekni si do bobku dej kolena k sobe.. A snaz se svesit svuj zadek co nejnize.. Vydrz v teto poloze a nekolikrat opakuj.. Posleze jakoby v teto poloze kmitej.. Dukladne protahuj litka a holene.. Nejvetsi vahu davej holenim.. Pri behu, kdyz zacnes pocitovat zacatek bolesti tak zpomal a davej duraz na spravny doslap a pohyb celeho tela.. Pomahaji take masaze ve studene a taple voda stridave po odbehani treninku.. Kdyz dodrzis vse co tu pisu tak do mesice se tato bolest podle me ztrati.. Mel jsem s timto take problemy a hledal sem na internetu vse co by pomohlo.. Kdyz sem zacal delat tyto veci bolest se takrka hned ztratila.. Omlouvam se ze tento text neni moc dobre usporadany a pravopisne spravne ale chvatal jsem.. Good luck a behani nevzdavej.. Je to super.. :)
zivocich 11.01.2010 08:37:13
Díky všem za radu. Zkusím tedy před během prohřát svaly.
radon 11.01.2010 10:28:54
mně zase po sobotním a nedělním výletu na běžkách děsně bolí lýtka a dokonce i levá achilovka.To nechápu,protože při běhání s tím nemám problémy a na běžkách jsem za dva dny byl 2,5hod středním tempem…,takže žádnej záhul.
Kubic 11.01.2010 19:30:09
Tohle dobře znám a pamatuju se na to jako včera. Časem to přejde samo a jak tu někdo psal, tak to chce vydržet a břeběhat. Jinak myslím, že je to především věc došlapu. Paradoxně nejvíce mě to bolelo, když sem běžel pomalý výklus a přitom si nejspíš nehlídal techniku došlapu.
zivocich 12.01.2010 11:48:01
Takže pokud jsem četl dobře, tak se má správně došlapovat na patu?
martin76 12.01.2010 11:53:35
:). existuje uz jen malo diskutabilnejsich temat:).
Plzeň
Maty 12.01.2010 11:57:38
[quote=zivocich]Takže pokud jsem četl dobře, tak se má správně došlapovat na patu?[/quote] Projdi si fórum, zagoogli si a budeš vědět víc. Každý si k tomu jaký došlap musí najít cestu sám – tedy jestli pata nebo střed (přední část) chodidla. Oba tábory mají spousty zastánců a smysluplných vědeckých studií.
Brno
mulisak 12.01.2010 23:45:59
Zkus to bez bot: http://www.telegraph.co.uk/…useless.html
Plzeň
Maty 13.01.2010 07:50:07
[quote=mulisak]Zkus to bez bot: http://www.telegraph.co.uk/…useless.html[/quote] Mulisaku, super clanek. Diky. Technika vs. Technologie:D Shrnuti: kratke kroky, vysoka kadence (elita tak 180/min.:o), odraz z palcoveho kloubu, nejit nohou pred teziste tela (svisla teznice), dvojita prace kotniku atd.. Proste – Short, quick strides. Myslim si, ze uz je to ale do jineho vlakna.
Brno
Petr Kaňovský 13.01.2010 08:02:52
[quote=Maty]vysoka kadence (elita tak 180/min.:o),[/quote] Měl jsem dojem, že kadence 180/min je doporučována pro běžce všech výkonností, nejenom pro elitu. Tato kadence by měla být nejekonomičtější, což mohu potvrdit i ze své zkušenosti (plus minus 5/min).
Plzeň
Maty 13.01.2010 08:25:15
[quote=kanovsky][quote=Maty]vysoka kadence (elita tak 180/min.:o),[/quote] Měl jsem dojem, že kadence 180/min je doporučována pro běžce všech výkonností, nejenom pro elitu. Tato kadence by měla být nejekonomičtější, což mohu potvrdit i ze své zkušenosti (plus minus 5/min).[/quote] Nechtel jsem tu hodnotu uvadet jako dogma (proto jsem psal elita a ne, ze to obecne plati pro vsechny). Pardon. Ale mas pravdu, ze to je uvadeno jako nejoptimalnejsi.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.