Vazy a ultra?
Perky.. 30.12.2009 19:09:49
Zajímalo by mě, jestli ultraběžci posilují nějak speciálně vazy( hlavně ty kolenní).Mám zájem běžet ultraběh někdy v horizontu příštích let, ale teď mi vazy kolene naznačují, že max. 2hodiny, dýl ne( pak už je to o zranění ). Přitom svaly jsou úplně v pohodě i při 3h.běhu. Spoléháte na naběhané km a lepší techniku běhu nebo ty vazy trénujete nějak specificky?děkuji
Brno
dao 30.12.2009 22:13:46
[quote=Lenka Manhartová]Bohužel s ultraběhy nemám zkušenosti.Z celkového hlediska nemusí být problémy s kolenními vazy hlavním problémem. Závisí na stavu celého muskuloskeletálního aparátu (zejména je důležité postavení nohy a práce kotníků) a samozřejmě na technice běhu. Podle mého názoru by bylo vhodné do tréninku zařadit balanční cvičení (i jako prevence proti možnému zranění), zapracovat i na trupovém svalstvu a běžecké abecedě. V tréninku Vám může pomoci i vhodně zvolený taping kolene.[/quote] Ano, tak to je. Přetížení svalů v kombinaci s nevhodnou technikou běhu jsou problémem, který se projeví na vazech. Ty se ovšem moc posílit nedají.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.