Žaludeční nevolnost po běhu nad 15 km
děda 09.09.2009 16:26:32
Ahoj, i když se při samotném běhu nad 15 km cítím skvěle, tak po asi 30ti minutách po běhu zjistím, že mi žaludek nebere žádný nápoj a někdy to musím i vyzvracet. Za hodinu je zase dobře. Neví někdo, čím to je?
Eviku 09.09.2009 20:11:11
asi je tvoj žalúdok po výkone vyhecovaný a v šoku,takže sa musí ukľudniť,ustáliť,vezmi si ľudí,ktorým býva zle v autobuse a ešte ak ide po nerovnom teréne…okrem toho žalúdok pri intenzívnej záťaži nepracuje,to už vieme,preto sa hne´d pred výkonom neje.Ja mám to isté,ale o poschodie nižšie z črevami,po dlhom behu ich mám niekedy také vyťahané,že mám aj týždeň problémy.Už som začala robiť aj pokusy ako sa cítim,ke´d nejdem behať,preto som aj uvažovala nad ukončením s behom,ale nedá sa a tak trpím ako Job.Máte niekto aj takéto stavy,Děda,držím palce,nech to je lepšie.A čo ten nápoj v priebehu behu,ten stráviš?Osobne ma veľmi zachraňovala fatra liečivá ,slaná počas dlhého behu,ale aj potom alebo zelený čaj s trochou medu,ak zvládneš.ionťaky mi nechutia asi nikomu.pá.
děda 10.09.2009 11:21:09
V průběhu běhu asi nápoje strávím, protože při maratonu jsem pil pravidelně a blbě mi bylo zase až asi hodinu po závodě. Dík za rady.
Raškovice okr. FM
minusak 10.09.2009 12:56:06
Poslechni dědo, nejsem doktor, ale co když ten žaludek signalizuje nějaký jiný probém? Střelím teď do vzduchu: Když jsem měl malý problém s ledvinou, taky mi bylo zle od žaludku......
děda 10.09.2009 13:19:14
Všechno je možné, ale stává se to jen po delším běhu a jinak problémy nejsou.
Praha|Dresden
dees 10.09.2009 13:30:15
Nebo nejaka snizena funkce jater? Cim dele bezis, tim vice prace pro jatra?
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.