Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Vazy a ultra?

Vazy a ultra?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 22190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:30 (2012)

Perky.. muž 30.12.2009 19:09:49

Zajímalo by mě, jestli ultraběžci posilují nějak speciálně vazy( hlavně ty kolenní).Mám zájem běžet ultraběh někdy v horizontu příštích let, ale teď mi vazy kolene naznačují, že max. 2hodiny, dýl ne( pak už je to o zranění ). Přitom svaly jsou úplně v pohodě i při 3h.běhu. Spoléháte na naběhané km a lepší techniku běhu nebo ty vazy trénujete nějak specificky?děkuji

Motto: Dělej stopu v hlíně dokud je mokrá

Brno

Celkem 39675 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:29:52 (1994)
půlmaraton: 1:04:33 (1994)
maraton: 2:26:58 (2011)

dao muž 30.12.2009 22:13:46

[quote=Lenka Manhartová]Bohužel s ultraběhy nemám zkušenosti.Z cel­kového hlediska nemusí být problémy s kolenními vazy hlavním problémem. Závisí na stavu celého muskuloskeletálního aparátu (zejména je důležité postavení nohy a práce kotníků) a samozřejmě na technice běhu. Podle mého názoru by bylo vhodné do tréninku zařadit balanční cvičení (i jako prevence proti možnému zranění), zapracovat i na trupovém svalstvu a běžecké abecedě. V tréninku Vám může pomoci i vhodně zvolený taping kolene.[/quote] Ano, tak to je. Přetížení svalů v kombinaci s nevhodnou technikou běhu jsou problémem, který se projeví na vazech. Ty se ovšem moc posílit nedají.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.